keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

gojuttago - day 13

Ha, -500g hyvinhän tää lomaturvotus laskee :)
Laskeskelin, että kalorien mukaan, tuli 500g painoa lisää.. tosin siinä minä en sitten laskenut sitä mukaan, että viimeiset päivät omalla mökillä oli varsin aktiivisia.

Sellaista se on, kun pitää tiskivedet kantaa ulos, pitää hakea puut ja saunan lämmityskin vaatii omat vetensä ja jne..

Kävin eilen crossing basic -tunnilla. Tänään on vuorossa Zumba :) Vähän vaihtelua, kun nyt ehtii.
-
Ah, Zumba :) Tehokasta. Jotenkin vain nolottaa hyllyä siellä, varsinkin kun pitää jumpata salissa, jossa on peili ihan edessä. *puistatus* Ei kuulu mun lempijuttuihin, enkä vieläkään diggaa peileistä. Crossatessa ei tule ikinä mietittyä sitä miltä näyttää, ja se on kivaa :) Voi rauhassa pakertaa naama punaisena, eikä tarvitse vahingossakaan katsoa itseään mistään heijastavasta pinnasta.

1852 kcal
Peruskulutus
+353 kcal
Liikunta
2205 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-666 kcal
Toteutunut vaje
2206 kcal
Tavoite
1539 kcal
Syöty (Toteutunut)
-667 kcal
Tavoitteesta
24 g
Kuituja

tiistai 29. kesäkuuta 2010

wuf!



Ei silleen mitään asiaa, ajattelin vain törkkästä eilen otetun söpön kuvan Mimistä internettiin :)

Pikkuinen on ollut aivan rättiväsy edelleen, taisi olla rankka loma, kun oli niin iso piha vahdittavana mökille :) Nyt tuo vain lötköilee ja kellahtaa selälleen, heti jos jompikumpi meistä menee yhtään lähemmäs :)

Tänään on ollut kivan tuottelias päivä, polttareita on suunniteltu kahteen otteeseen, saimme vihdoinkin siivottua kodin loppuun muuttolaatikoista, tulevat appivanhemmat kävivät kylässä ja käytiin avokin kanssa salillakin, tai no.. mä zumbasin ja avokki nosteli rautaa. Huomenna taitaa tulla välipäivä urheilusta, katsotaan tuleeko välipäivä myös Juttailusta, jos sitä eksyisi ravintolaan syömään, Virgin Oiliin tms, kun avokki riiaa mua huomenna <3

gojuttago - day 12

Dodich :) Hieno alku, -800 g .. (vielä 1,5kg niin ollaan ennen lomaa edeltävissä luvuissa)

Aikas tahmainen olo, tuli vissiin nukuttua hieman liian vähän. Onneksi tässä on moooonta tuntia ennen kuin pitää olla skarppina crosserin päällä. Sitä ennen voisi siivota kotona, kuvitella, täällä on edelleen muuttolaatikoita purkamatta.

1860 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-293 kcal
Toteutunut vaje
1861 kcal
Tavoite
1567 kcal
Syöty (Toteutunut)
-294 kcal
Tavoitteesta
24 g
Kuituja

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Siivouspäivä

Eikös olekin ihan loogista, että kun pitäisi alkaa siivota, niin sen sijaan kuvaan kaikki mun kengät ... lenkkareita lukuunottamatta

Kaikki





Mun lempinilkkurit, Bronxit joista aika jättää ihan kohta, kuten myös bronxin vetskarikengät, Clarkksin ihana "venekengät".. jo toiset tuollaiset :) Ruskeat nilkkurit ja muunneltavat mustat nilkkurit DinSkosta.



Tummanruskeat saappaat, jotka eivät ole ikinä poistuneet sängystä :P ostettu joskus vuonna nakki Tallinnasta, sekä neljät saappaat Spiritiltä.



Korallit korkokengät Ellokselta, kuparit tepsuttimet Vagabond, turkoosit balleriinat tms Gortzilta ja punaiset kengät .. ostettu kans vuonna nakki Tallinnasta.



Bronxit korkokengät, hopeisella sisustalla Espritin korkokengät, joita en oikein osaa käyttää, (toistamiseen muunneltavat saappaat), soljelliset nilkkurit DinSko, upeimmat kengät mitä omistan Bronx ja Vagabondin suloiset viimeaikoina yhdet suosikeistani.



Ja kesäisimmät kengät
Ystävättäreltä saadut Crocsit, viimeisimmät kenkäostokseni, Bronxin sandaalit koroilla ja ilman, valkoiset S.Oliverin sandaalit minikorolla, valkoiset ketjulliset korkokengät (100 % rakkolupaus) ja hippitepsuttimet DinSkosta.

Jos nyt sitten alkaisi siivota..
Ai niin.. ystättäreltä saadut Crocsin vaaleanpunaiset talvisaappaat ja ikuisuuden ikäiset Vagabondin talvikengät jäivät valokuvaussession ulkopuolelle.

gojuttago - day 11 , tauon jälkeen jatkuu

Hoh, hoh... eipä tässä muuta kuin takaisin kuriin ja nuhteeseen :P Olipas hauska lomaviikko :) Onhan tässä vielä viikko lomaa, mutta kotona ollessa on helpompi vaikuttaa siihen mitä syö, kuin kun on lomalla ja kylässä.

Nyt koiran kanssa ulos ja sitten puuronkeittoon :)
-
20 min crosserilla + salitreenit päälle. Mitä ilmeisimmin mun selkä ei tykkää noista painoista ja laitteista, särky on hieman sen mukaista, ehkä siihen tottuu, ja se jossain vaiheessa loppuu. En viitsi sanoa avokille asiasta, koska muuten sitten tulis varmaan täyskielto tai jotain.

Ihanaa kun voi taas syödä silleen "rajoitetusti".. Ihanaa, ihanaa :)

1872 kcal
Peruskulutus
+372 kcal
Liikunta
2244 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-783 kcal
Toteutunut vaje
2245 kcal
Tavoite
1461 kcal
Syöty (Toteutunut)
-784 kcal
Tavoitteesta
30 g
Kuituja

Kuolausta Nellyssa



Tässä alkuyön tylsinä hetkinä päädyin monen blogin suosittelemana kurkkimaan Nellyn alennuksia, ja kyllähän sieltä jotain kivaa löytyisi. Nyt yritän taistella itseni kanssa siitä, mikä on järkevää ja mikä ei.

Jompikumpi mekoista (normaalihintaisia) voisivat olla erinomaiset ystättären häihin heinäkuussa. Nuo kolme muuta olisi kiva saada juttuja. Noita chinoja olen kuolannut pitkään, mutta.. yritän tässä miettiä tulisiko niitä oikeasti käytettyä. Avokki tyrmäsi täysin nuo legginssit, joten ainoaksi alennusostokseksi jäisi tuo takki. Se on kyllä <3 Mutta pitää miettiä.

Ehkä noita häämekkoja voisi käydä ihastelemassa ihan kaupassa, turhaan siitä ilosta maksaa postikuluja.

perjantai 25. kesäkuuta 2010

Hyvää juhannusta

Täällä sitä ollaan Jo kolmatta päivää omalla mökillä. On ollut upeaa monella eri tasolla. Saa olla kaikessa rauhassa keskellä ei mitään. Olemme voineet pitää Mimiä aivan vapaana täällä, todellinen helpotus. Voimme pitää mökin ovet auki, ja pikkuinen voi mennä ja tulla niinkuin haluaa. Tottelevaisuus on huipussaan, Mimi tulee hienosti luokse käskystä, ja ei -sanalla pysyy poissa kielletyistä asioista ja paikoista.

Ollaan oltu ihan hissukseen, avokki on lukenut paljon ja minä puolestani leikkasin nurtsia. Olen jälleen näemmä ensimmäinen, joka ottaa hoitaakseen nurmikon leikkuun. Noooh, kun ei tiedä mitä kaikkea ruohonkeikkurilla ei pitäisi pystyä tekemään, niin pystyy käyttää sitä melkein raivaussahana :) voi kuvitella kuinka korkea nurmikko ja pelto on pihalla mitä ei ole aikaisemmin tänä vuonna käsitelty. Aika mökillä kuluu rattaoisasti, kun juoksevaa vettä ei ole, ja lämmitys tapahtuu puulla. Toki täällä on sähköhella ja jostain löytyy varmaan sähköpatteri, mutta mukavahan täällä in touhuta. Tiskaaminenkaan täällä ei ole pakkopullaa. Olisi varmaan joskus pitänyt osallistua johonkin maajussille morsian -ohjelmaan :P yritin puhua avokille, että vaihdettais kolmio ja kaupunkiasuminen maalaiselämään, mutta idea ei saanut kannatusta.

