torstai 31. tammikuuta 2013

Haaste

Salille lähtiessäni kaveri heitti haasteen, 


3 x 30 s polvet 90 asteen kulmassa
3 x 1 min polet 90 asteen kulmassa 
loppuun 50 askelkyykkyä ilman painoja

Pallero tukee seinäää
NOH! 

3 x 30 s, 30 s palautus välilä
2 x 1 min 30 s palautus välillä
1 x 1,5 min 

... hyvä kun sain kammettua itseni ylös ja autolla tuon jälkeen :D Ensikerralla paremmin, askelkyykyt mukaanlukien... ja ennen 30 min crossailua :D

Tehkää perässä :)

tiistai 29. tammikuuta 2013

didi hearts gym too

Mun henkireikä, salilla tulee aina hyvä fiilis. Vaikka olisi kuinka hajalla, sieltä löytyy aina jotain, mitä voi tehdä.

Tänään crossasin kevyesti 40 min (koska huomenna on tarkoitus kokeilla taas juoksemista) ja tein puolen tunnin fysioterapialiikkeet kuminauhalla olkapäälle. Tänään kuminauhajumppa ei sattunut, ei yhtään, tosin tiputin toistot kahdestakymmenestä kahteentoista per sarja. Turha alkaa repimään, vaan tehdä kuminauhaliikkeet kivun sallimissa rajoissa.

Yhteensä 5 erilaista liikesarjaa, hitain toistoin molemmille käsille. Tiedä sitten johtuuko buranasta, mutta olkapää tuntuu tänään jo paremmalta.

maanantai 28. tammikuuta 2013

4/2013 ja superdietti alkoi

Mukava viikko, niin kiipeilyn kuin kotijumppien suhteen, sekä loppuviikosta aerobisen määrä lisääntyi. Tiistaina oli aikainen herätys vero- ja tilipäivien, joten en viitsinyt herätä enää yhtään aikaisemmin jumppaamaan, yksi päivä ei onneksi pilannut muuten hyvää viikkoa aamujumppien suhteen. 


Olin aamulla enemmän kuin iloinen siitä, että superdietti alkoi. Melkein neljä viikkoa nutrausta takana. Hetken  olin pettynyt, ettei kaurapuuro kuulu superdietteihin, mutta aamiaismaitorahkasmoothien juotuani olin erittäin tyytyväinen aamupalaani.



Päivällinen ja lounas olivat yllättävän samanlainset, riisiä, kanaa, pannulla kevyesti paistettuja paprikoita ja kesäkurpitsaa.. OMMOM! 




Ihanan runsas iltapalakin.


Mieletön helpotus päästä syömään oikeaa ruokaa, nyt voin kutsua ystäviäkin syömään, kun voin tarjota ja syödä samaa ruokaa :P Wuhuu! Olo on myös erittäin energinen ja jaksava. 

pakkotaukoa

Kikkare!!!

Olkapää kuvattu, mutta eihän röntgen näytä mitää "oikeita" vahinkoja. Pari viikkoa taukoa, kevyttä kiertäjäkalvosintreeniä.. jos ei auta, niin sitten mennä ihmettelemään ultraan.

NOH! Hopeakehys.. tammikuun loppu, ruuhka töissä, alvprossat pitää muuttaa asiakkaiden tietokantoihin.. ei tarvitse miettiä, että jäis vaan himaan sohvalle leviämään :D Voin kuitenkin tehdä corea, kävellä, hölkytellä .. crossata ilman kahvoja.. kyl tää tästä.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

au au au

Kaveri lupasi eilen jääkiipeilyn sijasta rääkkäystä.. ja tänään tuntuma on ollut kuin rääkätyllä :D Lumella ja liukkaalla juoksemisesta (sekä venyttelyn unohtamisesta) seuraa massiiviset "lihaskrapulat" jalkapohjiin ja reidetkin tuntuu enemmän tai vähemmän piestyiltä.. Mahtavaa!

Koska olin jo alkuviikosta suunnitellut meneväni tänään salille crossaamaan, en hetkeäkään edes miettinyt jättäväni treeniä tänään välistä, vaikka eilen tulikin treenattua aerobista.


Hiilaritankkauspäivästä johtuen vedin pitkän, mutta rennon crossitreenin, 50 min crossausta ja tämän päätteeksi 25 min kuminauha.

Ystävän kanssa tehtiin "testi" salilla.. tuli tehtyä liikkeitä, joilla lääkärit tutkivat mm hänen olkapäävammaansa (ja samanlaisia oma lääkärini testasi minulta, kun viimeksi valittelin olkapäätä). Mikään liike ei sattunut erityisemmin, kuminauhajumpassa oikea käsi tuntui vähän voimattomammalta kuin vasen, mutta ei mikään ihme. Alkavalla viikolla varmaan eka puolikas menee varmasti poissa seiniltä *snif* Toivottavasti jo loppuviikosta pääsen tylsyttämään uusia rautoja Pirulle.




lauantai 26. tammikuuta 2013

oho ostin kengät vol 45869

WÄÄÄÄ!!! En tosiaan päässyt tänään Solvallaan, onneksi kuitenkin kaveri ehdotti kiipeilyn sijasta juoksulenkkiä, lupasi rääkätä mua kunnolla. 

Ei mitään hajua matkasta, mutta juoksimme huomattavasti kovempaa, kuin mitä tavallisesti juoksisin yksin lenkkeillessä. 50 min puuskutin ja napisin kaverin perässä. 

