torstai 4. heinäkuuta 2019

ketopiirakkaa

On jotenkin aivan ihanaa, kun on oma piha, mistä voin hakea, marjoja, yrttejä ja syksymmällä toivottavasti myös kurkkuja /kesäkurpitsaa ruoanlaittoon, olla vähän "omavarainen".

En ole vuosiin syönyt raparperipiirakkaa, ja kun piha antoi vielä toisen hyvän satsin raparpereja, päätin tehdä piirakkaa. Ensimmäisestä satsista tein raparperi-lime -mehua esikoisen 4v juhliin.

Piirakka, 8 annosta

pohja:
3 munaa
0,5 dl makeutusta
3 rkl mantelijauhetta
3 rkl lupiinijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia

Vatkaa sokeri ja makeutus vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset vaahtoon. Paista 200 asteessa 10min.

Täyte:
0,5L raparperia (koska ei ollut enempää nyt)
2 dl turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
½ limen mehu
vaniljaesanssia
1 dl makeutusta

Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.30min.


0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0