keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ansaittu lepopäivä

Wau!

Perjantaina lähdimme Helsingistä Oulun kautta kohti Lofootteja. Saapuminen tapahtui launtaina vasta puoliltaöin, joten emme päässeetkään ensimmäisenä iltana vielä kiipeämään.

Sunnuntaina pakkasimme aamulla kamat ja suuntasimme kohti Bara Blåbaria. Ko reitti on 230m ja seitsemän kp:ta. Tuli seikkailtua kunnolla, tunnin lähestyminen muuttui tunnin ja 50 min talsimiseksi ja taisteluksi rinteillä kasvavien puiden kanssa.

Itse reitti oli hauska, vaikka ensimmäinen multipitch -kokemukseni sisälsi alkuunsa inhottavan paniikkikohtauksen. Paniikkikohtaus vei fiilikset (ja voimia) aika hyvin kiipeilyltä parin pitchin ajaksi, en viitsinyt kuitenkaan sanoa tästä. Aivan kuten olin vähän etukäteen miettinytkin, että pitkälle nousulle lähteminen voisi aiheuttaa ahdistusta.

Kiipeily oli kivaa, kevyttä .. yhdessä kohtaa vastaan tuli pelottavan irtonainen fleikki ja paljon irtokiviä. Perässä tuli ranskalainen tiimi, jonka niskaan en missään nimessä halunnut repiä ko kiviä, pelotti hieman.

Tiimin jääsen T liidasi kaikki pitchit, aviomiehen kanssa tulimme puoliköysillä perässä. Toppaus tuntui uskomattoman hyvältä. Topissa otettiin kuvat, syötiin eväät ja lähdimme laskeutumaan. Matka reitin juurelta autolle kesti tunnin ja 10 min. Kaikenkaikkiaan käytimme siirtymisiin, kiipeilyyn ja laskeutumiseen aikaan 11,5h. Ei tarvinnut iltaruoan jälkeen mökillä odotella kauaa unentuloa.




Maanantaina aviomies tiputti minut ja jäsen T:n Galdalffille, jossa reitit Galdalf ja Gollum odotti. En tiennyt reiteistä muuten kauheasti, paitsi että kaveri oli pitkään puhunut että nämä on kiivettävä. Ihan mahtavaa kiveä, graniittia mutta upeat otteet, paljon kahvoja, upeaa jammia ja kiven kitka hämmästytti. TC Prolla pysyin paikoissa, joissa Suomen kallioilla olisin jo aikapäiviä sitten pannuttanut.


Toinen reitti nousi puhtaasti kakkostellen, toisella harhaudun kakkospitchillä turhan kauan oikealle ja korjausliike oikealle reitille tapahtui köyden kautta (mur! minulle ..). Onnistuimme topata reitit juuri ennen sateen alkua.. kova tuuli oli kiusannut jo kolmospitchiltä lähtiessä, tuntui kuin tuulitunnelissa olisi kiivennyt lopun. Toiselta reitiltä laskeutuminen tapahtui kävellen, koska voimakas tuuli olisi vienyt köydet mennessään. Päivän kiipeilymetrit 200 m ja kävelyä jonkin verran reitille ja kävellen alas.

Eilen tiistaina aviomies jaksoi taas liittyä seuraamme (ensimmäinen kiipeilypäivä otti koville). Ilma oli lämmin ja aurinkoinen suunnatessamme Pianokrakkenille. Tarkoituksenamme oli kiivetä kiivetä aluksi nelosen reitti, mutta koska paikallinen kiipeilykoulu piti elämysreissua, niin valitismme kiivettäväksi reitin Pianohandler Lunds Drom/dröm tms. Maanantain kivikokemuksen jälkeen ko kallion kivi oli vähän .. mälsä.. mutta reitiltä löytyi hauskoja mooveja.. ja se oli yllättävän haastava.

Täällä matkat reitille.. ja reiteiltä pois tuntuu usein olevan rankempaa kuin kiipeilyn. Eilenkin minut piti varmistaa reitin alkuun, kun en uskaltanut kiivetä reitille.. en myöskään halunnut kiivetä reitiltä koko matkaa alas, vaan laskeuduimme osan matkasta.