Vähän lenkin jälkeen fiilisteltiin kaverin uusia kiipeilykamoja, mietittiin minulle uusia valjaita ulkokiipeilyyn. Trädiin ja jääkiipeilyyn olisi kiva hankkia valjaat, johon kamat saa järkevästi. Mm kallioilta laskeutuessa.. tai ankkuria työstäessä isken ruuvisulkkareilla hakut valjaisiin taakse. Jotenkin eksyimme aiheeseen jääkiipeilykengät. Jotenkin sitten innostuin ajatuksesta ja kurvasin kaverilta kotiin varuste.netin kautta uudet La Sportivan Nepal Evot kainalossa.


Hienosti sain raudat säädettyä kenkiin sopiviksi, Citymarketista tarttui hanskat.. ja partioaitasta vielä suojat sääriin, jotten potki softselleja rei-ille.. vaikka harvoinpa nykyään osun jäärautojen piikeille lahkeisiin.

Kauhean kova hinku päästä korkaamaan omat kamat. Pitää vain nyt malttaa mieli, ja lepuuttaa olkapäätä. En usko, että se olisi varsinaisesti mennyt rikki.. mutta ylimeneminen varmasti oli shokki olkapään lihaksille, joihin nyt sitten sattuu.. ei särje.. vaan tietyt liikkeet ovat hieman kivuliaita. Harmitus on kova, mutta saanpahan keskittyä muuhun treenaamiseen.

perjantai 25. tammikuuta 2013

didi heart plastic

Oi! Parhaat kiikut varmaan viikkoihin. Oman pään voittamista, pitkään aikaan ole haastanut itseäni, vaan olen kiipeillyt oman mukavuusalueen sisäpuolella.. tänään mentiin, pelättiin. Viimeaikoina on tullut keskityttyä jään hakkaamiseen, välillä tulee jopas fiilis, että mitenkäs sisällä taasen kiipeiltiinkään (ja se tuntui kovasti siltä ekalla 5c:llä kisaseinällä).

Eipä muuta oikeastaan.. tuli vain huomattua, että ei olisi saanut jättää kuminauhajumppia väliin pitkäksi aikaa.. olkapää muljahteli taas (harkkaseinän lila 5B sai jäädä sit kesken)... samainen olkapää muljahti Pirulla keskiviikkona. Pitää keskittyä siihen, ettei yritä liian laajoja liikeratoja.. JA nyt otetaan takaisin tuo kuminauhajumppa. Mihinköhän väliin sen saisi mahtumaan :P

Huomenna... JÄÄTÄ! (jos vaan olkapää ei mitenkään oireile.) .. ja jään lisäksi ruokaa. Nutriletit on mennyttä, huomenna normiruoka, sunnuntaina hiilaritankkausta, ja maanantaista lähtien fitfarmin ohjeilla.

Aamuedit: jäät väliin, olkapää hellänä, juoksemaan sit sen sijaan. Voi kakan kakka, harmittaa visetävästi.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

hyvää yötä

Rankan työpäivä ja superkiikkujen jälkeen on ihana rentoutua kotona lämpimällä suihkulla ja kupillisella Pirkan karpalo-kerma rooibosta.


Mahtavan hyvät jääkiikut tänään Pirulla. Erityisesti kiikkujen mahtavuuteen vaikutti se, että tänään oli hyvin energiaa urheiluun. Yksi ylimääräinen prodepatukka, ja olin kuin uusi ihminen, ja kaverikin huomasi sen sanomattakin.

Huomenna ohjelmassa on "vain" kotijumpat, on torstai ja siivouspäivä.. ja illalla saamme vieraan rääppimään pakasteeseen hillottuja juhlaherkkuja.

tiistai 22. tammikuuta 2013

579g

Sen jäi käsiin kahden päivän tili- ja veropäiviltä (lahjottuani suklailla miestä, ystävää ja paria muuta tyyppiä) :P 


Kertynyt vierasvarakarkkivarasto ei ollut edes se juttu. Aivan mahtavat kaksi päivää takana, monta hyvää luentoa, monta hyvää luennoitsijaa. Rakkaus omaan ammattiin tuntuu kasvavan. Vuosi sitten ensimmäinen päivä meni täysin yli hilseen, tuntui ettei koko päivästä jäänyt mitään mieleen.


Tällä kertaa kokemus oli vallan toinen. Kuin sattumalta parin päivän teemoiksi oli valittuna aiheita, joista olen tuntenutkin kaipaavani lisätietoa.

Jos sitten saisi vuoden parin sisällä sen klt-tutkinnonkin suoritettua, kun nyt tuntuu intoa riittävän opiskeluunkin.

maanantai 21. tammikuuta 2013

3/2013

Mitäs sanoisin, hyvää perusvääntöä, paljon jäätä, hyvin oon jaksanut heräillä aamuisin tekemään kotijumppia. Jopa viime pe jaksoin herätä kuudelta tavallisen puoli seitsemän sijasta.


Vähän meni viikon urheilut sekaisin, kun tiistaina piti painella lääkäriin.

Kaikenkaikkiaan viikko ei ole ollut (sunnuntaita lukuunottamatta) mitenkään erityisen energinen, itseasiassa jo aviomiehen synttärijuhlalauantaina aloin huomata nutrauksen vaikutukset urheiluun ja jaksamiseen. En osaa sanoa, miksen anna itseni lopettaa tätä naurettavaa kuuria, vaan väkisin väännän tämän viikon loppuun asti. Su sitten on tankkauspäivä, hiilarivarastot täyteen.