Mieleni tekisi lähteä soutamaan, testasimme eilen veneen, ja hyvinhän se pinnalla pysyi. Kävimme ostamassa Mimille Varkaudesta pelastusliivit, mutta näillä näkymin niille ei ole hirveästi käyttöä, ellei sitten pidetä niitä pikkuisella päällä muuten vain kun olemme rannoilla. Mimi pitää paljon vedestä ja uimisesta, mutta näyttää pelkäävän kovasti veneessä olemista, pyrki koko ajan vain pois veneestä. Rannassa Mimillä liivit olivat hyvät, uskalsi kääntää selän koiralle, kun oranssit liivit paikallistaa hetkessä.

Hassua kuinka täällä mökkeillessä joutuu välillä unohtamaan omat fobiansa. Pelkään kuollakseni vesikasveja, mutta toissapäivänä Mimin hypätessä laiturilta järveen, oli empimättä hyppäämässä perään, vaikka juuri siinä kohtaa rantaa oli mitä ällömmän näköisiä vesikasveja. Sama juttu eilen saunaa lämmittäessä, jouduin unohtamaan pelkoni. Näemmä mökkimme saunan eteisessä on lentomuurahaisten pesä. Lämmitettyämme saunaa tovin, koko eteisen seinä ja saunan ovi oli mustanaan lentomuurahaisia. Hyi yök! Ei siinä auttanut kuin mennä sisälle ja sumuttaa ötökät hengiltä. Ja mä oon jopa koskenut täällä hämähäkkiin ja vaaksiaiseen. Pitää varmaan muutenkin karaistua, ei sovi pelätä niin kaikkea, ettei siirrä näitä kammoja sitteen omiin lapsiin, ehkä sitä voisi jopa uskaltaa uida täällä omassa rannassa, ei niihin vesikasveihin ehkä edes kuole.

Muistutus siitä millainen piha on ennen trimmaamista





ja jälkeen mun käsittelyn

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Onni on

Rantamökillä pienen perheen kanssa, saunomista, grillaamista ja yhdessäoloa.

Saavuimme iltapäivästä avopuolison kummivanhempien luokse. Meidät otettiin hienosti vastaan. Olemme saaneet nauttia savolaisesta vieraanvaraisuudesta. Saimme pienen rantamökin kaikilla mukavuuksilla käyttöömme. Mimi on saanut nauttia hihnattomasta vapaudesta. Pikkuinen on voinut tutustua pihaan kaikessa rauhassa. On ollut mahtava huomata kuinka kiltisti meidän pikkuinen tottelee käskyjä, välillä nenä meinaa viedä turhan kaus, mutta pieni komento, ja valkoinen iloinen tyttö juoksee luoksemme.

Isännillämme on mimin ikäinen beagle, jonka kanssa miminon voinut leikkiä. Uusi havainto, mimi on yllättävän mustasukkainen, jos toinen koira tulee luokseni, mimi on tottunut saamaan kaiken huomion.

Avokin vanhempien luona oli toki miellyttävää, mutta on se myös ihana olla koko pienen perheemme kanssa kaikessa rauhassa.

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Anoppilassa

Ensimmäinen yö reissussa.

Saavuimme seitsemän pintaan appivanhempiehdokkaiden kesämökille. Meitä tervehti miljoonat hyttyset. En ole ikinä nähnyt tällaista määrää hyttysiä.

Meidän pikkuinen matkusti kiltisti kopissaan. Mimi on niin mainio, aina kopan otettaessa esille, mimin häntä alkaa heilua vimmatusti.

Eilen oli varsin miellyttävä ilta. Se että avokin vanhemmat auttoivat meitä remontissa auttoi hieman pääsemään lähemmäs avokin äitiä, löytyi vihdoinkin sellainen yhteinen sävel, jota olin pitkään kaivannut. Tosi kiva olla.

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

aikas kiireetöntä

Se on hauskaa, kuinka ollaan tietyissa asioissa niin erilaisia. Jos mä yksin päättäisin, niin oltais pakattu jo aikoja sitten ja nyt oltais jo menossa. Avokki nukkuu tuolla. Mutta niin.. mehän ollaan lomalla, ei pidä ollakaan kiire ja kauheasti aikatauluja. Aikas vaikeaa kyl sisäistää tällaista, mutta mikä jottei :)

Ajattelin aikani kuluksi värjätä itse räpsyttimeni, jos tällä kertaa niihin jäisi väriä, kun uskaltaisi sutia sitä mömmöä tarpeeksi. Mä en vain löydä sitä settiä sitten mistään, mihin ihmeeseen mä oon sen kadottanut? Etsinnät jatkukoon.

to do

Rakastan erilaisia to do-listoja, minulla on tapana tehdä niitä aina hyvissä ajoin ennen erinäisiä tapahtumia, matkoja, juhlia ja kiireisinä aikoina töissä myös. Niillä saa sen tunteen, että hallitsee asioita.

Eilen sitten tajusin illalla, että hemmetti, me olemme lähdössä huomenna reissuun, enkä ole tuhlannut oikein puolta ajatusta sille mitä otamme mukaan jne. Sen verran reissuun on valmistauduttu kyllä, että kävimme ostamassa kylmälaukun, picnkic-laukun, haimme makuupussit ja vesikanisterit. Mutta muuten. Tämä on niin vastoin sitä, miten tavallisesti toimin.

Eilen illalla sitten yhtäkkiä tuntui, etten osaa seisahtua, mielessäni juoksin pientä ympyrää, tuntuu kuin olisi pääni sisällä jahdannut häntää. Ahdistus kävi niin suureksi, etten osannut toimia enää järkevästi. Sanoin avokille, että on omituinen olo, "no miten omituinen".. "no tällainen, ja irvistin.." sitten vähän ajan päästä jatkoin taas edestakaisin ravaamista kotona.

Sitten tuli sellainen olo, että oli pakko käpertyä avoki syliin, leikin sen sylissa laiskiaista tai vastaavaa. Olo ei helpottunut. Sanoin, että happi loppuu päästä, tuntuu että pää on tosi kevyt.

Avokki otti pari tyynyä, asetti ne lattialle, ja siinä me makasimme olohuoneen lattialla pitkään, kunnes mun olo alkoi helpottua. Ilman tuota olisin varmaan mennyt pitkin seiniä koko illan ja loppujen lopuksi saanut massiivisen paniikkikohtauksen.

Nyt on matkatavaralista tehtynä :) Osa kamoista pakattuna, videokamera lantingissa jne jne.. saappaat puuttuu, mutta kyllä meidän omalta mökiltä löytyy sellaiset meille molemmille.

Oon aikas intona siitä, että menemmä juhannukseksi meidän mökille :) Laatuaika kahdestaan tulee varmasti tarpeeseen, kun vietämme ekaksi pari yötä avokin vanhempien luona ja tämän jälkeen menemme mahdollisesti avokin kummivanhempien luokse.

Olen varannut Mäntylän meille neljäksi yöksi, mutta katsotaan miten siellä viihdytään, tai no .. sanomatta selvää, että mä olisin siellä vaikka kuukauden, mutta katsotaan miten avokki viihtyy.

gojuttago - day 10

+200g

Oon ihan super, heräsin 9.32 ja ehdin silti salille 9.45 alkavalle tunnille :) UGH!

Aktiviinen päivä edessä, siivousta, sukulointia, pakkausta ja illalla vielä luvassa pulahdus altaaseen ja saunomista, ei pöllömpi lauantai :)
-
hei hyi yök 150g raejuusto+1dl mehukeitto + 10 g vehnälesettä = barf!! Maitorahkaa sen ollapitää, hyi v***u

1836 kcal
Peruskulutus
+326 kcal
Liikunta
2162 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-401 kcal
Toteutunut vaje
2163 kcal
Tavoite
1761 kcal
Syöty (Toteutunut)
-402 kcal
Tavoitteesta
23 g
Kuituja

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Lomalauantai

Eilen tuli hautajaisten jälkeen pyörähdettyä kaupoilla, piti käydä ostamassa matkaa varten kaikkea pientä hyödyllistä, mukaan tarttui myös muitakin kuin pakollisia asioita.

Tässä asussa shoppailtiin



sininen paita - Mango
valkoinen paita - Mango
farkut - Diesel
kengät - Bronx
arskat - Pieces
laukku - Zara
mato - lahja saksansiskolta

Suurin osa eilisistä shoppailuista sitten muodosti tämän päivän asuni



mekko - Indiska
kengät - Bronx
koru - Indiska

Halosella oli mielettömiä tarjouksia kengistä, puoleen hintaan paljon kivoja kenkiä, ja olin aivan haltioissani löydettyäni nämä Bronxit sieltä. Mukaan tarttui toisetkin bronxit, jotka tulen varmasti esittelemään jossain vaiheessa. Olen pitkään etsinyt sandaaleita, ja löysin oikein ihanat eilen. Olin myös varsin haltioissani tästä kukkamekosta. Eilen oli ensimmäinen kerta Indiskassa, kun katselin siellä vaatteita. Innostuin niin, etten malta odottaa, että pääsen sinne joskus kunnolla ajan kanssa. Tää mekko on mielestäni ihana, ja aivan sattumalta on fantastinen näiden kiilakorollisten Bronxin sandaalien kanssa. Tuo korukin on jotain sellaista, mitä en tavallisesti ikinä ostaisi, mutta nyt päätin kokeilla jotain uutta, ja sekin on <3

Huomattuani kuinka täydellisesti pari viikkoa sitten ostamani koralli kynsilakko sopii tähän asuun, ajattelin, että voisi kokeilla joku päivä Ellokselta ostamiani korkokenkiä tähän asuun. Myöskin minulta löytyy yksi kirppislöytö laukku, joka sopisi mahdollisesti myös mukavasti tähän kokonaisuuteen :) Kiva kiva kiva.

gojuttago - day 9

- 300 g

1833 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-181 kcal
Toteutunut vaje
1834 kcal
Tavoite
1653 kcal
Syöty (Toteutunut)
-182 kcal
Tavoitteesta
10 g
Kuituja

perjantai 18. kesäkuuta 2010

r.i.p.

