tiistai 7. tammikuuta 2014

Uunituoreita ihanuuksia ja vähän jotain muutakin

Päivän missio oli tehdä hyvää gluteenitonta leipää, hetken reseptejä selatessani päädyin maissileipään. Alkuperäinen resepti.

Maissileipä

2,5 dl maissijauhoja
1,5dl gluteenittomia jauhoja
2 rkl makeutusjauhetta
½ tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
3rkl pehmeää voita (elikä n.35g omien mittauksen mukaan)
½ dl maissia (30g)
1 kananmuna
2,5 dl maitoa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kananmunaan voi, maito ja maissia. Yhdistä aineet keskenään. Aluksi tämä voi vaikutta jokseenkin epätoivoiselta velliltä, mutta ei huolta. Kaada litku leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. 25 minuuttia 200 asteessa tekee taikinalle ihmeitä. Ota leipä pois uunista kun se on saanut kauniin kultaisen värin.

Yritä olla syömättä kaikkea kerralla.


Toinen juttu mitä innostuin kokeilemaan oli toinen yritys mustapapubrowniesta. Tällä kertaa lähdin toteuttamaan the good morning -blogin versiota. Jälleen kerran taikina oli erittäin hyvää ennen paistamista, herkullista jopa. Leivoinnaisen tulee tekeytyä jääkaapissa yönyli, huomenna sitten selviää, että onko tämäkin edelleen liian terveellinen omaan makuuni vai ei.

Mustapapubrowniet

2 purkkia go greenin mustapapuja, huuhdeltuna ja "kuivattuna"
10 kivetöntä taatelia
3 kananmunaa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl makeutusjauhetta
1/4 dl vahvaa kahvia
½ tl leivinjauhetta

Sekoita sauvasekoittimella pavut ja taateli mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kun massa on halutunlainen lisää kaikki muut ainekset, sekoita lisää ja laita vuokaan (käytin kaupan pahvista pullavuokaa tms). Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Brownie on valmis kun se on päältä jämäkkä ja vähän halkeilee (tuolla paistoajalla sisus jäi erittäin.. meheväksi, toivottavasti vaan ei raa-aksi). Peitä vuoallinen herkkua esim foliolla ja laita yöksi jääkaappiin tekeytymään. 

uuniin menossa
Huomenna maistellaan tätä tuotosta töissä kahvin kanssa, odotan innolla.

uunista tulossa
Sitten yksi kokkailu vielä lisää, nyt vaan lisuke. Katselin 24kitcheniä tms, jossa Sara La Fountain teki erittäin herkullisen näköisiä paahdettuja ruusukaaleja.

Paahdettu ruusukaali, kahdelle

2 rasiaa (600-700g) ruusukaalia
1 sitruunan kuori
½ appelsiinin kuori
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Putsaa/kuori ja puolita ruusukaalit, raasta päälle kuoret sitrushedelmistä, ripottele päälle valkosipuli, lorauta öjyä halutun verran ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda ruusukaaleja 200 asteessa noin puoli tuntia. 



Varoitus, älä syö samana päivänä jos olet suunnitellut tekeväsi salilla jalkatreenin...

kuva alunperin
Tuli tehtyä hyvä olkapää- ja ojentajatreeni. Oujee.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MIllainen tuosta suklaaunelmasta tuli?

-didi- kirjoitti...

Se oli tosi mehevä, ei millään tavalla ällömakea tms. Koostumus on helposti hajoava, ehkä pidempi paistoaika voisi olla tarpeen.

Sellainen tuli mieleen, että ehkä vielä enemmän makua tuohon saisi, jos käyttäisi hedelmähyllystä löytyviä taateleita pirkan pussiversioiden sijaan.

Tein kikherneistä myös suklaista kakkua jokin aikaa sitten, siinä koostumus oli parempi, pysyi paremmin kasassa, tosin siinä sitten käytetiin ihan tavallista sulatettua suklaata.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kokeilla... kuola valuu jo :) kiitti ohjeesta

-didi- kirjoitti...

:) Ei mitään, toivottavasti on sun suun mukaista.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0