Tänään oli energiatasoista huolimatta hyvät kiikut miehen kanssa. Ei mitään kovia greidejä tullut kiivettyä. Aina se kova greidi ei ole se juttu, 5b/5c:n reiteissä on mulle edelleen voittamista omassa päässä. Ihan voittajafiilis kun liidasin yhden pelottavalta tuntuvat reitin.

Toisaalta.. ihan sekin, kun tietää, ettei ole näillä kaloreilla parhaassa kunnossa, ei edes viitsi lähteä yrittämään mitään 6a:ta vaikeampaa. Ensiviikolla on sit ihan eri Didi seinillä, nih!


On muuten tulossa sopivan hyiset kiikut, jos/kun tällä viikolla suuntaan pirulle. La olisi kiva jääkiikkujen kannalta, ei liian kylmä. En ole aikaisemmin ymmärtänyt, että jäissäkin olisi eroja. Solvallassa oli tosi kovaa jäätä, tuntui ettei hakkuja saanut uppoamaan vaikka kuinka takoi. Tänään onkin sitten ollut core ja tissit superkipeinä eilisistä kiikuista, sen siitä saa kun roikkuu ja lukottelee :D

Nyt petiin, huomenna pitää olla taas skarppina kuuntelemassa luentoja, ihanaa vaihtelua normaaleihin työpäiviin nämä koulutuspäivät. Vuosi sitten osallistuin samoille koulutuspäiville. Joko olen kehittynyt työssäni vuoden aikana TAI aiheet ovat helpottoneet.. TAI .. vähän molempia .)

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

supersunnuntai Solvallassa

Herätys 7.10. Silmät ristissä mietin hetken aikaan, että onko tämä nyt ihan tervepäistä puuhaa, viikonloppuna herätä tuohon aikaan.. auto starttasi klo 8.15 kaverin kautta kohti Nuuksiota.

Auto jätettiin urheiluopistolle ja jääseinille suuntasimme hakut käsissä järven poikki.. aurinko nousi kaukaana selän takana, pakkasta oli juuri sopivasti. Aika täydellistä :)




Aloitimme oikealta sektorilta, meni vähän mixtaksi molemmilla nousuilla. Toinen nousu oli alkusta vahvasti mixtaa.. oikea puoli jäätä, vasen kiveä. Jännittävää miten tuokin tuntui niin fantsulta, mixta siis.



Sekä oikealla että vasemmalla sektorilla kaksi nousua, hyvin ulkona saa aikaa kulumaan. Viimeinen nousu oli aika tuskaa, ihan vain senkin takia, että energiatasot ovat aika matalalla. Profiili oli helppo, kaksi viimeistä oli lähinnä släbiä.

Nyt voisi syödä vaikka mitä.. koko päivä ulkona. Kaveri tarjosi pari palaa suklaata, kotona olen yrittänyt salaatilla saada nälkää taltutettua.. salaatilla ja parilla Nutrilett-keitolla.. ei vaan auta. Kiipeilyn lisäksi lähetymiset kuluttivat hyvin energiaa.

Asiasta kukkalaatikkoon, ajattelin hakea inspistä aamujumppiin tästä videosta


Jalka- ja vatsatreeneihin nyt ainakin, jos ei kokonaan uusiksi treenejä, niin ainakin jotain elementtejä voisin ottaa mukaan treeneihin.

lauantai 19. tammikuuta 2013

ei voi ymmärtää

Mitenköhän mut on ylipuhuttu vuosi sitten helmikuussa kiipeämään jäätä tällaisilla pakkasilla. Tänään en ihan heti lähtisi pitkäksi aikaa ulos.. huomenna asiaa voi taasen harkita erikseen, luvattu kivaa säätä, aurinkoista eikä tulipalopakkasia.



Torstaina kävimme taasen kiipeämässä Pirulla, välillä jäätyi sormet täysin, välillä olivat varpaat niin jäässä, etten tiennyt olivatko ne suorassa vai solmussa kenkien sisällä. Tiedä sitten johtuiko varpaiden totaalijäätyminen liian huonoista sukista vai vanhoista kengistä (en ole vieläkään saanut tilaamiani jääkiipeilykenkiä, joten vuokrakamoilla ollaan menty). Pitäisi varmasti investoida kunnon sukkiin ja kovan pakkasen kestäviin hanskoihin, nyt kun oon kiivennyt mun ysärihanskoilla ja vähän isoilla nahkatumpuilla.

Tekipä muuten gutaa nukkua tänään siihen asti, kunnes heräsin omia aikojani. Viikolla herätyskello on soittanut neljänä aamuan 6.25 ja  yhtenä 6.15, jotta olen ehtinyt tehdä kotijumpat ennen töihinlähtöä.

Tänään soi päässä


perjantai 18. tammikuuta 2013

Kakkua ja kuohuvaa juomaa

Kakun ja kuohuvan kuvat silmissä kiisin koululle valmistujaisjuhliin. Sain tosiaan viimevuonna hyväksytyksi ammattitutkinnon, mutta nyt tammikuun puolella koululla vasta oli juhla.

Kuten olen jo joskus aikaisemmin maininnut, että kouluystävän kanssa olimme sopineet juhlistavamme valmistumista menemällä koululla järjestetyn tilaisuuden jälkeen syömään. Ongelma vain.. kakku oli vaihtunut runsaaseen tapaspöytään.. ja kuohuvan lisäksi meille tarjoiltiin viiniä.