Muistotilaisuus oli hieno, papin sanat kosketti, rauhoitti ja lohdutti.

Kirkossa tuli itku moneen otteeseen, onneksi avopuoliso aina tajusi milloin pitää pitää kädestä vielä vähän kovempaa kiinni. Arkun nähdessäni tuli välähdys tilanteesta, kun olin äidin kanssa siellä sairaalan kappelissa.

Sitä on usein ollut erittäin ivallinen, kun on ollut puhetta niistä opeista, joita luteralainen kirkko meille opettaa, isänkaikkinen elämä pyh. Pitkään olen/olin ajatellut, että minulle iänkaikkinen elämä tarkoittaisi henkilökohtaista helvettiä. Tietyssä vaiheessa elämääni, en voinut kuvitella olevani ilman masennusta ja niitä ajautksia joita se minussa herätti. En nähnyt ulospääsyä siitä mielentilasta.

Silloin siellä kappelissa katsoessani pappaa, pappa näytti niin erilaiselta. Pappa näytti nukkuvan, mutta ei näyttänyt omalta itseltään, jotenkin tyhjältä, jokin puuttui. Sielu. Silloin alkoi miettiä, että voisiko oikeasti olla jotain muutakin, kun mitä me näämme.

Tämä ajatus taas sotii voimakkaasti sitä vastaan, miten näen ihmiset ja ihmisen tarkoituksen täällä maapallolla. Lisääntyminen, onko mitää muuta syytä miksi me täällä olemme? Usein ajattelen, että ihminen on maapallon luonnottomin eläin, jatkuvasti yritämme huijata luontoa ja sitä miksi me olemme täällä. Ihmiset yrittävät venyttää, lisäännytään yhä vanhempana, yritetään väkisi pitää itsemme nuorena ja lääketieteen avulla pidetään ihmisä väkisin elossa. Kun heikkoja pidetään väkisin elossa, niin luonnonvalinta ei toimi. Luonnossa vahvin ja voimakkain lisääntyy, ihmisten kesken ei niinkään.

Ei toki, en halua läheisteni kuolevan, ja olen itsekin elossa lääketieteen avulla. olisin varmasti jo pienenä kuollut keuhkokuumeeseeni ilman nykylääketiedettä.

Ristiriitaisi asioita, pää menee vain sekaisin, jos yrittää miettiä, että onko taivas, onko jokin minne me kaikki pääsemme. Kaikki järki sanoo, että palamme vain luonnon kiertokulkuun, mutta kyllä sitä huomasi ajattelevansa, että ihanaa, että pappa pääsi mummin luokse.

gojuttago - day 8

+- 0

Eilen ei tosiaan sitten liikuttu hirveästi, eikä tehty muuta kuin töitä, 13,5h töitä. Tälläiasta se no aina ennen lomaa. Nyt väsyttää niin hurjasti, olen nukahtaa istualteni.
-
Hmm.. väsyttää niin turkasesti, eilinen työpäivä + tämän aamun aikainen herätys. Noh, nyt on ainakin tankattu ruokaa ennen urheilua, toivottavasti en syönyt liian myöhään, toivottavasti ruoat eivät nouse kurkkuun tunnilla. O ou o_O
-
omg mikä treeni! Mahtifiilis, vaikka a) hemmetin käsi puutui välillä useampaan otteeseen ja b) olin syönyt vain 1,5h ennen treeniä. Mietin, että antoikohan sitten ruoan hiilarit jotain extraboostia, tai jotain, kun tuntuu, että jotenkin sai treenattua tavallista paremmin, vai onko se tuo palautusjuoma, josta on ollut apua. Eniveis, treenit meni tosi hyvin, ja se näkyy kaloreissakin. Ikinä aikaisemmin polttanut tuollaista määrä kaloreita tunnissa, 570 kcal, wtf!?

Mahtiolo. Kohta vielä iltaruokarka naamaan :)

MAHTAVAA!

Ai niin .. huomenna ei pysty juttailla koko päivää, on ne papan hautajaiset, joten .. ei varmaan tule liikuttuakaan, ellen jostain ihmeen syystä herää aivan tavattoman aikaisin huomenna aamulla.. sinänsä ei olisi mikään ihme, sillä mulla on tapana herätä vapaapäivinä kuudelta ja arkena saa taistella tiensä sängystä töihin.

1837 kcal
Peruskulutus
+490 kcal
Liikunta
2327 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-1079 kcal
Toteutunut vaje
2328 kcal
Tavoite
1248 kcal
Syöty (Toteutunut)
-1080 kcal
Tavoitteesta
23 g
Kuituja

torstai 17. kesäkuuta 2010

Lomalainen

Tänään oli tosi hyvä päivä terapiassa, sain purettua mieltä, liittyen ihan parisuhteeseen niin paljon, että istunnon jälkeen huippas. Taisin puhua aika paljon. Eilen purin mieltä pikkusiskolle samoista ajatuksista, helpotti hieman, mutta ei täysin. Onneksi ei ollut ketään heikkohermoista lähistöllä, joten huusi niin kovaa kuin keuhkoista lähti, sitten alkoi itkettää.

Ajatuksen pyöri tänään koko kotimatkan mielessä, tietynlaiset ongelmat, omat viat, asiat jotka välillä aiheuttaa kismaa meidän välillä.

Aluksi yritin keksiä ärsyttäviä piirteitä itsessäni, koin huonoa omaatuntoa, että löydän niitä puolisostani. Eka reaktio oli se, että mähän oon täydellinen, juu just, ihan varmaan. Sitten aloin miettiä, että ne on ovat varmasti niitä piirteitä, että kuinka omapintaisesti ajan jatkuvasti meidän parisuhteeseen sellaisia arvoja ja toimintamalleja, jotka olen oppinut omassa kodissa. On kauhean vaikea ymmärtää vieläkin, ettei kaikissa perheissä toimita samalla tavalla.

Mutta.. sitten tein myöskin oivalluksen avopuolison toiminnoista. Niitä sen enempää täällä erittelemättä.. oivallus oli kuitenkin mullistava, helpotti omaa olemista suunnattomasti, ehkä poisti myös tietynlaista huonoa omaatuntoa. Erittäin hedelmällinen terapiaistunto tänään.

160610





kengät - Vagabond
jegginssit - H&M
paita - the Garden Collection H&M
takki - H&M

Mun lempivaatteita. Nää hennesin jegginssit ovat parhaat jegginssit mitä mun kaapista löytyy, vaikka kaapista löytyy monet kalliimmatkin. Muoto on säilynyt erinomaisesti :) Suhteeni paitaan ei ollut rakkautta ensikokeilulla, kokeilin tätä kaupassa jo aikas pian ilmestymisen jälkeen, mutta silloin se tuntui jotenkin hassulta päällä, nyt kun kokeilin pienempää kokoa, alkoi paita tuntua omalta :) Ja nää kengät.. nää oli melkein pari vuotta käyttämättöminä mun vaatekaapissa, en vaan jotenkin osannut yhdistää näitä mihinkään vaatteisiin. Ostin nämä mun 25v synttäreille, ja nää sopii täydellisesti erään ihanan OGE:sta (one green elephant) ostettuun mekkoon ja mustiin verkkosukkiksiin :) Jos tässä saisi painoa sen verran alas, että kehtaisin käyttää ko mekkoa. Ostaessani mekon oli *köh* 6-8 kg kevyempi kuin nyt, luulisin. (sitten lopetin tupakanpolton)

Jippi, sain kesäbonuksen. Se tulee tarpeeseen a) auto on huollossa b) mulla kahdet bronxit ovat päättäneet lahota jalkoihin. Mulla ei ole yhtään siitejä matalapohjaisia mustia kävelykenkiä.

Mulla on välillä turhan höveli tapa käyttää rahaa, ok ok .. mä ostan juttuja itselleni, mutta on myös tapana hemmotella läheisiäni, ja olla muutenkin yllättävän antelias jne. Aloin miettiä, että onko minulla oikeastaan varaa siihen, enpä ole niin hyvätuloinen, että voin jatkuvasti kestittää kavereita jne. Usein olen tuntenut syyllisyyttä, jos tunnen olevani jotenkin parempituloinen, kuin sisarukset/puoliso tms.