Tänään olen ollut ihan tyytyväinen sateisesta ilmasta, voi hyvällä omalla tunnolla pitää yhden lepopäivän. Kädet ja olkapää voi hyvin, iho on tietenkin kovilla sekä sormista että kämmenestä.. mutta erityisen kovilla on näemmä ollut oikea jalka. Jalat ovat olleet kovilla lähestymisistä ja laskeutumisista, erityisesti risan oikean polven takia oikean reiden ojentaja on huomattavan ylirasittunut.

Eilen tuli tosiaan tehtyä vain yksi nousu, jonka jälkeen käveimme Henningsvärissä Klatrekafèenissa.. sekä paluumatkalla mökille hassuttelimme upealla rannalla, kävin jopa uimassa (vaatteet päällä). Kylmä vesi on tällä reissulla yksi niistä vähiten pelottavista asioista.


torstai 25. heinäkuuta 2013

yksi yö


Yksi yö sitten alkaa loma.. ja seikkailu.

Äsken tuli vilastua Lofoottien sääennusteitakin, aikamoista myräkkääkin luvattu, mutta pitäisi sinne mahtua hyviä kiipeilypäiväkin, kirjoja, käsityöt ja korttipelejä mukaan, niin saa sade-/myrskypäivät kulumaan.

http://www.buzzfeed.com/erinchack/things-rock-climbers-love

Vähän kiipeilyhuumoria.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

29/2013


Päättyneen viikon urheilun ja lepojen osalta jäi hurjan positiivinen mieli, paljon aerobista, osa ihan hupia.. kävelyä koiran kanssa metsissä, zygäilyä punttiksella .. punttitreeniä. Lauantaina uskalsin tehdä käsille jo hieman raskaamman treenin ja sunnuntaina crossaus sujui kuin unelma. Lisää tätä iloa liikunnasta :)

12 urheilukertaa, 10h 23 min, hyvä määrä vaikkei viikkoon sisältynyt kuin varttin urheilua kiipeilyn muodossa.

maanantai 22. heinäkuuta 2013

haukkari on takas

Leffasta kotiuduttu, joo-o.. järkytyin elokuvateatteriin mentäessä, että olimme menossa katsomaan jotain Zombi-leffaan. Ensikerralla vois lukea sen stoorin elokuvaa valittaessa, eikä vain katsoa ketä esiintyy. Ei toki, elokuva ei ollut lainkaan niin kökkö, mitä olin arvellut, mutta ehkä se Only God Forgives olisi silti ollut mielekkäämpi.

Meidän piti alunperin suunnata aviomiehen ja ystäväpariskunnan kanssa tänään Linnanmäelle, mutta sateinen sääennuste sai meidät valitsemaan vaihtoehto B:n.

Aivan yhtä superia kuin elokuvareissu ystäväpariskunnan kanssa, oli kaverin kanssa treenaaminen yhdessä salilla. Olen jo tovin halunnut muuttaa punttisalilla liikkeitä, olen kysellyt vinkkejä, selaillut pakkotoistoa ja tänään sain kaverin mukaani.



Minullahan tuli vasta jokin aikaa sitten kyykyt smith-laitteessa ohjelmaani, olin jostain syystä ujostellut ko liikettä ihan kauheasti, ajattelin olevani huono siinä (pitää aina olla heti paras jne ). Kyykky vapaalla tangolla on ollut aivan poissa kysymyksestä, kunnes sitten tänään kaverin vahtiessa tutustuin tähän liikkeeseen. Ihme angsteja, yksi on se, että kaadun, toinen on se, että teen liikkeen niin päin honkia, että hajotan itseltäni jotain.