Päätimme kuitenkin pysyttäytyä suunnitelmassa, ja suunnata silti ravintolaan syömään.. koulun ruokailu oli kevyt kylmä alkupala. Päästyämme koululta suuntasimme Annankadulla sijaitsevaan ihanaan baariin, ei vain kuollaksenikaan tiedän paikan nimeä.


Yhden olusen nautittuamme lähdimme syömään lisää Bar Tapastaan


Sangriaa
 
Rosmariini-valkosipulioliivit, Manchegoa ja tomaatti-vaniljakompottia ja lämpimiä maalaisleipiä salsalla 
Talon perunalastut ja aioli
mini crema catalana ja mandariinia, Rocky Road-makeinen
mansikkasorbettia
Ystävättären kanssa sitten koukkasimme Stockalta minulle viimeisen viikon Nutrilett-satsi. Eka herkutellaan taas ja sit kadutaan :P

Bar Tapasta oli paljon tunnelmallisempi paikka, kuin mitä olin netissä olevien kuvien perusteella odottanut. Tuonne vain kannattaa varata pöytä, ilman varausta emme olisi päässeet aterioimaan tuonne, kovasti oli tunkua.

Nyt olen jo tehnyt siirtoni seuraavan tutkinnon suhteen. Tämä kevä-syksy menee osittain intensiivisesti nenä kirjoissa kiinni. Opiskelu jatkukoon!

toinen punnitus


Iskin aloituspainoksi arvioidun kilomäärän, pahoin pelkään, että totuus oli vielä tuota pahempi.

Hyvin reilun kahden viikon nutrauksella paino on tippunut, syytä olisikin sen verran kauhean pienillä kaloreilla mennään. Onneksi sentään olen löytänyt oman suunmukaiset ruoat Nutrilett:n valikoimista. Karua on huomata, ettei urheillessa todellakaan jaksa parastaan.

Vielä yksi viikko jäljellä tätä pelleilyä .. innolla odotan ruokaa.. lihaa, lämpimiä kasviksia, maitorahkaa, kananmunaa ja energiaa liikkumiseen :)

Jos tämä kuuri olisi sen verran karu, ettei ihan heti tule ryssittyä omia ruokailuja samalla tavalla. Joskus v.2007 kokeilin vielä hirveämpää diettiä, päivisin mentiin aivan kauhean alhaisilla kaloreilla, palelin jatkuvasti, hyvä kun jaksoin liikkua.. Vichy/Mehiläisen dietti. Tuo dietti oli niin kauhea, että monta vuotta tulikin pysyttyä sellaisessa painossa, ettei "tarvinuut" kitukuureja.

Mikä on karuin/hölmöin dietti, millä olette itse olleet? 

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

päivitetty toimintasuunnitelma

Vielä kaksi päivää punnitukseen, jotenkin jännittää.. morkkistelen edelleen viikonlopusta. Nutraukseen siirtyminen juhlista jääneiden herkkujan keskellä ei sunnuntaina onnistunut niin hyvin.. Eilen kotiuduttuani olin purkaa harmitusta ahmimilalla ihanan kolmen suklaan täytekakun loppuun... valkosuklaamousse suussa heräsin, sylkäisin kaikki pois ja heitin lopun kakun (sen mitä en ollut vielä pakastanut) roskiin .. 

Mä luin uusimmasta kg:sta artikkelin BED:stä.. kannatta lukea. Mä ainakin löysin itseni siitä.. ja annoin miehen lukea ko artikkelin myös. 


Nykyinen toimintasuunnitelma.. tämä ja seuraava viikko vielä Nutrausta (pe mulla on herkuttelua, koska koululla on valmistujaisjuhla.. ja olen sopinut kk .. pari sitten ystävättären kanssa, että tuona päivänä menemme yhdessä syömään). 27. päivä on vapaan syömisen päivä.. ja sitten siirryn fitfarmin ohjeisiin.
Näillä mennään..


kopioitu kalorilaskurin päiväkirjastani

maanantai 14. tammikuuta 2013

2/2013

Hyvä treeniviikko taaas takana, monipuolinen ja mukavan kevyt. Ehkä meni "palauttavana" viikkona. Kotitreeneistä olen vielä kahden viikon jälkeen innoissani, mikä on tosi mahtavaa.


Lauantaina huomasi jo laihiksen vaikutuksen energioihin ja voimaan. Lauantaina piti tehdä alunperin 3 x 20 min peruskuntotreeniä, mutta minä .. MINÄ!! hyydyin jo kahden kerran jälkeen. Nyt on tankattu energiaa vuoruokauden ajan, varmaan jaksan taas vääntää seuraavan viikon.

Paino on tullut hyvin alas, eikä ihme.. eihän sitä tule syötyä oikein mitään. Innolla odotan helmikuuta ja GFG-ruokailun alkua sekä joka toinen viikko tehtävää hiilaritankkausta (mä haluan SYÖDÄ!!!.. en ryystää keittoja). Nutrilett-kuuri toimii erinomaisena alkuboostina ja motivaattorina :) Harkinnan jälkeen päädyin GFG-ruokailuun, koska se on valmiiksi ajateltu.. toimii mulle.

Aviomiehelleni

Haa, viikkojen suunnittelu taas takana.. ja kaikki kulminoitui yhteen iltaan. Aviomieheni täytti viimeviikolla 30v. En taaskaan osannut antaa asian olla, aluksi ajattelin että pienet bibbalot miehen lapsuudenkaverin kera..  jotenkin sitten juhlat vähän kasvoi .. vaikka edelleen oli vain ne lähimmät kutsuttuna.