En tiedä olenko yksin tämän asian kanssa, mutta ainakin meidän perheessä on suuri ero siinä mihin ns ylimääräinen raha käytetään. Mä laitan hirveän mielelläni kotia kuntoon, vien meidän ulos syömään tai jotain .. ja ja ja .. sitten jos puolisolla on ylimääräistä rahaa, niin.. se ostaa jotain gizmoja. Ei mitään puhetta siitä, että hemmottelisi minua/meitä. Mä en kauheasti kostu jostain kamerapiuhoista. En siis sano, että toisen pitää käyttää rahansa minuun, olen vain huomannut, ettei tää oo niin molemminpuolista. Ehkä pitäisi oppia käyttämään vaan rahansa itsekkäästi omaan itseensä... tosin .. mitä mä ostan .. mä en tartte kamerapiuhoja tms. Lisää vaatteita? Kenkiä? Alanko käydä yksin kylpylöissä ja leffassa?

gojuttago - day 8

Oho, taas -200g. Vähän hirvittää tää tahti, mutta kait tää on ok. Mä kun uskon maltilliseen painonpudotukseen. Nopeasti tiputetut kilot tulevat aina korkojen kanssa takaisin, en mä sitä halua. Apua!

Tänään on lepopäivä, ihan vain sen takia, että töissä on NIIN paljon tekemistä, ettei ehdi edes salille. Huomenna on sitten crossaamista, ja katsotaan poljenko aikaisin perjantaina aamulla tekemään salitreenit vai miten.

Ha, vatsalihaksissa tuntuu ne muutamat rutistukset mitä eilen tuli tehtyä :) Ei satu, vaan tuntuu, tietää tehneensä jotain.

1837 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-733 kcal
Toteutunut vaje
1838 kcal
Tavoite
1104 kcal
Syöty (Toteutunut)
-734 kcal
Tavoitteesta
22 g
Kuituja

tiistai 15. kesäkuuta 2010

gojuttago - day 7

Oho, -600g ... punnitsin itseni useampaan otteeseen, mutta tuota lukemaan vaan se näytti. Oho.

Nyt kamat kasaan ja kävelemään kohti töitä pikkuisen kanssa, tänään liikutaan tyhjään vatsaan :) Jippi. Tai no, pari mölleriä napaan ja menox :)
-
Hei mä oon hidas, mullahan alkaa loma tämän viikon jälkeen :D miten mä en oo hehkuttanut sitä vielä yhtään?
-
Ah tätä valinnanvaikeutta, ei oikein osaisi päättää mitä tänään urheilisi, yksi vaihtoehto on crossing + salitreeni -combo, mutta tehdäkö basic vai cardio tunti crossissa. Miten olisi järkevää tehdä noi, minulle ei ole mitään hajua. Ehkä menen sinne cardio-tunnille, niin saan ainakin hien pintaan :) Noi basicit kun tunninkin kestävinä on sellaista liirumlaarumia, että 35 min jutussa ei tuu ees lämmin.
-
Tänään:

Treeni
Palautus 1-2 min

- jalkaprässi, kapea jalka-asento 3 x 8-12 (61/69kg.. ehdin jo unohtaa)
- ylätalja leveä eteen 3 x 10-15 (35kg)
- pystypunnerrus käsipainoilla 2 x 8-12 (á 6 kg :D )
- ristikkäistalja 2 x 8-12 (15 kg, ja tein koneella)
- hauiskääntö taljassa 2 x 8-12 (8 kg ja tein käsipainoilla)
- push-down käydellä 2 x 8-12 (30kg)
- vatsarutistus maaten 3 x 10-15

Kökkö juttu vain se, että jäi toi iltaruoka väliin, kun meni töissä niin myöhään, ei hyvä.
-
Tää dietti on muuten ihan lastenleikkiä oikeastaan, ok, nälkä on ollut usein, mutta kuten olen tainnut jo aikaisemmin mainita, niin kyse on vain sellaisesta olosta, ettei ole kylläinen. Ja toiseksi, eipä oo vaikea luopua leivästä tai muista jutuista, kun karpatessa siihen on jo tottunut. Ainoa mitä kaipaa, on palaa tai kahta tummaa suklaata ja hedelmiä. Ehkä vielä joskus :) vaikka.. eihän nytkään pala prossasuklaata maailmaa kaataisin, mutta.. eiköhän tällä viikolla tule muutenkin lipsuttua, kun on perjantaina hautajaiset, siellä en ala ronkeloimaan.


1841 kcal
Peruskulutus
+527 kcal
Liikunta
2368 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-934 kcal
Vaje tällä hetkellä
2369 kcal
Tavoite
1434 kcal
Tähän mennessä
-935 kcal
Tavoitteesta
28 g
Kuituja

Hidas

Niin tosiaan, tässä on enää kolmisen yötä kesäloman alkamiseen :) Tänä vuona pidän viitisen viikkoa kesälomaa, eiköhän talouteni sen salli, olin ainakin laskevinani, ettei se tuota mitään ongelmaa.

Samaan aikaan kun alkaa loma, niin alkaa tauko terapiasta. Eipä ole mitään pelkoa asian tiimoilta. Ihan kiva muutos siihen, että tavallisesti ole murehtinut kaikkea mahdollista ja tosi pitkään etukäteen, mutta nykyään elän enemmän hetkessä. Myöskin se, että en murehti noista asioista, on merkki siitä, että masennus alkaa olla hyvin poissa :) Tietenkin välillä tulee alakuloja ja surua, mutta itsetuhoajatukset ovat pysyneet poissa.

Perjantaina tulee olemaan rankka päivä, on papan hautajaiset. Eilen avokki pelästytti minut totaalisesti, kun sanoi, ettei olekaan varma pääsystään hautajaisiin. Miten niin epävarma? Miten asiaa ei ole vielä hoidettu? Tämä tyyli hoitaa asiat ihan viimetinkaan on yksi puoli mikä välillä saa minut epätoivon partaalle.

En tiedä miten reagoisin häissä, jos joutuisin lähteä sinne yksin. Nyt on todellakin sellainen tilanne, että tarvitsen häntä paikalle. Kenen puoleen muuten voisi kääntyä, kenelle voi purkaa pahaa oloa tai kenen olkapäätä vasten itkeä? Onneksi kyseessä oli väärä hälytys, avokki sai päivän vapaaksi.

gojuttago - day 6

Ha, - 100g :)

Tänään taitaa tulla pakostakin välipäivä urheiluun, taitaa olla pitkä päivä toimistolla. Ei kyllä oo inspistä siihen, mutta kai se on pakko. Nyt koiran kanssa ulos ja sitten aamiaista naamaan.
-
Mietin, että pitäisköhän tuota päivittäistä kalorisaantia nostaa. Mietin, että onko tuo vaje hieman turhan iso.

1702 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-533 kcal
Toteutunut vaje
1703 kcal
Tavoite
1169 kcal
Syöty (Toteutunut)
-534 kcal
Tavoitteesta
18 g
Kuituja

Eilen tuli tehtyä töitä melkein puoli yhdeksään, joten ei siinä ehtinyt merkkailla tai liikkua mitenkään merkittivästi. Tänään on uusi päivä ja uudet kujeet :)

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kotivärjäilyä

Meillä oli avokin kanssa eilen hauskaa, kun yritettiin värjätä mun ripset :) Eipä ole tullut aikaisemmin kokeiltua, ripsetkin on mulla värjätty vain pariin otteeseen joskus, ja silloinkin se on tehty kosmetologilla/kampaajalla.

Yllä ennen, alla jälkeen.



Enpä oo aikaisemmin huomannut itselläni noin väsyneen näköisiä silmiä, hui kauhistus.

Muistisääntö a) ripsiin sitä väriä kunnolla, avokki taisi laittaa ihan liian varovaisesti sitä niihin ja b) kulmiin ei kannata laittaa sinimustaa :D No siis.. tuohon oli tiedossa, silti piti kokeilla :P Nooooh, onneksi nyppimällä kulmat saa aikas vähemmän gooteiksi :) Täytyy varmaan alkaa laittaa jotain silmälappuja/teepusseja/kurkkuviipaleita/kylmiä lusikoita silmien päälle. Peljästyin kun katsoin tuota kuvaa.. tosin.. mä oon kyllä kans aikas väsynyt.

Tekis mieli tänään uusia tuo ripsien värjäys, jos nyt avokki uskaltaisi laittaa kunnolla sitä mömmöä mun räpsyttimiin. Ajattelin, että olisi kiva saada jotain väriä ripsiin ennen hautajaisia, etten sitten muistuta tilaisuuden aikana pandaa tai mitään, jos joutuu turvatumaan maskaraan.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

gojuttago - day 5

400 g :) Jippi, poistuuhan ne nesteet.