Alkulämpö 7 min crosseri

Kapea kyykky, pelkkä tanko x15, +5 kg x 15, + 20kg x 12, + 30kg x 12
hauiskäännöt mutkatanko + 10 kg 3 x 12
ranskalainen punnerrus mutkatangolla + 10 kg 3 x 12
hammer istuen nojaten taakse 3 x max á 9 kg
push down 2 x 12 40kg, 1 x 11 45kg
reiden ojennus 3 x 12 h-i-d-a-s 15kg
reiden koukistus maaten, 2 x 12 .. kolmas sarja vain 8-9 toistoa
pohkeet istuen muutama sarja sopivaa painoa hakien, lopulta 2 x 12 40kg

Olin kauhean helpottunut, kun tuo kyykky vapaalla tangolla ei ollutkaan mikään mahdoton, päin vastoin kyykyt tuntui noin paljon mielekkäämmiltä kuin smithissä. Yksi toinen ilonaihe salilla oli hauisliikkeiden paluu. Melkein pariin viikkoon en ole päässyt treenaamaan haiuksia enkä yläselkää. Alkoi olla olo, että lihakset olisivat kutistuneet rusinoiksi, VAIKKA todellisuudessahan tuollainen tauko on vain tehnyt hyvää, ja olen palannut niin punttiksella, juoksussa kuin seinilläkin parempana kuin aikaisemmin.

Kovasti tuo punttitreenaus ja kropan muokkaus alkaa houkuttaa entisestään ja entisestään, mutta eiköhän kohta taas kiipeily valtaa kaikki ajatukset. Onneksi ei ole mikään kiire, punttisalitreeni ja kehonrekannusta voi tehdä vielä pitkään, kiipeilyn suhteen ajattelen hetkeni olevan nyt, kiipeily vaatii erilaisen vapauden mennä. Kesälomien jälkeen on tarkoitus jopa treenata kiipeilyä pt:n kanssa. Jännittävää.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

kevyttä kevyttä

Luontoäiti päätti sitten siirtää meidän toisenkin kuumailmapallolennon. Nooh, ei se mitään.. voimme miehen kanssa juhlia kihlajaispäiväämme arkisemminkin, picknick kuohuvan kera ja lento vaihtoi nyt wrappeihin,


elokuvaan ja Ben&Jerry´siin.

yllätin miehen jäätelöllö, mies yllätti minut vaaleanpunaisilla ruusuilla

Sain mieheltä vapaat kädet valita elokuvan, olisin voinut valita minkä tahansa romanttisen hömpän, mutta valitsin sitten kuitenkin Arskan uusimman elokuva.

Tänäänkin maltoin mieleni, ja otin "rauhallisesti" urheilun suhteen, ts maltoin edelleen pysyä poissa kallioilta. 


Kävin crossaamassa tunnin verran. Olin suhteellisen skeptinen siitä, että treeni olisi ollut tänään kevyttä, sillä eilen crossaus ei ollut kaikista kivointa. Tänään oli hyvä draivi alusta loppuun, vähän myös mietin palautusjuoman vaikutusta asiaan, hyvällä musalla jälleen kerran oli mieletön vaikutus asiaan. Oikealla musalla sain ulkona olevan harmauden katoamaan, ja crossaus tuntui superkevyeltä itensiteetin ollessa kovempi kuin eilen.


Nythän minulla on käytössä Leaderin Palkkari+ mansikanmakuisena.


Fastin palkkareihin tottunen tämä oli omituisen vaahtoista, maku oli vetinen ja vähän kadoksissa ja koostumus laiha, toivotaan että vaikutus olisi kuitenkin toivottu. Pidetään peukkuja.

toinen kihlajaispäivä


Tänään olisi tarkoitus sään salliessa yrittää uudestaa päästä kuumailmapallolennolle.

toipumista pettymyksestä

Eilen kaikki ei sujunut niinkuin olisin halunnut, koko päivän olin ollut innoissani menossa töiden jälkeen Salmisaareen kiipeämään puolentoistaviikon tauon jälkeen, vain huomatakseni ensimmäisellä nousulla, etten ollut kuitenkaan ollut vielä täysin toipunut. Olin vihainen, mikä oli vaikeaa, kun .. ei ole ketään kenelle olla vihainen. MUR!

Tänään kävin punttisalilla purkamassa pettymystä crossaamalla kolme varttia Kornin tahtiin.. hyvä tempo ja kurittamalla corea oikein urakalla.

txr hoover crunchit, ihanaa kidutusta
Uudet jumppatrikootkin pääsivät testiin.