Itse syntymäpäivänä annoin miehelle kortin missä oli ensimmäinen lahja, lauataina kiikut yhdessä, ruokailu ja leffa. Mies sai itse valita millaista ruokaa menimme syömään, minä päätin ruokapaikan, menimme Stone´siin. Illan elokuvaksi oli tullut olosuhteiden ts aikataulun sanelemana Juoppohullun päiväkirja. 

Juoppista ei voi suositella kenellekään, ellei halua tietentahtoen itselleen pahan olon. Ihan paska. 

Sillä aikaa kun olimme miehen kanssa voimassa pahoin leffateatterissa siskoni oli miehensä kanssa .. ja isäni avustuksella tuonut ruoat ja koristeet meille, ja juhlakansa oli myös saapunut paikalle. 

Aviomiehellä oli aavistus, että jotain muutakin olisi ollut luvassa kuin pelkkä saunailta kahdestaan, mutta ei ollut osannut aavistaa reilua tusinaa ystävää meillä viettämässä iltaa.

Olin jo torstaina ja perjantaina tehnyt vanhempieni luona lauantain tarjoiluja, pari feta-pinaattipiirakkaa ja pari  chorizo-piirakkaa. Muuta tarjoilua oli nakit, tekemäni lihapullat, pastasalaatti, sipsit ja karkit


Chorizo-piirakka

1 valmis piirakkapohja 

Täyte: 

1 punainen paprika
1 sipuli  
150g chorizo-makkarasiivuja (haluteessaan voisi käyttää mm kalkkunameetvurstia tai tavallista meetvurstia)
100 g mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2,5 dl ruokakermaa
2 munaa
½ dl salaattisiemensekoitusta

Kuutioi paprika ja sipuli, ja kypsennä näitä pannulla tovi. Leikkaa chorizo ja 2/3 tuorejuustosta paloiksi. Laito kaikki ainekset 1/3 tuorejuustoa ja siemensekoitusta lukuunottamatta kulhoon ja sekoita. Kaada piirakkapohjan päälle, ja koristelu nyt siemenillä ja lopulla tuorejuustolla. 

Paista n. 35 min 200 asteessa.

Jälkiruoka oli mestariteokseni, kolmen suklaan täytekakku.. ja sen kanssa siskoni tekemät herkulliset suklaahippukeksit.


Suklaakakkupohja, ensimmäiseen väliin mousse tummasta suklaasta, toiseen väliin valkosuklaamousse, koristelu floravispillä johon oli sulatettu suklaata.. ja kakku oli kosteuttu tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Ilta oli mukava, aviomies sai mieleisiä lahjoja, minulta Looping Louie -pelin, minulta, siskoni perheeltä ja vanhemmiltani Lapponian solmioneulan ja kalvosinnapit ja ystäviltä yhdessä pullon hyvää viskiä ja jonkin NHL-pelin pleikkarille.

Ilta jatkui vielä Villissä Wäinössä. Oli hauskaa, tuli itsekin nautittua alkoholia.. nyt voi sitten taas vetää selvää linjaa pitkän tovin (ei krapulasta, vaan periaatteesta).

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ihanan turhamaista

Yksi tämän vuoden joululahjoista oli ripsienpidennys + yksi hoitokerta. Kävin tänään sitten nukkumassa melkein pari tuntia kosmetologin tuolissa kesken työpäivän, ei pöllömpää.. ja ripsetkin ovat ihanat.

Sainpa tänään möys jääkiipeilyrautani.. nyt enää puuttuu kengät. Eiköhän nekin kohtapuoleen saavu.


Eilen innostuin salilla tekemään taasen vähän vastatreeniä kiipeilyllä. Seinillä ja hakusisa tulee revittyä ja tehtyä paljon staattisia pitoja, mutta punnerrusmaiset liikkeet jäävät vähemmälle.

30 min crosserilla

3 x 8 pystypunnerrys kp á 10kg
3 x 8 penkkipunnerrus kp á 10 kg
3 x 8 vipunostot selällä maaten (ts tissiliike) kp á 5 kg
3 x 12 ranskalainen punnerrus tangolla 15 kg
3 x 8 punnerrus kapea
3 x 8 naisten punnerrus leveä
3 x 15 supermies selkä (jalat&kädet ilmaan, kädet taakse.. ts lavat yhteen, suoristus ja kädet ja jalat tak alas).
3 x 15 selkäliike telineessä

Hyvin oli kädet taasen spaghettia, tänään takin pukeminen on tuntunut mukavasti yläkropassa (silti jaksoi areenalla kiipeillä ihan mukavasti).

Tällä viikolla on aamuvatsat tullut tehtyä sekä ma että ke

ma:
3 x 35 crunchit jumppapallon päällä
3 x 30 s hoover
3 x 15 reidennousu+lantionnosto
3 x 15 jalat ilmassa.. polvet 90 asteen kulmassa.. ja crunchit
3 x 24 (12 per puoli) kyljet lattialla maaten (venkoilua)
3 x 15 "jane fonda"

ke:

3 x 35 crunchit jumppapallon päällä
3 x 1 min hoover
3 x 20 reidennousu+lantionnosto
3 x 12 /per puoli kyljet kp 15 kg
3 x 15 puolikkas linkkari

Alan olla tyytyväinen maanantaina ja keskiviikon aamuvatsoihin, nyt pitää vielä miettä perjantain vatsatreenit, jossa haluan keskittyä vielä enemmän hapottamaan vatsoja.

