keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Loma lähenee

Loman alkamista on odotettu pitkään. Lapset alkavat nukkua ihan vähän pidempään, joten aamuisin alkaisi olla mahdollista nukkua jopa kuuteen ellei jopa puoli seitsemään. Odotan kovasti aamuja, jolloin voin vain jäädä makaamaan sänkyyn, eikä sieltä ole pompattava ylös ennen viittä.

Kesälomalle ei ole pahemmin suunnitelmia, on sellainen alustava to do -lista, mutta se on lähinnä jos ei muuten keksi tekemistä. Kotoa ei tarvitse kauheasti lähteä pidemmille reissuille, kotona on paljon kaikkea ja lähiympäristöstä löytyy hyviä uimarantoja ja kaikkia aktiviteettejä. Oma piha on myös niin rauhallinen, ettei senkään vuoksi pahemmin kaipaa muualle.

Asiasta kukkaruukkuun .. tai paistinpannuun. Eilen kehittelin ketolettujan ohjeita.

Ketoletut, 6  pientä

2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
0,75dl kookosjauhoja
0,25dl perunajuurikaskuitua
ripaus suolaa
makeutusta halutessa
2-3rkl  kookosöljyä
vanilja-aromia

Sekoita kaikki blenderillä ja paista kookosöljyssä.

Tuhdit letut, hiilarin määrää pystyisi vähän vaihdella vaihtamalla kookosjauhot mantelijauhoihin, silloin hiilarit vähenee 2g:lla, nyt annoksessa on 9g hiilihydraatteja.


perjantai 7. kesäkuuta 2019

Happy Hippo

Vuosi sitten olimme koko perhe kannustamassa siskoni lapsia Extreme Runissa. Kysyin esikoiselta mitä hän piti touhusta ja tiedustelin myös, pitäiskö hän ajatuksesta lähteä itse osallistumaan kilpailuun.

Tämän kevään GoExpossa oli Extremerunilla oma messuständi. Messuhintaan ilmoitin pojan kesän kisaan. Esikoinen kovasti odottaa pääsevänsä juoksemaan vesiesteessä.


Facebookista huomasin mainoksen Otaniemessä järjestettävistä Hippokioista. Esikoinen vaikutti innostuneen siitä, että pääsee heittämään palloa ja juoksemaan lujaa, joten ilmoitin hänet tapahtumaan.

Tapahtumapäivänä osallistujia ja perheitä hemmoteltiin upealla säällä. Otanieman urheilukenttä oli täynnä innostuneita vanhempia ja lapsia. Joka paikasta huokuin ilo ja vanhempien ylpeys.


Esikoinen yllätti monellakin tapaa tapahtumassa. Odotin levotonta liikehdintää omaa vuoroa odottaessa, jotain pientä kiukuttelua ja ilmoitusta siitä, ettei hän haluakaan osallistua. Mahtava tsemppaava yhteishenki ja muutkin tapahtumasta innoissaan olevat lapset vaikuttivat, sillä poika odotti ennennäkemättömän rauhallisesti omaa vuoroaan vieressäni. Suoritus oli hieno, olimme vähän käyneetkin harjoittelemassa pallonheittoa (heittolajithan ovat lähellä sydäntäni). Poika oli häkellyttävän onnellisen ja tyytyväisen näköinen suoritukseensa. Oli pakahtua ylpeydestä.

Myöskin juoksusuoritus oli hieno. Sielläkin odotettiin omaa vuoroa nätisti. Vähän poika häkeltyi ihmettelemään starttipistoolin ääntä. Vaikkei poika ensimmäinen ollutkaan, nautti hän silti kilpailusta ja juoksi isoin hymy kasvoillaan maaliin.

Tuo oli aivan ihana tapahtuma.Mielelläni kannustan poikiani urheilemaan ja käyn heidän kanssaan. Puhuin jo nuoremman kummipoikani äidin kanssa siitä, että saan käyttää kummipoikaa ko kisoissa, kuhan aika on kypsä.

Jokainen osallistuja sai osallistujamitalin. Esikoinen oli niin ylpeä, mitalin kanssa on nukuttu ja se on viety hoitoonkin kaikille näytettäväksi.

maanantai 3. kesäkuuta 2019

Express yrttipenkki

Jos alkaa nuukuus iskeä pikkuhiljaa pihan syödessä kaiken kahisevan, niin tällainen express yrttipenkki on vallan oiva. Äitini puutarhasta bongasin idean istuttaa yrttejä suoraan multapussiin, äidilläni yrtit jopa talvehti pussissa, niin tottahan toki minä kopioin idean omaan puutarhaani.


Istuttamalla yrtit suoraan muovipussiin, ei tarvitse huolehtia siitä, että multa/juuret olisivat kosketuksissa painekyllästetyn puun kanssa, joten saatoin tehdä kehikon käyttäen hyväksi terassista jääneistä hämäpuista.

Taimitarhasta /Tokmannilta jne voi ostaa toki yrttitaimia, mutta hyvin nuo ruokakauppojenkin yrtit pärjäävät ja jatkavat kasvua pihallekin istutettuna. Muovipussiin pistetään toki reikä myös alapuolelle, jotta mahdollinen liiallinen vesi valuu pussista pois. Penkissä on basilikaa, korianteria, minttua, timjamia ja ruohosipulia.


Pikkuisempi pikkumieheni auttoi istutushommissa vanhemmat nukahtaessa olohuoneen sohvapöydän alle. Myöhemmin laitoin kuorikatetta yrttien juurille, jotta yrtit eivät lepäisi mullassa.

Samalla tyylillä väkersin mansikoille penkin. Eihän toki yksi riitä, tuolle pitää tehdä vielä kaveri jos toinenkin. Polka lajikkeen pitäisi olla mm runsassatoinen, hyvin talvea kestävä sekä kestää hyvin härmää sekä harmaahometta vastaan.


Mansikoille pitää toki rakentaa vielä suojat, jotta linnut eivät syö marjoja. Meidän pihallahan nurmikko nokittiin jo kertaalleen parempiin suihin.

Jännittävää jäädä odottamaan, josko tänävuonan tulisi jo pari mansikkaa enemmän satoa.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0