Ujostutti hieman pukea nuo jalkaa, mustat ovat olleet turvalliset, ei niin.. paljastavat. Nuossa näkyy kaikki, muodot jne.. mustaan on voinut upota. Trikoissa on peppupuolella mukava musta raita, joka katkaisee pepun, vähän samaa tyyliä kun BB:n trikoissa, tykkäsin. Ensimmäistä kertaa Stadiumin oman merkin SOC:n trikoot jalassa, aina aikaisemmin luottanut Nikeen. Jää nähtäväksi miten nämä kestää ja toimii.

Päivän virallinen ohjelma tänään oli ystävän muuton jälkeen lähteä treenaamaa multipitchiä Käärmekalliolle. Varmasti joku toinen kallio olisi ollut kiipeilyllisesti mielekkäämpi, mutta nyt olikin tarkoitus saada minullekin hieman kokemusta siitä miten toimitaan kolmistaan väliankkureilla, miten kiivetään kun ei pystytä kommunikoida huutamalla, ja ja ja kertasimme myös puoliköysillä laskeutumista ja mieheni varmisti ensimmäisen kerran ankkurista.




Kiipeilyn jälkeen hankin hieman lisää kiipeilyvarusteita, kuudet kamut. Nyt on sitten Norjassa ihan hurjasti roinaa.. JA kesälomalla kun on tarkoitus lähteä miehen kanssa mökiltä parillekin kiipeilyreissulle, niin nyt voi halutessaan kiivetä trädiäkin. WUHUU!


Pitää tehdä mahdollismman pian lista mukaan otettavista tavaroita, jotta ehtii ensiviikolla vielä tehdä puuttuvat hankinnat, mutta varmistusvälineitä pitäisi nyt olla riittävästi vähäksi aikaa.

torstai 18. heinäkuuta 2013

kohtaloa uhmaten

Olin töistä lähtiessäni varma siitä, että olin sinetöinyt kohtaloni kastua kotimatkalla jättämällä sateenvarjon matkasta. Onneksi oli väärässä. Taivas repesti vasta kun olimme kotiutuneet pikkuisen kanssa.


Koiran ulkoilusta ajatellan työmatka on ihan ideaalin pituinen ja superkiva koiralle, Mimi nauttii hurjasti metsässä kävelystä..


Nauttisi uimisestakin jos olisin päästänyt koiruuden järveen.


Kaksi ekaa kuvaa eilisestä, laiturikuva tältä päivältä. 

Tänään oli tarkoituksena kerätä vähän mustikoita kotiin kävellessä. Mimi olisi ihan vapaasti antanut minus seikkailla mättäiden keskellä, mutta itseäni hirvitti hämähäkit ja lukit. HYIH! Kallioilla osaa useimmiten suhtautua järkevästi kahdeksanjalkaisiin kamuihin, osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, antaako lukin kävellä käsivartta pitkin VAI tippuuko mahdollisesti omiin varmistuksiin. Metsässä isoin pelko oli vain hämähäkki, joten se antoi sitten minulle vallan. 

Mustikkasaalis oli auttamattoman surkea. Ensikerralla astianpesuhanskat käteen ja poimuri toiseen.


Vaivaiset sata grammaa, onneksi enempää en huomenna aamupuuron tarvitsekaan.


Muutama päivää sitten ostamani palkkari osottautui vikaostokseksi, ei etteikö se olisi vaikuttanut toivotulla tavalla, vaan enhän ollut huomannut katsoa, ettei se ollut laktoosinto/vähälaktoosista. Tänään kävin sitten ostamassa toisen pussin palkkari, nyt vuorossa on Leaderin Palkkari+, toivottavasti se toimii. Lidlistä tuli myös hankittua maitorahkatäydennykset, luontaistuotekaupasta lesitiiniä ja Stadiumista parit uudet treenikledjut, jotenkin kyllästyin ainaisiin mustiin trikoisiin, katsotaan nouseeko rauta samalla tavalla harmaissa pöksyissä.

Huomenna aion uskaltaa seinille/kalliolle, katsotaan nyt suosiiko sää. Enäähän sitä on päivän päälle viikko, että suuntaamme viikoksi Lofooteille kiipeämään. Jännittää aika kovasti, toivottavasti kunto ja kroppa kestää. VIIKKO! IIK!

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

rinta- ojentaja- ja olkapäätreeni

Tärinät.