Tiistaisin, tortaisin ja la/su on tarkoitus keskittyä sitten selkälihaksiin, jalkoihin ja ojentajiin jne.. Eilen jätin tosiaan ko treenin aamulla välistä, koska olin suunnitellut meneväni punttikselle, pitää miettiä mitä kivaa sit huomenna aamulla keksii .)

Huomenna on muuten leppoinen päivä, illalla otetaan relax .. ja urheilut suoritetaan aamulla.. ehkä voisi harkita kävelemistä töistä kotiin koiran kanssa.


Laiharista, ensimmäinen välitavoite määritelty, huhtikuuhun mennessä olisi tavoitteena vaa-an näyttää 65kg, sitten voisikin hyvin mielin täyttää vuosia.

maanantai 7. tammikuuta 2013

Hävettää

Joulun jälkeen piehtaroin itsesäälissä, uuden vuoden juhlimisten ja herkutteluiden jälkeen mun "läskifarkut" tuntui jopa .. ottavan pepusta vastaan. Tammikuun tokana päivänä kaivoin joskus häiden jälkeen ystävättären innoittamana ostetun Nutrilett-kuurin esiin ja aloin nutrata. Ajattelin, että käytetään tämä nyt pois, kun kerta on tullut hankittua.

Mä joskus vannotin itselleni, etten enää ikinä päästä itseäni siihen kuntoon, että koen tarvetta tällaisille sairaille masokistidieteille.. vaikka .. ei tämä Nutraus nyt niin kauheaa olekaan. Kuudettä päivää dietti menossa, nyt vasta kehtaan tunnustaa, että syömiset joulun jälkeen ja uutena vuotena karkasin niin pahasti lapasesta, että mä oikeasti koin tarvtta tuollaiselle kuurille.  Mulla on vain musta-aukko niissä kohdin, kun antauduin herkuttelulle, joku autopilotti oli päällä kun söin lahjaksi saatuja kakkuja, suklaita, pipareita, konvehteja jne..

Mä ajattelin, että tekemällä tästä julkisen, mä pidän myös helpommin tämän kuurin.

Tänään aamupaino 69,5kg ...  En edes uskalla miettiä mitä se olisi ollut viikko sitten aloitettuani Nutraamisen, olo on nimittäin nyt jo huomattavasti kevyempi ja sutjakampi. Ehkä parempi niin, etten käynyt vaa-alla tuolloin, sillä oma ihmisarvoni on jotenkin kytköksissä vaakaan. Sinänsä typerää tuijottaa noita lukuja, minulla on ollut parin päivän Nutraamisen jälkeen paljon parempi suhde omaan kroppaani, kun turha turvotus on poissa jne.. ja olen tyytyväinen peilikuvaan. Joku 65 kg voisi olla sellainen mihin olisin enemmän kuin tyytyäinen (olihan tuossa kilolukemassa vuosi sitten erittäin tyytyväinen kroppaani)... mutta kiipeilyn kannalta olisi vielä pienempi paino parempi.

Ystävän kanssa sovimme, että joka pe punnitsemme itsemme ja analysoimme syyt miksi paino on tippunut, pysynyt samana tai noussut.

Tammikuussa on muutama sellainen päivä, että Nutraus ei oo vaan sopiva, ystävän synttärit, omat valmistujaiset.. mutta.. kuukauden 30 x 5 aterioista ehkä neljän olevan vähemmän "oikeaoppisia". Nämä päivät olen jo etukäteen itselleni sopinut olevan vapaampia, muulloin ei lipsuta.

Eli.. julkinen projekti, eukäteen itselle sallitut lipsumiset, kalorilaskuri (jonne palasin vähän häntä koipien välissä) ja ystävän tuki .. eiköhän tässä ala saada tuloksia aikaiseksi.

Mutta joo, tammikuu näin.. mitä sen jälkeen.. se on vielä auki. GFG:n mukaisesti.. vai laskisinko vain kaloreita.. vai palaisinko kenties karppaamiseen.

Nyt jo harmittaa ja hävettää vähän vähemmän..

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

viikko 1/2013

Tällaisia viikkoja enemmän, erityisen hieno alku vuodelle 2013


Parit boulderit, parit jääkiipeilyt, yksi päivä rentoutumista/palautumista, punttista, aerobista ja mikä mahtavinta, aamujumpat ovat tulleet takaisin kuvioihin. Nyt pitää vain jaksaa tsempata nousta 40 min aikaisemin arkisin ylös, jotta ehdin tehdä core tms treenit. 

Olkoon seuraava viikko yhtä onnistunut :) Hyvää tulevaa urheiluviikkoa kaikille!

tärinäspaghettikädet

Yllättävän työläs sunnuntai, vuodenvaihteen takia töissä on tekemistä, tänäänkin tuli vietettyä lähemmäs kokonainen työpäivä toimistolla.

Ehdin sentään pyörähtää kaupoilla sekä punttiksella ennen miehen kanssa vietettyä elokuvailtaa. Kaupoilta hankin jotain, minkä toivon kovasti helpottavan arkeani, ja auttavan minua tällä vuodelle asettamieni tavotteiden kanssa.


Minulla ei toimi se, että pitäisi muistaa kaikki menot ulkoa.. tai että käyttäisin sähköisiä kalentereita. Olen vanhan kuolukunnan tyttö, konnon paperinen kalenteri pitää olla. Myös jostain syystä opin kirjoittamalla, joten myöskin kirjoitettuani jotain kalenteriini ylös, muistan sen (useimmiten ei tarvitse sieltä edes tarksitaa).

