tiistai 18. lokakuuta 2011

Kehonkoostumusanalyysissä

Kävin tänään kuntosalillani kehonkoostumusanalyysissä. Edellisestä kerrasta on ehtinyt kulua jo aikaa, kävimme äidin kanssa mittauksissa maalikuussan puolessa välissä.



Pituus 167
Paino 65,7 (+ 2,6 kg, alunp 63,1kg)
Painoindeksi 23,6 ( +1 yksikkö, alunp 22,6 )

Kehon rasvaprosentti 23,7 % (-1,1 yksikkö  alunp. 24,8 %)
Perusaineenvaihdunta 1498 kcal (+ 66 kcal, alunp 1432)
Kehon nesteprosentti 55,0 % ei muutosta
Viskeraalisen rasvan arvo 2 ei muutosta
Oikea käsi - rasva% 24,9  (-1,9 yksikkö, alunp 26,8 %)
Oikea käsi - lihasmassa 2,3 kg (+0,2 kg, alunp 2,1 kg)
Vartalo - rasva% 19,6 % (-1,4 yksikkö, alunp 21,4 %)
Vartalo - lihasmassa 27,2  (+ 1,5 kg, alunp 25,7 kg)
Vasen käsi - rasva% 26,1 (-0,8 yksikköä, alunp 26,9 %)
Vasen käsi - lihasmassa 2,2  (+0,1 kg, alunp 2,1 kg)
Vasen jalka - rasva% 28,9 ( -0,3 yksikköä, alunp 29,2 %)
Vasen jalka - lihasmassa 7,9 (+0,4 kg, alunp 7,5 kg)
Oikea jalka - rasva% 29,8( -0,1 yksikköä, alunp 29,7 %)
Oikea jalka - lihasmassa 8 kg (+0,4 kg, alunp 7,6 kg)

Yhteenvetona, tosi hyvää muutosta tapahtunut koko kropassa. Ensimmäinen mittaus on tehty juuri ennen juoksuharrastuksen alkamista.

Kuten tuosta saattaa huomata, niin paino mittarina ei ole niin paikkansapitävä. Kuten tuloksista näkee, niin rasvan määrä on vähentynyt ja lihasmassaa on tullut lisää. En tiedä kumpi yllätti enemmän, keskivartalon lihasmäärän merkittävä nousu, vai jaloissa tapahtunut lähes olematon rasvan häviäminen. Lihasmassahan jaloissa puolestaan on noussut hyvin.

Nyt kun saisi vielä rasvan jaloista (taitaa nätisti sanottu tarkoittaa persealuetta), niin alan tosissani olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Olisiko tähän mitään ideoita tai faktoja jollakulla?

Ei mitään, olen erittäin tyytyväinen tuloksiin, ja kiva kerrankin päästä vertaamaan "kunnon" mittareilla tapahtunutta muutosta. Vaakaa tuijottamalla kun pääsee helposti siihen lopputulemaan, että olisi lihonnut :P

edit: Kuntosalilla mittaaja tosiaan sanoi, että tilanteeni on varsin hyvä, että pitää olla tyytyväinen. Keskustelimme myös siitä, mitä haluan vielä. Sanoin, että lisää lihaserottuvuutta, ja painon laskeminen olisi juoksun kannalta ehkä toivottavaa.

Toinen lisäys, varasimme tänään HÄÄMATKAN! Tai siis .. maksoimme jo myös, että se on jo hoidettu, hotelli ja lennot.

Ja vielä yksi juttu, ei kannata juosta hiukset auki. Juoksin kuntosalilta kotiin, ja tuon muutaman kilometrin aikana hiukset onnistui mennä niin repun kanssa solmuun, etten olisi itse päässyt irti repusta hiuksia katkomatta. Kotiavaimet olivat tietenkin repussa, joten kotiinkaan en päässyt soittamatta avopuolisoa avaamaan oven :D Avokki onnistui hienosti vapauttamaan hiukseni repusta.  Kannattaa siis juosta hiukset ponnarilla/letillä.

7 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Erilaisia kyykkyjä ja askel-kyykkyjä vain tekemään. Ja jatka juoksuharrastusta.

-didi- kirjoitti...

yes yes :) Juuri tänään juoksin :) En oo ihan kyykkyjä tehnyt, mutta jalkaprässiä olen lisännyt, yksi kyykkyliike olis mulla mun saliohjelmassa, mutta mä en oo kertaakaan muistanut selvittäää miten se tehdään :D

Mappe kirjoitti...

Onko salilla smithiä? Siinä ois helppo alotella se kyykkääminen. :) Jalka-asentoa vaihtelemalla saa hyvin eri osat kintuista ja takamuksesta treenattua ja varmasti on tehokasta. :)

-didi- kirjoitti...

Haa Mappe, tuo smith-juttu on se mitä mun pitäisi tehdä.. tai sit hack-kyykky. Onneksi fitfarmilla on liikepankki, niin voin käydä vaklaamassa sen sieltä :)

-didi- kirjoitti...

Läpiveto taljassa vois kans olla aika hyvä.. kuten myös tuo romanialainen maastaveto, lisää niitä.

Mappe kirjoitti...

Miun pitäis alkaa vääntämään tuota askelkyykkyä, mutta se on aivan hitsin vaikeeta... Miula ei oo tasapainoa siihen lajiin. :p Mutta harjoittelemallahan senkin toki oppisi. :)

-didi- kirjoitti...

Askelkyykky on ehkä inhovimpia liikkeitä mitä tiedän, mutta kyllä niihinkin turtuu... ja se tasapaino kehittyy.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0