Tulipas tehtyä piiiitkä lenkki pikkuisen kanssa, ainakin 45 min. Alkumatka oli hieman hankalaa, mutta sitten kun pääsimme autoteiden varteen, alkoi tepsuttelu sujua :) Itsellenikin tuli jopa hiki. Mahtijuttu. Noi aamulenkithän pitäisi tehdä ymmärtääkseni aamuisin tyhjään vatsaan, jotta rasvanpoltto tehostuisi, mutta mulla oli vain niin kauhia nälkä, ettei voinut olla syömättä aamupuuroa. Hassu sykkiminen jopa selkälihaksissa :)
edit: lenkki oli ainakin 4,5 km :)

Illalla lisää liikuntaa, crossing cardio-tunnille. Siellä on sunnuntaisin aiva superi vetäjä, ne tunnit ovat aivan tappoa. Tietää tehneensä ja tuntee kropassa.

Pitäisi tuota punttiakin tehdä, eilenhän se tuli aloitettua. Punttistreenaaminen ei oo mikää uusi juttu, lukioaikoina mä kävin hieman turhankin ahkeraan siellä. About 5-6 krt viikossa. Silloin jotenkin ehti ja jaksoi ihan eritavalla.
-
Tein kuuriin sopivaa kaalikeittoa :) On neljälle seuraavalle päivälle eväät valmiina. Kohta voisin väkertää kanarisottoa :) Erinomaista :)
-
Välipalaa nassuun. Aika hurahti koiraa trimmatessa niin, etten muistanut edes syödä.. ja parituntia sitten (kolmelta) olisi pitänyt syödä. Noh, voipa vetää iltaruoan sitten treenien jälkeen.
-
Nyt on testattu Fastin dietmix, oikein makoisaa, ihan kuin mansikkaeskimo nesteenä :)

Vittu jee, mikä tunti tänään. Toi yksi ohjaaja on jotenkin nero. Harmi vain, että taitaa nyt taas hetkeksi jäädä jollekin tauolle crossaamisesta. Mulla kun on tavallisesti sellainen omituinen ongelma, etten mä hikoa tavallisesti treenin yhteydessä, vähän voi tulla kuuma, naama on aina punainen, mutta ei tuu kunnolla hiki. Oon käyttänyt jotain rasvanpolttonestettä joskus, joka sai mut hikoilemaan. Mutta tuon ohjaajan tunneilla ei tartte niitä, ihan kumma. Siellä saa luonnollisen hien, edes pro-tunneilla ei saa pyyhettä tuolleen märäksi. Mahtava olo! Nyt ruokaa nassuun ja sitten kait avokin kanssa zägäileen, ellei taivas repeä.
-
Taivas ei revennyt, vaan toinen ähky ja toinen huomasi olevansa katkipoikkipuhki treenin jälkeen :) Toi vuosi sitten murtunut häntäluu välillä muistuttaa itsestään, meinasin ajaan ojaa äsken kotimatkalla, kun yhtäkkiä vihlas, tosi omituista. Täytyy toivoa, ettei se ala nyt kiukutella, kun tuo välilevytyrä tuntuisi parantuvan oikein kiitettävästi.

Tänään crossingin jälkeen mietin pari nanosekunttia sitä, että menisinkö vielä treenin jälkeen salille. Pitää yrittää toppuuttaa itseään, ettei vedä urheilua överiksi, ettei käy taas niinkuin taisi yhdessä vaiheessa käydä, että oli hieman ylikunnossa. Pitää yrittää säilyttää maltti kaikissa asioissa, koska mulla on tapana vetää överiksi niin syömiset, liikkumiset tai sitten jotkin muut jutut, millä on joskus yrittänyt saada supertuloksia nopeasti. Malttia malttia. Pitää muistaa levät ja sallia se itselleen.

1852 kcal
Peruskulutus
+554 kcal
Liikunta
2406 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-934 kcal
Vaje tällä hetkellä
2407 kcal
Tavoite
1472 kcal
Tähän mennessä
-935 kcal
Tavoitteesta
29 g
Kuituja

gojuttago - day 4

Neljäs päivä alkaa, ei muutosta painossa eiliseen.

Eilen illalla kotiuduttuani elokuvista, nälkä oli niin kauhea, ettei tavallinen iltapala riittänyt, vaan piti saada ihan joitain syötävää, tässä tuli puolikas profx-patukka apuun.

Päivän urheilusta vastaa kohtapuoleen alkava crossing-tunti :) Crossing on niin parasta urheilua minulle, en tiedä ihan tarkkaan mikä siinä on, mutta jokin vain kolahtaa siinä muhun.
-
klo 11:26 crossing treeni takana, tein jalkoja ja käsiä sitten myös salin puolella. Ehkä kroppa ei ole oikein palautunut vielä torstain cardio rääkin jäljiltä, sillä liikkuminen oli hieman tahmeaa. Katsotaan miten toi uusi protskujuttu auttaa palautumisessa. Pitää yrittää tänään kuitenkin löytää kaupoilta sitä Fastin Dietmixiä :)
-
Tarkemmin asiaa tutkittuani, ei toi proteiinijauhe oo kyl sinne päinkään :D mutta ei anneta lannista. Tuossa käyttämässäni on liian vähän hiilareita ja "liikaa" rasvaa.
-
Ah, iltasauna ja -uinti. Ihana taloyhtiö meillä. Mininälkä vaivaa, mutta onneksi kohta on iltapala-aika :) Eiköhän tää kroppa kohta tajua, ettei se saa sitä ruokaa kuitenkaan enempää.

Aika hurjat kalorivajeet taas tälle päivälle, tai no.. joka päivähän tuollaiset kertyy, kun syön joka päivä samat ruoat :)
-
Taas tarvitsi iltamaitorahkan lisäksi vähän profx:ää.. loput eilisestä patukasta. Huomenna loppui tämän, pitää olla LUJA!

1858 kcal
Peruskulutus
+386 kcal
Liikunta
2244 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-575 kcal
Toteutunut vaje
2245 kcal
Tavoite
1669 kcal
Syöty (Toteutunut)
-576 kcal
Tavoitteesta
24 g
Kuituja

lauantai 12. kesäkuuta 2010

proggis: lukulamput - FAILED

Me mitään lamppuja saatu ostettua, saatiin ostettua lattialistat ja käytiin hieman shoppailemassa, mm vaatteet hautajaisiin, sekä diettiäni varten tuota Fastin Dietmixiä.

Tällaisessa asussa tuli pyörittyä kaupoilla (päivänasukuvan ottaminen on vakava asia :P )



housut - Vero Moda
neule - Vero Moda
paita - GT
huivi - H&M
laukku - Fris company (mikälie, kirppislöytö)
kengät - Bronx

Löysimme avokille aivan mahtavan puvun PXT:stä (vai mikä se nyt olikaan) ja minulle löytyi jotain Zarasta



Ehkä sopivilla asusteilla tuosta tulee vähemmä bootylicious -asu. Bolero, mustat sukkikset, maltilliset kengät. Lasken sen varaan, että menkkaturvotus (toi turvotus mulla on aivan kauheaa, ei oikeasti mene välillä just menkkoja ennen ja alussa tietyt vaatteet lainkaan, jotka muulloin menevät ongelmat päälle, ihan tosi ) laskee perjantaihin mennessä, muuten joutuu hankkia jonkin super tuck in -asun tuonne alle. Seuraava koko olisi ollut aivan liian iso.

Erässää blogissa (http://supistuksia.blogspot.com) oli ostettuna ja testattuna valkoisesta savesta tehty kasvonaamio. Luin ko tuotteesta, mutta en ollut ajatellut vielä toviin ehtiväni käydä ostamassa kyseistä tuotetta. Eilen rynnätessäni tapaamaan pikkuveljeäni ja tämän avovaimoa, bongasin WTC-rakennuksesta kojun, jossa myytiin juuri näitä tuotteita. Enpä voinut olla ostamatta, ja tänään saunan jälkeen kokeilin tuota. Iho tuntuu ihanan pehmeältä.

Tosiaan, ohjeessa sanotaan, että ½ rkl jauhetta ja vähän vettä, se vähän vettä on oikeasti vähän, eikä esim myös ½ rkl. 5 ml riittänee varmasti siihen. Onneksi tämä tuote levittyi ja kuivui siitä huolimatta, että tein seoksesta aivan liian juoksevaa. Kuivuttuaan naamaan naamio alkaa hilseillä pois, joten se on hyvä pestä nopsaa pois, muuten on hienoa savijauhoa pitkin kotia.



Huomenna voisi yrittää värjätä ripset. Avokki saa sutia tökötit mulle naamaan.

Oli muuten jotenkin tosi kiva ilta, pelleiltiin uima-altaalla ja saunassa, mukavaa rentoa oleilua, eikä pieni tykyttely ja touhustelu mitenkään vaikuttanut mielialaan negatiivisesti ;)

proggis: lukulamput

Tarkoitus olisi etsiä makkariin sopiva lukulamput, joko pöydille tai sitten seinään.

Meidän makuuhuoneessa ei ole vielä kauheasti mitään, tiistaina ostin sinne yöpöydät, että ne ovat uutta. Niiden lisäksi sieltä löytyy sänky, yksi matto, punaiset verhot (joista avomies ei pidä), lipasto ja kampauspyötä.