Tänään tein treenin, jossa ei ollut oikein päätä eikä häntää, ellei tavoite ollut puhtaasti käsien hapottaminen loppuun asti. Alunperin piti keskittyä tekemään crossauksen lisäksi punnerruksia, pysty ja tavallisia ja dippejä, mutta jostain syystä sotkin tuohon sitten vielä taljatreenit ja pystysoudut käsipainoilla.

30 min crosseri

3 x 10 alatalja rusettiotteella 50 kg
3 x 10 ylätalja, leveä eteen 50 kg
3 x 12 pystypunnerrus käsipainoilla á 10 kg
3 x 12 tasapenkki käsipainoilla á 10 kg
3 x 12 pystysoutu käsipainolla á 8 kg
3 x 12 dippi penkkiin nojaten jalat suorina edessä

Tähän olisin halunnut tehdä vielä punnerksia ja pushdowneja ja ranskalaista dippiä, mutta voimat oli jo käytettyä.

Kädet tärisi kiitettävästi iltaruokaa tehdessä.. ja syödessä. Huomenna aamulla sitten vatsatreeni, (lälly versio) ja illalla kiikkuja.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Raikasilmamyrkytys

Kahtena päivänä putkeen jääkiipeilyä, eilen 3h.. tänäänkin samanverran. Näyttökoe annetuna Pirulla ja kausarin ostin itselleni Adventure Partnersseilta.

Näytössä tulee osoittaa, että osaa
- rakentaa yläköysiankkurin pulttiankkurista
- laskeutua köyttä pitkin
- käyttää varmistuslaistetta
- kiinnittyä köyteen kasisolmulla
- ristiintarkistuksen
- sekä yleisimmät jääkiipeilyyn liittyvät turvallisuusasiat.

Läpi :)

Eilen nousuja tuli lähemmäs kymmenen. Yllättävän hyvä alku, kiipeily sujui paljon viimekautta kevyemmin.

Eilen tuli vähän jopa keskityttyä kiipeilytekniikkaan. Sen sijaan, että vain mäiskin hakkuja jäähän sydämeni kyllyydestä, kiipesin muutaman nousun siten, ettei tullut löytyä uusia reikiä, vaan käytin jo aikaisemmien nousuilla syntyneitä valmiita reikiä. Aika jännittävää touhua, ihan eritavalla keskittyi jalkojen ja käsien käyttämiseen, lukotuksiin jne.

Tänään kiipeily oli eilisen runsaiden nousujen takia vähän .. väsynyttä.. kämmenetkin olivat hellänä. Ei mitään, siltä 6-7 nousua.. tosi jeesch. Sääkin helli, -3 tai -4 astetta ja aurinko paistoi.

Viimeyönä uni maittoi erinomaisesti, tänään sängystä pääsi ylös vasta puoli kymmeneltä .. ja tulihan tuossa tänään kertaallen jo nukahdettua sohvallekin.

Nyt kevyttä ja terveellistä huikopala, kanakeittoa ja salaatti.. ja sitten saunaan ja uimaan.


Salaatti á la Didi

- villirucolaa, puolikas nippu
- jäävuorisalaattia 4-5 kokonaista lehteä 
- 10 lehteä basilikaa
- 10 lehtä minuttua
- ½ kurkku raastettuna
-  puolentusinaa kirsikkatomaattia.. paloiteltuna
- 1/3 sitruunan mehu
- mustapippuria ja suolaa
- muutamia valkosipulinkynsiä

Vaati muuten aikamoista itsekuria kotiutuessa olla hyökkäämättä ahmimaan miehen tekemään pasta carbonaraa.. ihana paistetut lihan ja parmasinin tuoksu tulvahti rappukäytävään.

suurien tapahtumien vuosi

Viimevuosi oli erittäin tapahtumarikas. Erityisen merkittävä tapahtuma oli meidän häämme, joita suunniteltiin pitkään ja hartaasti.


Tammikuu oli hiljainen, ei paljoa..

Helmikuussa tutustuin jääkiipeilyyn, muistaakseni mainitsin tuon olevan kolmanneksi hauskinta mitä voi housut jalassa tehdä. Helmikuussa onnistuin boulderoidessa saamaan polveni sijoilta (tästä seurasi polvileikkaus viikkoja ennen häitä)



Maaliskuussa uskaltauduin taas seinille... tällä kertaa onnistuin murtamaan. Muistakaa, flipflopit eivät ole varmistuskengät


Huhtikuussa täytin vuosia, ja sain juhlistaa tätä ystävieni kanssa.. ihanaa. Tutustuin ulkokiipeilyyn, kesäkiipeilyneitsyys lähti Rollareilla. Käväisin myös veitsen alla.



Toukokuussa alkoi hermostus kasvaa.. häät alkoi lähetä, sain ikimuistoiset polttarit ja häät olivat myös juuri sellaiset mitä kuvittelimmekin. Häämatkamme Pariisiin alkoi toukokuun puolella 



Kesäkuussa otettiin rauhallisesti, häätouhustelun jälkeen piti palata arkeen.. ja töissä oli taasen keskityttävä työntekoon. Pääsin taasen kunnolla kiipeilyn makuun, helmikuun vikan päivän jälkeen oli tullut oltua enemmän tai vähemmän rikki/paketissa tai häiden takia kiireinen. 

Heinäkuussa .. lisää kiipeilyä, minusta tuli tuplatäti, mökkeilyä ja loma alkoi. 