Aikamoiset tärinät sain tänään käsiin salilla aikaiseksi, vesipulloa piti pitää kaksikäsin juodessa, eikä kädet meinaanneet kotimatkalla pysyä tangossa kiinni.


7 min core alkulämpö

pystypunnerrus kp 3 x 12 á 10 h-i-d-a-s
tasapenkki kp 3 x 10 á 12,5kg
rintaliike maaten (sivuilta nosto ylös) 3 x 10 á 8kg
ranskalainen punnerrus 3 x 12 20kg
push down tanko 3 x 12 40kg
vipunostot sivulle 3 x 12 á 5kg
pystysoutu kp 3 x 8


Aika jäätävää kehitystä painoissa ja toistoissa, mitäköhän itsestään saisi irti, jos harrastaisi punttistreeniä pelkästään?

btw.. alkaisi nuo syyskuun alussa olevat Lahden messut kiinnostaa. iiiih!

tiistai 16. heinäkuuta 2013

hyvää jalkapäivää

Uf, kävellen koiran kanssa kotio..




pyöräillen lungisti salille.. kevyet alkulämmöt vielä crosserilla, jalkatreeni ja sitten vielä pyörällä kotiin. Eipä ole vähään aikaan tuo matka salilta kotiin tuntunut noin pitkältä ja jyrkältä :P

Elikä jalkatreeni tänään

7 min crosseri

reiden koukistaja maaten, 3 x 12 45 kg
kyykky leveä smith 3 x 10 50 kg
kyykky kapea h-i-d-a-s smith 3 x 12 40kg
reiden ojentaja 3 x 12 20kg
pohkeet seisten laitteessa 3 x 12 45kg
loitontajat 3 x 12 50kg
lähentäjät 3 x 12 40kg
trx hoover&crunch 3 x 20
linkkari kahvakuulan avulla jalkojen alta kiertäen ympäri 3 x 12


Tänään juuri ystävän kanssa puhuimme siitä, kuinka korkea kynnys suomalaisilla on jakaa osaamistaan, usein neuvoja pyytäessä tulee mutinaa, ääni hiljentyä yleensä sanotaan, ettei oikein osata/tiedetä.. ja juuri tänään sitten näyttäessäni erittäin eksyneeltä reidenkoukistajalaitteen (penkkimalli,jolla en sitten kuitenkaan tehnyt treeniä) luona, niin minun luokse tultiin auttamaan.. myöskin ehdotettiin erilaista laitetta pohkeiden tekemiseen, kuin mitä olin aluperin itse ajatellut käyttäväni. Tosi iloinen yllätys.

Mä haluan kohdella ihmisiä niinkuin toivoisin itseäni kohdeltavan, autan ihmisiä jos vain osaan, ja vaikken olisin ihan varma, niin autan selvittämään. Aina ei saa takaisin juuri siltä ihmiseltä, kenelle on antanut. Jollain hauskalla tavalla uskon karmaan, ja että sitten jotain kautta elämässä saan sitä hyvää takaisin, jota olen antanut muille. Osaaminen ja onni ei ole vakio, päinvastoin se vaan lisääntyy, kun sitä antaa eteenpäin.

Yikes!


Jotenkin tämän musa jo fiilistelee tuota aurikoista mutta kevyen viileän tuulista ilmaa, josta kohta pääsen nauttimaan kävellessäni koiran kanssa kotiin.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

28/2013

Noni, mahtavan aerobinen viikko takana.


Kummasti jäänyt aikaa muillekin jutuille tällä viikolla, kun kaikki illat eivät ole menneet kalliolla. Keskiviikolle oli alunperin suunniteltuna enemmäkin urheilua, vietinkin areenalla useamman tunnin, mutta varmistin ystävääni.

Viitenä päivänä seitsemästä aerobista ja neljänä päivänä lihaskuntoa, olen eritttäin tyytyväinen. 

Kovasti kyllä kädet kutiaa jo päästä otteisiin, mutta maltan odottaa.

testiin LeanMassBuilder Muscle+

Ensimmäisen fitfarmin haasteen aikoihin tutustuin palkkareihin, silloin treenien jälkeen nautittiin Dietmixiä, ja pitkän aikaan käytin Dietmixejä aina urheilun jälkeen.