Vielä on aivan lamppuideoista tyhjä pää, ei ole vielä mitään mielikuvaa siitä, miten tuon toteuttaisi. Eipä kait muuta kuin vaan kaupoille mars :)

edit: niin joo.. löytyyhän tuolta huoneesta vielä sisustustikkaat, hankin ne joskus vuosi pari sitten alunperin parvekkeelle, mutta nyt ne toimivat hyvin huivitelineenä :)

gojuttago - day 3

lo 8:19 Kiva pudotus eilisestä (700g), varmaan menkkatorvotus alkaa hellittää, siitä johtuu.

Eilen tosiaan yllätti aika hirveä nälkä, tai ehkä se oli vain syömisen himo. Vettä vain, niin meni sekin ohi.

Nyt on kyllä hartiat ihan tuusannuuskana, en osannut oikein nukkua yksin, joten jäin aluksi sohvalle nukkumaan. Onneksi tälle päivälle ei ole suunniteltu urheilua, joten saa niska / hartia parantua ihan rauhassa :) Hieman huolestuttavaa tuo kipu, vasemmassa kädesssä tuntuu hienoista puutumista taas. Ehken siten oikeasti saisi juosta enää oikein lainkaan, jos se kerran rasittaa tuota välilevytyrää noin.
-
klo: 11:05 ... mä kuolen nälkään .. kohta voisi painella syömään ..
-
klo 13:51 pakko vetää proteiinipatukka tavallista aikaisemmin napaan, lounas ei tällä kertaa pitänyt nälkää lainkaan. ProFx-patukka ja vettävettävettä pitävät nälän poissa :) Mahtijuttu.

1858 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-674 kcal
Toteutunut vaje
1859 kcal
Tavoite
1184 kcal
Syöty (Toteutunut)
-675 kcal
Tavoitteesta
14 g
Kuituja

perjantai 11. kesäkuuta 2010

110610



kengät - Gortz (Hampuri, Saksa)
housut - Only
toppi - Zara
huivi - Hallhuber (Hampuri, Saksa)
nahkatakki - H&M
arskat - Pieces

Mielestäni hauska leikkisä asu :)

torstai 10. kesäkuuta 2010

let´s get some shoes

Bronx: Whisper



Täydelliset, missäköhän noita tulisi käytettyä.. hmm..

tai Bronx: Quest



tai tai tai ..Bronx: Fancy



kuvat lainattu www.brandos.fi

Onko kenties huomattavissa pientä bronx fiksaatiota :D Mun parhaimmat korkokengät ovat bronxilta, ts ne on korolliset nilkkurit. Ne jalassa voi shoppailla vaikka koko päivän, eikä tunnu missään.. taisin kerran shoppailla kolme päivää putkeen Hampurissa ne jalassa. Niin ostaisin samanlaiset uudet, jos jostain vain löytyisi.

gojuttago - day 2

Toinen päivä juttadiettiä alkanut. Tässä tosiaan tulee kolmen tunnin välein nälkä. RUOKAAA!! Tosin jos vielä tunnin tai pari odottaa. Tänään aamiainen tuli nautittia pari tuntia tavallista aikaisemmin, sillä töissä oli oltava jo kukonlaulun aikaan.

Päivän urheiluohjelmassa on crossing cardio :) Voisin käydä etsimässä jostain liikkeestä jotain rasvanpolttoainetta (kun en ilman niitä tunnu saavan hikeä pintaan, vaikka kuinka treenais) ja palautusjuomaa.

Itselle on jäänyt hieman epäselväksi, että salliiko kuuri kahvin ja suolan. Kahvia on pakko vetää, muuten tulisi aivan karmeat vieroitusoireet. Huih.

-

Aivan poikki. Tänään kävin crossing cardio tunnilla. Jalat eivät ole palautuneet eilisestä juoksusta, sen verran tahmeaa crossaaminen oli. Ihan hyvät kulutukset tuli.

Treenin jälkeen vedin gainomaxin lihaskehitysjuoman, sillä en ollut ehtinyt käydä vielä ostamassa sitä suositeltua tai jotain vastaavaa. Jos huomenna ehtisi käydä kaupoilla, vaikka ytimessä :)

On muuten aika kauhea nälkä. Eiköhän tämä tästä. Nälkä, voimaton olo.. ja totaaliväsy. Pitää vielä käyttää pikkuinen ulkona, ja sitten olenkin ihan sänkykamaa.

1869 kcal
Peruskulutus
+406 kcal
Liikunta
2275 kcal
Kokonaiskulutus
1 kcal
Tavoite pluskalorit
-665 kcal
Vaje tällä hetkellä
2276 kcal
Tavoite
1610 kcal
Tähän mennessä
-666 kcal
Tavoitteesta
25 g
Kuituja

gojuttago - day 1

Seuraava kursivoitu teksti on kopioitu suoraan kalorilaskurin päiväkirjastani

Juttadiettipäivä nro 1

Katsotaan miten onnistuu tänään, ollaan menossa perheen kanssa hakemaan pappa hautaustoimistoon.. matkalla käydään jossain sukulaisilla, ei varmaan pääse ilman pullaa tai kahta pois sieltä.

Aamulenkki 22 min juosten, 15 reipasta kävelyä koiran kanssa (tiivistin vähän sitä kävelyä, oikeasti kesti kauemmin, melkein 30 min :D )

Ennen juoksua nautittiin omega3:sta. Kohta sitten ruispuuro lisukkeilla naamaan.

--

Ehkä hirvein päivä 11 vuoteen, niin monella tasolla surullinen.

Merkkailin jo loppupäivä syömiset. Juttailin hieman epäjärjestyksessä, mutta pääasiallisesti kuitenkin tuli syötyä ohjeistuksen mukaisesti. Toscakakku ei kuulunut päivän ruokiin, mutta.. oltiin sukuloimassa, ja tietty ihmistyyppi ei voi ymmärtää jos kahvin kanssa ei halua ottaa mitään pullaa... oltiin siis yli 80v sukulaisella. Oli muuten pirtsakka nainen :)

1871 kcal Peruskulutus
+202 kcal Liikunta
2073 kcal Kokonaiskulutus
1 kcal Tavoite pluskalorit
-545 kcal Toteutunut vaje
2074 kcal Tavoite
1528 kcal Syöty (Toteutunut)
-546 kcal Tavoitteesta
24 g Kuituja


Tein toissailtana ison kattilallisen ruokaa, neljälle päivälle päivälliset valmiiksi, kesäkurpitsaa,jauhelihaa, tomaattia, mausteita, täysjyväriisi, pakastevihanneksia.. hyvää tuli :) ja sitten lisään sen oliiviöljyn ruokaa lämmittäessä. Paistoin ruoan ilman ylimääräistä rasvaa, luotin lihan omien rasvojen riittävän.

Eilen tein uunissa foliossa timjamilla ja valkosipulilla maustettuja (tuli muutakin, mutta noi oli pääosassa) broilerin rintafileitä. Tuli kyllä hyviä :)

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

suru

Nyt olen vapaa ja mukana tuulen,
saan kulkea rajoilla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa, vaan luoksenne saavun
mukana jokaisen nousevan aamun,
ja jokaisen tummuvan illan myötä,
toivotan teille hyvää yötä.





Tänään oli rankin päivä varmasti yli kymmeneen vuoteen. Kävimme hautaustoimistossa, valitsimme papalle kukat, arkun, kaiverrukset hautakiveen..ajoimme saattueessa sairaalaan, loimme viimeiset katseet pappaan, ajoimme hautausmaalle, jonne jätimme arkun ja papan.

En ollut osannut kuvitellakaan sitä kuinka raskas päivä äidilleni olisi. Istuimme siskon kanssa äidin molemmilla puolin, pidimme äitiä käsistä kiinni, halasimme ja lohdutimme.

Noudettaessa vainaja kappelista, on mahdollista vielä jättää viimeiset jäähyväiset ..tai luoda viimeiset katsaukset vainajaan. Mietimme pitkään, että haluammeko tehdä sen. Aluksi olimme kaikki naiset sitä mieltä, että haluamme säilyttää muiston elävästä papasta. Isän mielipide oli kysymättäkin selvä. Ollessamme sairaalan kappelissa äiti kuitenkin muutti mielensä. Aluksi kuului vaimeaa itkua, joka muuttui lohduttomaksi hyvinkin pian. Sen enempää miettimättä painelin kappeliin lohduttamaan äitiä. Isä ei tässäkään vaiheessa reagoinut mitenkään, ei lohduttanut äitiä.. nothing.

En ole aikaisemmin nähnyt kuollutta. Hautaustoimiston ihminen sanoi, että vainajan katsominen voi jopa lohduttaa, sillä vainaja on levollisen näköinen. Niin, jotenkin se mikä oli arkussa.. ei näyttänyt papalta, näytti vieraalta, en tiedä oliko kasvoja meikattu jotenkin, ainakin tukka oli siististi.. mutta iho näytti hassulta, siinä oli vielä jonkin harson jäljet.