Elokuussa vietimme aviomiehen kanssa kesäloma, olimme viikon verran Hampurissa ja vietimme ystäväpariskunnan kanssa pidennetyn kiipeilyviikonlopun Kustavissa. Mies sai ylennyksen, joten meidän työrytmimme muuttuivat yhtenevimmiksi.



Syys.. teinkö mä jotain muuta kuin kiipeilin ja kävin töissä..

Lokakuussa tehtiin ystävättäen kanssa mökkireissu kahdestaan meidän mökille. Iso juttu mulle, ono yleensä tosi huono lähtemään minnekään muun kuin mieheni kanssa. Kiipeilyssä sain sekä boulderissa että liidissä greidin nostettua 6b:hen. Hurraa! Miehen kanssa lokakuussa yhteistä matkaa tuli viisi vuotta täyteen.


Marraskuussa ylitin itseni, ilmottauduin ensimmäisiin kiipeilykilpailuihini.

Joulukuussa oli sitten Kiipeilyurheiljoiden leikkimieliset kiipeilykisat. Kiipeily saavutti uuden flown, innostus kiipeilyyn lisääntyi. Joulu.. uusivuosi.. rentoutumista..

Menneenä vuonna sain myös varmistuksen siitä, että sain ammattitutkintoni suoritettua (tämä oli enemmän kertausta .. kuin oikeasti minulle vaativa urakka.. mutta kertauskin on erittäin hyvää ja tarpeellista aina välillä). Nyt tammikuussa koululla on valmistujaisjuhlat :)

Heiaheia osaa kertoa minun olleen varsin ahkera urheilun suhteen, 


Kiitettävä määrä kiipeilyä ja urheilua, vaikka kolmeen otteeseen olin toipilaana ja järjestimme häät. Olen periaatteessa tyytyväinen, nyt vain jostain pitäisi saada motivaatiota aerobiseen liikuntaan. Liikunnan määrästä huolimatta, en ole onnistunut täysin kropan kuntoon liittyvissä pysyvissä tavotteissani, olen herkuttelija.

Tavoitteet vuodella 2013..  Ne liittyvät sekä painonhallintaan, kiipeilyyn että ammatillisen osaamiseni kehittämiseen. Painonhallinnassa, tarkoituksenani on tiputtaa painoa merkittävästi,, päästäkseni tavotteeseeni kaksi, lisää nousuja, enemmän voimakestävyttää, haluan osallistua kisoihin.. trädittää puhtaasti kutosen, uskaltaa liidata ulkona.. päästä ulkomaille kiipeilemään. Ammattiin liittyvä tavotteeni on kuitenkin se oikeasti tärkein, tarkoituksena on osallistua puolen vuoden valmennuskurssille.. ja lokakuussa on tarkoitus mennä klt-tenttiin.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Lisää alelöytöjä

Nyt pitäisi olla vaatekerrastot kaikenlaisia ulkoilureissuja varten kunnossa. Eilen miehen kanssa Jumbosta tarttui mukaan Warmpeace Torpa Wms Pants, jotka pitää ehdottomasti tänään testata jäillä.

Kesällä tuli hankittua softsell-asu, mutta tuolloin en tajunnut mitottaa vaatteita sen mukaisesti, että sinne alle mahtuu pari kerrosta vaatteita. Tuli hieman liian "esillä" olo Nuuksionreissulla.. softsellit näytti päällä jo enemmän trikoilta kuin ulkoiluhousuilta :P

Alesta löytyi Stockalta myös Niken urheilutoppi. En vain osaisi enää urheilla tavalliset rintsikat päällä, Niken topit on todettu erittäin hyviksi.

Partioaitassa oli muutenkin mukavasti tuotteita alennuksessa.. nyt on hyvä hetki hankkia liikuntavaatteet talveksi.

Kiipeilyvuosi 2013 on avattuna, keskiviikkona kävin kaverin ja aviomiehen kanssa Areenalla köysittelemässä ja eilen kaverin kanssa boulderoimassa. Kiipeilyssä ei tullut tehtyä mitää mullistavia nousuja, (uuden vuoden aattona oli superboulderit), eilen sormien ihossa tuntui kovasti vielä keskiviikon rimpuilut ja yksi varvas on edelleen pipi. Varvas vaati jo antibiottikuurin, annetaan sen levätä kiipeilykengistä pari-kolme päivää.. jääkiipeilykengäthän eivät ole niin tiukat, etteikö jäätä voisi lähteä hakkaamaan. Mietin edelleen, että millaiset kiipeilytavoitteet uskallan kirjoittaa tänne blogiin tulevalle vuodelle, ehkä sen tulisi olla ehdollinen lupaus :)

Aamuvatsat yms jumpat ovat tulleet myös joulukiireiden jäljeen. Tällä viikolla olen vielä enemmän hahmotellut  viikottaisia sarjoja, ensiviikolla varmaan lyön jumpat enemmän lukkoon. Niistä myös sitten lisään.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

2013!

Olen tässä pari päivää yrittänyt ynnätä mitä kaikkea vuonna 2012 tapahtui. Vuosi oli niin mahtava, että pitää ajan kanssa palata tähän. Siihen asti,

Hyvää alkanutta vuotta 2013

Vuosi loppui ihanasti hyvillä bouldereilla mahtavassa seurassa sekä illalla illallisella ystäväpariskuntien kanssa. Eilinen tuli vietettyä ilman minkäänlaista pahaa oloa, mutta silti koko päivänä en poistunut pyjamastani (koiranulkoilutukseen piti vaan pukea vähän tuohon päälle) ja katsoimme mieheni kanssa useamman Harry Potter -elokuvan.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0