Syystä X sitten lopetin palkkarien käytän, taisi kotona olla epäilyksiä palautusjuomien tarpeellisuudesta mun treenimäärillä. Käytin tuota myös välipalankorvikkeena, jos joskus ei ollut muuta saatavilla.

Tiedä sitten onko ikä vai mikä, mutta olen huomannut ettei lihakaset palaudu treeneistä enää samalla tavalla kuin Dietmixiä käyttäessä. Pitkän aikaan olen katsellut uusia palkkaripusseja kaupoissa ja kysellyt eri palkkarien eroavaisuuksista. Pohdin Fastin Recory ja Muscle+:n välillä. Muscle+:n puoleen käännyin, koska sen pitäisi tarjota pientä extraboostia (glutamiini) treeniin, jota joskus kiipeilyssäkin tarvitsee, kreatiinin tarpeellisuudesta itselläni en tiedä. Vai meniköhän noin toistenpäin :P ?


Tänään kävin salilla treenaamassa, mutta treeni ei ollut niin kova, että tuo palkkari pääsisi mahdollisesti oikeuksiinsa. 


Tänään juoksin crosserilla tunnin verran matalalla sykkeellä, pidempäänkin olisi jaksanut, mutta sisällä "juokseminen" on suhteellisen puuduttavaa. Onneksi kuitenkin on crosseri, se on ihan pelastaja tällaiselle maanantaikappaleelle.

Onneksi on myös laitteet. Tavallisesti treenaan vapailla painoilla, mutta nyt olen ollut pakotettuna palaamaan punttilaitteiden pariin. Kokeilin varovasti myös vapaita painoija, mutta tänään ei tosiaan tehty salilla mitää sankaritekoja.

60 min crosseri

chest press 3 x 10 30kg
pystysoutu kp 3 x 15 á 6 kg
rintalihasliike maaten 3 x 12 á 6 kg
vipunostot sivulle 3 x 10 á 5 kg
dippi, jalat suorana eteen 3 x 12
kick back ojentajille 3 x 10 4 kg painolla

Tuo chest press tuntunee lihaksissa, sillä tässä tuli tehtyä uudessa kulmassa rintaprässiä. Kick back ojentajille oli uusi minulle, joten ehkä saattoi olla vielä liikerata JA paino hakusessa. Kokeilin vähän miltä ko liike tuntuisi myös 6 ja 7 kilon käsipainoilla. Jännittävää kokeilla uusia juttuja, olisi kiva joskus raaskia käyttää jonkun ammattilaisen taitoja, jotta tulisi vähän uusittua treenejä.


Tottakait pientä tutkimustyötä tekemällä saisi itsekin mietittyä treenjä uusiksi, ehkä sitä pitää vähän perehtyä, olen myös miettinyt kaksijakoisesta treenistä yksijakoiseen siirtymistä, koska ehdin salille nykyään kuitenkin niin harvoin.

Asista toiseen, sain vihdoinkin ostettua lentoliput Hampuriin. Menen itsekseni moikkaamaan perhettäni Hampuriin, viimekerrasta on jo kuitenkin vuosi. Olisikohan sitten tämän vuoden neljäs ulkomaanmatka. Saksan äitini kanssa jo suunniteltiin ohjelmaa vierailuni ajaksi.. ja itse olen miettinyt etsiä kiipeilyseuraa Hampurista, ja jos ei köysittelyyn löydy seuraa, niin aina on Salon du Bloc (boulderointihalli). Hitsin vitsi, että elokuusta tuleekin tosi "menevä" kuukausi.

lapset lainassa

Uhhuh, tuli testattua miten kahden lapsen kanssa mahtuu meillä.. hyvinhän sitä mahdutaan. Olimme valmistautuneet viikonloppuun hakemalla pinnasängyn, syöttötuolin ja ison läjän dubloja.



Yksi eilisen ohjelmanumeroista oli pizzan teko. Kummipokani sai itse tehdä pizzansa, ts kaulita taikinan ja laittaa täytteet pizzan päälle.