Silitin papan päätä viimeisen kerran.

Ajoimme ruumisauton perässä hautausmaalle. Ruumisautoon oli laitettu pieni Suomenlippu liehumaan.

Onneksi kävimme tämän jälkeen erään lähellä asuvan sukulaisen luona kahvittelemassa, joten saimme ajatukset hieman irti aikaisemmasta, saimme kaikki tilaisuuden rauhoittua. Oli oikeastaan varsin rattoisaa olla kylässä, kummallista. Aikaisemmin tällaiset sukulaisvierailut ovat olleet niin .. pakkopullaa.

Kahvittelun jälkeen kävimme vielä katsastamassa muistotilaisuuspaikan, miettimässä ruoat ja kävimme mummon haudalla katsomassa millaiset kirjoitukset kiveen oli jo tehty, halusivat hautaustoimistossa mielipiteen siitä, miten papan kirjoitukset toteutettaisiin.

Kotona kaivauduin avokin kainaloon, kerroin kaiken ja itkin pitkään.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

080610



Aika perusasu. Olisi kyllä pitänyt laittaa tuonne t-paidan alla vielä pitkähihainen, mutta taisi unohtua tai jotain. Onneksi on tuo huivi ja takki

legginssit - Vila
paita - Vila
huivi - Vila
takki - H&M
(kengät - bronx, laukku - Zara)

Kohta olisi tarkoitus lähteä taas kaupoille juoksemaan äidin ja siskon kanssa. Tänään vuorossa sisustusjutut :) Swiii-iiiiit!

maanantai 7. kesäkuuta 2010

itsekäs omahyväinen paska

mä usein vihaan sinua, koska kohtelet minulle erittäin rakasta ja tärkeää ihmistä paskasti. tekisi mieli tarttua sua korvista, ravistaa huutaa "senkin itsekäs, omahyväinen paska". mutta, mä en tee niin. mä usein mietin, että rakastatko sä edes häntä, voisitko oikeasti olla niin kylmä, että ottaisit toisen rakkauden vastaan antamatta samaa rakkautta moninkertaisesti takaisin. toisaalta en yllättyisi, miten voi olla vaikeaa sanoa, että rakastan? voisitko olla niin kylmä, että toimisit vain sen mukaan, mikä on sinulle edullisinta?

hemmottelupäivä

Tänään on ollut oikein kiva päivä äidin ja siskon kanssa. Päivään on mahtunut kolmisen tuntia pulikointia Flamingon wellnes & spassa, ateriointia kreikkalaisessa ravintolassa ja monen monta tuntia shoppaillessa. Tänään pääosassa oli pikkusisko, olimme metsästämässä hänelle äitiysvaatteita. Tarttuipa siinä samalla itsellenikin jotain mukaan :)

Maksimekko Hennesistä, tätä olinkin himoinnut kuvastosta. Pidän maksimekoista, koska inhoan omia jalkojani, ja erityisesti jalkojeni, reisien ja säärien takaosan omituista ihoa.



VeroModasta minulle ostettiin mukavat peruspöksyt, kivaa vaihtelua muut kuin mustat tai denim pöksyt. Sopii hyvin lauantaina ostamani neuleen kanssa.



Toinen ostos Hennesistä. Äitini mielestä näytin suloiselta tuossa paidassa, joten minun oli kuulema saatava se <3



Eipä alkanut vielä Juttadietti vielä, eikä varmaan vielä pariin päivään. Huomenna mennään äidin ja siskon kanssa Ikeaan ja muille kaupoille ja keskiviikkona haetaan (?) pappa sairaalasta ja viedään jonnekin. Jotenkin toivon, että ymmärsin tässä kohtaa jotain vähän väärin.

Flamingo Spa oli alkuunsa hieman hämmentävä kokemus. Ne +45 asteiset saunat lähinnä nauratti :D Biosaunassa olisi voinut olla vaikka kuinka kauan, ja suomalainen sauna oli kans oikein kiva. Molemmat höyrysaunat olivat taivaallisia, varsinkin shampanjan tuoksuinen <3 Infrapunasaunassa olisi voinut oleilla hieman kauemminkin, olisi voinut ottaa vaikka kirjan mukaan. Jotenkin jäi paikan henkilökunnasta omituiset vibat, en tiedä miksi.. muutenkin paikka oli ehkä turhan muovinen, Disneylandmainen, muovinen meksikaani nauratti ja samalla aiheutti omituisen fiiwiksen. Voisi kyllä mennä uudestaan, tuli ihanan rentoutunut olo kuitenkin :) Paikka oli tosi autio, mutta oikeastaan se oli hyvä, sai olla äidin ja siskon kanssa saunoissa ja altaissa rauhassa, eikä joutunut jonotella minnekään.

070610



arskat - Pieces
huivi - Aleksi13, Backstage tms
neule - VeroModa
toppi - GT
farkut - One green elephant
vyö - Diesel
kengät - Bronx

Hassu fiilis, kun on farkut jalassa pitkästä aikaa, oon niin tottunut käyttämään leggareita tai niitä mun haaremifarkkuja.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

voi surkeus

ikävä iski, tai suru.

Keskiviikkona pikkuveljen kanssa ennen sairaalasta lähtöä, vilkutettiin huoneen ovelta nukkuvalla papalle vielä.. "hei hei pappa".. silloin oli sellainen olo, ettei olisi halunnut lähteä sieltä.. mä niin toivon, että olisikaan..

lauantai 5. kesäkuuta 2010

kaavapaperia

Ystävätär sai houkuteltua minut tänään kanssaan ostoskeskuseen. Olin täysin ajatusta vastaan, sillä oloni on ollut kaikkea muuta kuin seurallinen parin päivän ajan.

Puhuin torstaina terapiassa pappani tilanteesta sillä hetkellä, juttelin terapeutille mm omasta huonosta omastatunnostani, etten olisi ollut tarpeeksi usein käynyt pappani luona kylässä. Sitten kun terapeutin kanssa mietittiin kaikkia muita pappaan liittyviä asioita, niin huono omatuntoni tuntui hieman hiljenevän. Kyllähän se on kuitenkin niin, että aina kun pappa on ollut vanhempieni luona (mitä tapahtui aika usein oikeastaan) kävin aina moikkaamassa pappaa, vietin pitkiä toveja tämän kanssa ja juteltiin.

Torstaina vähän sen jälkeen, kun lähdin töistä, äitini soitti ja kertoi papan nukkuneen pois. Itkin koko illan. Avokki tuli töistä, halasi pitkään, kysyi oloa, hali lisää ja piti minua sylissä siihen asti kunnes nukahdin.

Perjantaina vanhempien luona halin ja lohduttelin äitiä, ihmiset soittelivat paljon ja halusivat ilmaista osanottonsa. Tuntui, että piti olla vahva ja lohduttaa, isä ei näyttänyt sitä tekevän lainkaan. Teki mieli läväyttää isää useampaan otteeseen, sekä perjantaisen, että aikaisemmankin käyttäytymisensä takia. Mä en voi ymmärrätää miten joku voi olla niin epäempaattinen.

Perjantaina kotona iski muhun kovempaa, se suru. On sellainen olo, ettei oikein halua sanoa mitään kenellekään, avokille joo .. ja omalle perheelle, mutta muille puhuminen tai kommunikointi tuntuu liian raskaalta.

Ystävätär ajatteli, että piristyin pienestä piipahduksesta ostoskeskukseen, ja ja .. koska minullakin oli jotain mitä olisi tarvinnut oikeasti ostaa, niin taisteltuani itsein kanssa tovin, näin kirjoittavani, että kaipa mä voin lähteä nopsaa käväisemään. Sitä kaavapaperia ei sitten löytynyt, mutta kaikkea muuta kyllä. Pieni shoppailu piristi, mutta vain hetkellisesti.

Ehkä se on ihan hyvä surra, vaikka välillä edelleen tulee sellainen olo, etten saisi, että olen jotenkin tekopyhä, kun (mielestäni) en ollut kuitenkaan käynyt papan luona tarpeeksi usein (terapeutti sanoi tämän olevan täysin normaalia).

Mukaan kaupoilta tarttui
Isadoran - Wonder Nail - 166 coral
Nivea - joku ihme vahvistava lakka, väri aprikoosi
ripien ja kulmienvärjäyssetti



Vero Moda - Neule
Pieces - aurinkolasit
Pieces - ihme myssy
Aleksi 13 - huivi



Avokki on konsertissa, ollaan tytyn kanssa kahdestaan kotona. Kävimme puistossa, nuuhkittin muita koiria (mimi, en minä) ja harjasin ja kampasin mimin turkin. Meidän pikkuinen haisee ihan kauhealta.. tai se punkkipanta oikeastaan haisee. Toivottavasti toi ihme löyhkä hieman laimenis.

