lauantai 25. tammikuuta 2014

Pirun kylmää

Tätä oli NIIN odotettu, jääkiipeilykausi sai vihdoinkin osaltani avauksen. Oli jo aikakin päästä jäälle, kahden viikon päästä tähän aikaan meillä on Rjukanissa ensimmäinen kolmesta kiipeilypäivästä takana.

Vähän ujostutti lähteä Pirulle. Yritin houkutella vanhaa lukiokaveria jo tänään kanssani köysiin, mutta aikataulut eivät nyt menneet yksiin (joku toinen kerta sitten). Bongasin kiipeilyseurailmon eräästä fb-ryhmästä. Olin hurjan hermostunut alkuunsa joskos olen tarpeeksi hyvää kiipeilyseuraa kokeneemmalle kiipeilijälle (hyvinhän se meni sitten). 

Kauhean pakkaaminen tavaroissa, kun sääkin oli noin vietävän kylmä tänään. Vaatetus oli muuten riittävä, ensimmäisellä nousulla onnistuin jäädyttää sormet siihen pisteeseen, että kivun takia teki mieli itkeä ja oksentaa, olin hermostua, kun en halunnut näyttää olevani heikko... jotenkin klaarasin tilanteen ja pääsin yli tuosta. 


Kiipeilykaveri liidasi ensimmäisen nousun, jonka jälkeen hioimme yläankkurissa nousuja. Itse tein nousut 1 -2 - 2 ja 1, ihan hyvä näin ensimmäiselle kerralle, kauden avauksessa. Huomasin arastavani liian laajaa lyöntiä alkuunsa vuosi sitten olkapään pettämisen takia, taisi olla ihan tammikuun alussa kun käsi petti kahdesti yhden nousun aikana. 


Parin nousun jälkeen uskalsin käyttää käsiä jo paljon enemmän, lyönneissä oli voimaa. Viimeisellä nousulla oli jo havaittavissa tietynlaista väsymistä, lyönneistä alkoi tarkkuus kadota, piti tosissaan keskittyä siihen, ettei lyöntien liikeradat mene vahingossa suuriksi. Pitää muistaa Norjassa kuunnella omaa kehoaan, missä vaiheessa olkapäät alkavat väsyä, pitää lopettaa hyvissä ajoin, eikä sitten kun jokin jäsen on sijoiltaan.


Olin kiipeilyyn tyytyväinen, mielestäni käytin jalkoja fiksusti enkä repinyt käsillä reittejä ylös, kiipeily tapahtui kohtalaisen fiksusti jaloilla. Jään kanssa tuli silti otettua pariin otteeseen yhteen, huomenna varmasti polvet näyttävät enemmän tai vähemmän piestyiltä. Onneksi ei ole enää mekkokelit.



Tästä päivästä opittuna aion mahdollisimman pian suunnata Varuste.nettiin tai Partioaittaan ostamaan sopivat hanskat, kuten sanottu ne ovat tällä hetkellä heikoin lenkki omassa vaatetuksessa. Kerrastoja on mukavasti, merinovilla- ja mikrofleeset, untsikka joka ei ole kovillakaan pakkasilla pettänyt, jos kädet jäätyvät, niin peli menetetty. Kävin kertaalleen jo katsomassa jääkiipeilyyn hanskoja, mutta olin juosta kirkuen kaupasta ulos, kuka maksaa 125€ hanskoista!? Vissiin minä sitten.. eipä etteikö tässä olisi jo muutenkin tullut investointua tuntuvia summia kiipeilyvarustuksiin muutenkin. Kunnon hanskoilla voi sitten nauttia muistakin hankinnoista, kun kiipeily tuntuu mukavalta.

Toivottavasti tässä ehtisi vielä pariin otteeseen jäälle ennen reissua Norjaan.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0