Itselleni tein pizzan karppipohjalla ts vyötärönmetsästäjän pizzapohja, viimeaikoina on tullut syötyä vähemmän leipää, pastaa jne.. ja olo on ollut huomattavasti parempi kuin vähään aikaan, kevyempi / sutjakampi. Aikaisemmin käyttämäni The Pizzapohja säilyy edelleen lemppari karppipizzapohjana, tulipahan kokeiltua kerrankin jotain uutta.


Kummipoika pääsi illalla vielä uimaan saunavuorollamme. Aikamoinen polskija kolmivuotiaaksi. Ihana.


Yllättävän hyvin nukutun yön jälkeen aamu vietettiin leikkien ja piirrettyjä katsoen, teimme myös retken läheiseen leikkipuistoon. 


Kaikki kauhean mukavasti, ei tarvinnut käyttää jäähynurkkaakaan ja aviomies oli täysillä mukana.


Mutta hitsin vitsi, että jatkuva vahtiminen on uuvuttavaa. Tietenkin mahdollisten omien lapsien kanssa sitä oppii ottaamaan rennommin ja koti on sitten sellainen, ettei tarvitse koko ajan pelätä, että on unohtanut jotain helpostirikkoutuvaa esille. Mutta hyvin meni, tytön kanssa oleminen ei ole rakettitiedettä, itku tarkoitta joko nälkää, märkää vaippaa tai unisuutta ja kummipoika taasen osaa jo itse sanoa jos jokin on vialla tms.

lauantai 13. heinäkuuta 2013

oliskohan ollut..

... hyvä treeni.. taisi olla.


Suihkuun, kaupoille, pientä siivousta ja sitten saapi yövieraat tulla.

Kiipeilykoira Mimi

Muut menivät tänään harjoittelemaan multipitch-kiipeilyä, minä lähdin Mimin kanssa mukaan kannustamaan ja nauttimaan rauhallisesti perjantai-illasta Jaanankalliolle.


Pitkän aikaan olen miettinyt Mimin ottamista mukaan kiipeilyreissuille, mitä siitä tulee jne. Yksi isoin huolista on ollut punkit. Mies osti Mimille punkkitorjuntaan tippoja, jotka imeytyy koiran ihon läpi. Muuten mukava, mutta eiväthän tipat sitten estä mitenkään punkkeja kulkeutumista koiran mukana kotio. Aikaisempina vuosina punkkipantojen ollessa käytössä ei koirasta ole löytynyt lainkaan punkkeja. Nyt pikkuisesta on löytynyt kaikenkaikkiaan jo kuusi. YH! Alan kallistua yrttipannan puoleen, vaikkain se haisee ihan kauhealta (eikä yrttipannassa ole samanlaisen sivuoireiden riskejä, kuin tipoissa).


Tänään oli muutenkin hyvä päivä ottaa pikkuinen mukaan, kun itse en ollut nousuja tekemässä. Alkuunsa pikkuinen oli aika vauhkona, mutta pikkuhiljaa kun hän uskalsi laajentaa reviiriänä, ja tottua ympäristöön, oli Mimi kuin kala vedessä. Uskalsin pitää koiran vapaana... mutta tonnikalaherkkupussi oli jatkuvasti käden ulottuvilla.


Hauskasti koira mielsi toisen kiipeilyparin jotenkin samaan seurueeseen, sillä Mimi oli lähdössä heidän peräänsä, kun nämä lopettivat kiipeilyt osaltaan. Mimi oli mukava jäänrikkoja meidän ja toisen seurueen välillä. 


Haikeita katseita reitille, onneksi minulla oli Mimi pitämässä seuraa.


Aviomies apinoi.


Jää nähtäväksi miten Mimi reagoi ollessaan reissussa mukana, kun olemme miehen kanssa kahdelleen kiipeämässä. Elokuussa kun on tarkoitus tehdä ekskursioita mökilämme kiipeilykalliolle, tarkoitus on ottaa pikkuinen mukaan kallioille. Tänään oli niin helpotus, kun pikkuinen oli mukana, ei tarvinnut potea huonoa omaatuntoa siitä, että on koko illan menossa, eikä tarvinnut kiirehtiä kotiin, koska pikkuinen on vietävä ulos. Mimiä voisi tästä lähtien ottaa useammin reissuillemme mukaan.