Kohta saunaan ja uimaan.. ja jos sitten jatkaisin erästä käsityöprojektia. Kävimme eilen siskon ja äidin kanssa kangaskaupassa. Mietin vain, että vaikka tuo projektini on yksinkertainen, niin onkohan se sittenkin vähän liian työläs, vaikka... en mä silti sitä enää jätä tekemättä, kun kerran olen aloittanut.

perjantai 4. kesäkuuta 2010

GoJuttaGo - 4

Sain päähäni, että toteutan tämän.. en tiedä miksi, näin tuon .. ja ajattelin, että mikä jottei. Yksi ystävätär meinaa myös aloittaa tuon maanantaina, joten .. miksen minäkin kokeilisi :) En tiedä, että tarvitseko kenties jotain touhuamista, mulla pitää aina olla jokin projekti, remontin ja muuton jälkeen iski jokin tyhjyys, jos se täyttyis tällä.

Eli Jutta Gustafbergin läpikäymän tehohässäkkä
www.gojuttago.com

Aamiainen:

- 45 g kaurahiutale
- 100 g raejuusto, rasvaton
- 1,5 dl mehukeitto, sokeroimaton
- + Omega 3 2 kpl

Lounas:

- 100 g kana / 100 g naudanliha / 100 g kala
- 1 kpl kananmunanvalkuainen / 25 g raejuusto, rasvaton
- 200 g vihanneksia vapaa valintaisesti
- 5 g oliiviöljy

Välipala:

- maitorahka 250 g
- 100 g pakastemarjoja
- tai 1 kpl Pro-Fx lo-carp bar -proteiinipatukka / 40g Fast Dietmix

Päivällinen:

- 100 g kana / 100 g naudanliha / 100 g kala
- 40 g riisi / 40 g pasta / 170 g peruna
- 200 g vihanneksia vapaa valintaisesti
- 5 g oliiviöljy

Iltapala:

- 250 g maitorahka / 150 g raejuusto, rasvaton
- 1 dl mehukeitto, sokeroimaton
- 10 g vehnäleseitä
- + Omega 3 2kpl

Palautusjuoma (heti välittömästi treenin jälkeen, vain treenipäivinä)

- 40 g Fast Dietmix (kovaa treenaavat voivat käyttää tuhdimpaa palautusjuomaa esim. Fast Reco 2)

TREENI 1

Palautus 1-2 min

- jalkaprässi, kapea jalka-asento 3 x 8-12
- ylätalja leveä eteen 3 x 10-15
- pystypunnerrus käsipainoilla 2 x 8-12
- ristikkäistalja 2 x 8-12
- hauiskääntö taljassa 2 x 8-12
- push-down käydellä 2 x 8-12
- vatsarutistus maaten 3 x 10-15

TREENI 2

Palautus 1 min

- askelkyykky käsipainoill 3 x 20 (10/jalka)
- alatalja 3 x 10-15
- vipunostot sivulle käsipainoilla 2 x 15
- tasapenkki käsipainoilla 2 x 15
- vasaraotekääntö (hammer)
käsipainoilla 2 x 15
- penkkidippi 2 x 15
- hoover 3 x 20-30 sek.

KOTIHARJOITUS

Tehdään kiertoharjoitteluna 2-6 kierrosta. Kierrosten määrää nostetaan lihaskunnon parantuessa. Harjoitus tehdään 2-4 kertaa viikossa.

Palautus kierrosten välissä 1-3 min

- kyykky omalla painolla x 15
- etunojapunnerrus x 15
- penkkidippi x 10-15
- supermies x 10
- vatsarutistus x 10-15
- hoover 20-30 sek.

Täytyy hieman mietiä tätä hommaa, siis.. ei sitä etteikö toteuta, vaan, että hankkii tarvittavat ainekset jne kotiin jotta voi aloittaa mahdollisimman vaivattoman rupeaman, tietty kantsii lukea jutan blogi ja ja ja keikkea.

torstai 3. kesäkuuta 2010

Pappa

:´(

elämä

Papan tila on saanut monenlaiset ajatukset liittyen vanhuuteen ja irtipäästämiseen pyörimään päässä.

Oli alkuunsa erittäin hämmentynyt siitä, että mitä ihmettä. Papan vointi aikalailla romahti parissa päivässä, kun viimeisin tieto ennen tätä romahdusuutista oli se, että pappa olisi pääsemässä huomenna itseasiassa kotiin.

Mietin tässä, että kumpi on parempi vanhuksen kannalta, kertoa, että tällä kertaa ei ehkä pääsekään enää kotiin, vai ei. Kun ikää on yli 90 vuotta, niin siinä on tullut elämää nähtyä. En tiedä tuntuisiko niin pahalta katsoa vierestä, jos toinen olisi höperö ja kadottanut todellisuuden tajunsa.

Pystyyköhän noin iäkkäänä ajatella järjellä, että onhan tässä tullut jo hyvä rupeama? Pystyisiköhän sitä hyväksyä, jos kerrottaisiin asiat niinkuin ne oikeasti ovat, vai onko parempi vanhuksen kannalta olla korjaamatta sitä luuloa, että kyllä tästä kotiin vielä päästään?

En uskaltanut kysellä kaikkea äidiltä, joten pyörittelin asioita päässäni, mutta parilta ulkopuoliselta taholta, sekä siskolta ja loppujen lopuksi papan lääkäriltä sain vastauksia ja olo ja ajatukset alkoivat helpottua. Pelkäsin, että jos kyselen äidiltä liikaa, niin tämä ajattelee minun jankuttavan, tai sitten pelkäsin sanovani jotain sellaista ääneen, mitä ei olisi vielä sopivaa sanoa.

Menimme eilen avokin ja pikkuveljen kanssa katsomaan pappaa. Heti päästyämme papan huoneeseen lääkäri saapui paikalle, hän selitti erittäin hyvin papan tilanteen, kyselin siitä mitä pappa oli jutellut omasta olostaan ja sairaalassa olemisestaan, ja se mikä oli minulle kaikkein tärkein, että mitä papalle oli kerrottu. Lääkäri oli yrittänyt kertoa papalle tämän tilasta, mutta pappa oli vain ohittanut ne toteamalla, että olo on mitä mainioin (niin.. ovat antaneet mm morfiinia papalle, jotta tämän hengittäminen helpottuisi).

Pappa oli ollut aamupäivästä hereillä, mutta nyt meidän käydessä paikalla, ei pappa herännyt. Jos olisi alkanut kauhean kovakouraisesti tökkiä, niin pappa olisi varmaan havahtunut, mutta en tohtinut sitten. Pappa tarvitsee leponsa.

Silittelin papan päätä ja käsiä, pidin pappaa kädestä kiinni ja annoin pari suukkoa päälaelle (niinkuin teen joka kerta nähdessäni pappaa).

Tavallaan ihan hyvä, ettei pappa ollut hereillä, sillä lääkärin mukaan pappa on ollut varsin sekava nyt aina heti herättyään, ei ole varmaan, että olisiko hän tunnistanut meitä. Tiistainakin hänellä kesti hyvän tovin tajuta, että pikkusisko ei ollut mikään hoitaja vaan tämän lapsenlapsi. Tosin sitten kun papan mieli taas kirkastui, niin hän alkoi höpötellä siitä, kuinka enää 5 kk niin pikkuinen saapuu maailmaan jne.

Ainakin nyt vielä viimeisin mielikuva valveilla olevasta papasta on se, kun pappa viimeksi öögaili hoitsuja ja lauleskeli jotian barcelona-laulua (jossa oli muuten pikkutuhmat sanat TAI sitten aikaisemmin ei olla ajateltu lainkaan kaksimielisestä :D )

Mutta en mä jätä käymättä siellä sairaalassa. Lauantaina ei ole mitään ohjelmaa, kun peruimme Barcelonanmatkan, minulle ei ole mitään suunnitelmia ja avokki menee sinne jonnekin kaupunkifestareille.. niin ties jos vaikka huristelisin sairaalaan.

Lääkäri sanoi, että jos pappa tuosta paranisi, munuaiset ja kaliumarvot, niin tämä ei palautuis enää kuukauden aikaiselle tasolle psyykkisesti, sillä aivojen muistialueella on tapahtunut niin paljon muutoksia, eikä näitä muutoksia voida lääkitä, sillä lääkkeet kuormittaisivat munuaisia liikaa. Olisiko se elämä sitten enää sen arvoista, että pappa sellaista itselleen toivoisi? Ainakin me lapsenlapset olemme sitä mieltä, ettei se olisi enää papan arvoista elämää.

Äiti soitti äsken, pappa oli mitäilmeisimmin rekisteröinyt läsnäolomme eilen :)

tiistai 1. kesäkuuta 2010

010610







mekko - Mexx
kengät - Vagabond
takki - H&M
laukku - Zara
korut - GT

Mieliala on erittäin matalalla, pala on koko ajan kurkussa. Soitettiin sairaalaan, papan kaliumarvot ovat nousseet dementilääkkeen lopettamisesta huolimatta, munuaiset eivät toimi kunnolla, seuraavaksi laitetaan tippaan nesteenpoistolääkeet.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0