Pitää tuo punkkiasia vain miettiä. Miten te muut koiranomistajat hoidatte punkit? Jostain kuulin, että koirillekin voisi syöttää valkosipulikapseleita tms, ja näiden pitäisi auttaa, pitää perehtyä tähän asiaan.

torstai 11. heinäkuuta 2013

3408

Lähdin tänään normaalin viikkosiivouksen jälkeen testaamaan, kumpi loppuu kesken, kunto vai kärsivällisyys. Ohjelmassa oli siis toistamiseen tällä viikolla matka Malminkartanon täyttömäelle.



Treeniplääni oli kävellä portaat ylös reippaasti ja kävellä alas lyhyempää reittiä. Tänään treenin keskeytti ihan se, että aika alkoi loppua kesken, piti käydä vielä treenin jälkeen hakemassa maitorahka- ja raejuustovarastojen täydennykset Lidlistä.

Portaita tuli askellettua yhteen 3408 kappaletta, ts kahdeksan kertaa viitsin nousta mäen ylös. Aika puuduttavaa touhua, mutta varmasti tehokasta rasvanpolttoliikuntaa, jos treeniä haluaa tehostaa ja treeniaikaa lyhentää, niin sitten voisi kävellä portaat ylös ja alas TAI voisi juosta mäet alas (pelottavaa), eikä lähteä kiertämään loivia mäkiä. En oikein uskaltanut juosta ylös.. jotenkin silmissä noi portaat muuttuu puuroksi, ei ihan hahmota missä menee mikäkin porras.. vähän pelottavaa touhua. Täytyy toivoa, että pian pääsisi vääntämään taas jo normaalisti.

herkullista kesää

Kesäinen herkuttelu tarkoittaa jäätelön sijasta mansikoita, vesimelonia ja ananasta. Makealla ananaksella ja tuoreilla mansikoilla saa kiva iltapalaherkun. Alunperin kokeilin ananaiksen ja maitorahkan sekoittamista sauvasekoittimella, kun yritin peittää Lidlin laktoosittoman maitorahkan happamuutta.


Ananas paloina pelastaa vain niin vähän, ja yrittäessäni vältellä turhaa keinotekoista makeutusta hunajaa kuluisi turhan paljon, jotta maitorahkoista saisi syötävää. Valion pehmeän maku oli niin mukava, että sitä voisi syödä sellaisenaan.


Usein lisään 3-4 rkl Sun Mysliä maitorahkojen sekaan. Myli tuo fiiliksen, että syö oikeasti jotain, eikä vaan vedä vellejä/vauvojenruokia.


Vesimeloni on nyt ihanan edullista.



Pikkuinen on samanlainen vesimelonirohmu kuin emäntänsä.



Pakko hehkuttaa. Eilen veimme mieheni kanssa ystäväni 30v syntymäpäivänsä kunniksi kiipeilemään. Vähän jännitti pystynkö edes varmistaa, mutta hyvin varmistaminen onnistui (onnistuin maanantaina reveyttämään jotain kädestä.. viikko pitää vielä ottaa rennosti).

Olin NIIN innoissani ystäväni puolesta, hän ei ollut koskaan aikaisemmin ollut kiipeämässä, kaikki oli uutta .. ja kerrankin sain pitää "kiipeilyluentoa" jollekin.. ja pääsin jakamaan osaamistani. Ystäväni oli erittäin otettu omasta tavastani opettaa, ja hän oli jopa sitä mieltä, että minun kannattaisi jopa harkita valmentamista tms. Personal trainer-hommathan on salainen haaveeni, mutta ei ole aikeita oikeasti alkaa alanvaihtoon.

Ystäväni oli ihana, uskomattoman reipas .. ja lopulta kun saimme hieman jo tekniikkaa mietittyä, niin hän suorastaa juoksi reitit ylös. Aivan mahtavaa. Tuntuu ihanalta, kun pääsee jakamaan tätä rakkautta lajiin, ja mahdollisesti innostamaan uusia harrastajia lajin pariin. Lahjaan kuuluu vielä kokeilukerta ulkokallioilla, otollisia säitä odotellessa.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0