keskiviikko 15. lokakuuta 2014

didi goes raw

Ystävättäreni kyseli joskus kuukausi pari takaperin, josko minua kiinnostaisi raakaruokakurssi. Minua ei ole kauhean vaikea ylipuhua kokeilemaan uusia juttuja ja raakakakkukokeilu oli erittäin menestyksekäs, joten sanoin kyllä sen enempää asiaa ajattelematta. 


Minua on pidempään houkuttanut ajatus kokeilla pärjätä jokin periodi raakaruoalla, mutta pelkkää salaattia ja hedelmiä ei viitsi pelkästään puputtaa, joten kurssin ajankohta oli enemmän kuin sopiva. Muutenkin olin päättänyt ajoittaa raakaruokakokeiluni ajalle tutkinnon jälkeen. Resepteihin paneutuminen vie kuitenkin aikaa, aikaa jota ei vielä vähän aikaa sitten ollut lainkaan ylimääräistä.

Kurssi tapahtui niin, että meillä oli viisi etukäteen valittua ruokalajia, jotka kurssin vetänyt martta esitteli meille. Muodostimme parit ja sitten pareittain valmistettiin aina yksi ruokalaji. Minulle ja ystävättärelleni jäi avokadopasta, minulle tuo oli tuntematon raakaversiona, ystävättäreni se oli tuttu.

Avokadopastan "pasta" eli raastettu kesäkurpitsa.


Banaanipehmis- ja mustaherukkataatelikastike -ryhmä.


Yhdessä ryhmässä tehtiin manteli-porkkana -pyöryköitä.

Kyssäkaali- ja punajuuricarpacchio viikunakastikkeella ja asteen verran omituinen joku keitto (ei päässyt mun to do -listalle).

Valmis avokadopastamme, ravintohiivahiutaleilla olisi kuulema saanut juustoisuutta ruokaa. Jos löytyy gluteenitonta ravintohiivauutetta, niin minäkin voisin kokeilla sitä sitten.
Asteen verran emuskummallista banaanisoftista. Tähän tuli banaania, liuotettuja cashewpähkinöitä, kardemummaa ja sahramia. Makuja on monia, omaan makuun ei ollut kiva. Äsken tein itse jäätelöä, johon tuli 4 mansikkaa, 1 banaani ja puolikkaan limen mehu. Oma banskujädeni oli raikasta ja ihanaa.

Nyt on muutamia päiviä aikaa syödä jääkaapin maitorahka- ja raejuustovarstot pois, sillä päätin että ensiviikolla tiistaista torstaihin pidän nyt kolmen päivän raakaruokakokeiluni. Tälle viikolla on jo ollut pidemmän aikaa sovittuna kaikkia menoja, joissa tulee väkisinkin syötyä ohi fiksumman ruokavalion, joten siihen on ihan turha enää ympätä raakaruokaa.

Kurssilta opittuja tulee varmasti tehtyä, porkkana-manteli -pyörykät olivat herkullisia JA avokadopasta oli taivaallista. Ainoa mikä minua mietityttää on se, että miten tulen pärjäämään vähemmällä proteiinilla.. ehkä se kolme päivää just menee. Toinen mikä mietityttää, on että miten refluksini reagoi raakaan ruokaan, vaikkakin ruoat "kypsenee" entsyymeille.. mutta silti.

Yksi mitä kovasti haluaisin oman kokeiluni aikana tehdä, on raakapizza.. mutta tästä sovimme ystäväni kanssa. Pidämme oman raakapizzakurssimme marraskuussa. Voin sitten miettiä jonkin kivan suolaisen piirakan sen sijaan.

Aion kurssittelun ja kokeiluni jälkeen laittaa hyvän kiertämään. Olen lupautunut pitää omassa marttakerhossa raakaruokaillan, jonne vien mukanani parit reseptit ja vähän maistiaisia.

Huomenna on sitten ohjelmassa kaikkea muuta kuin raakaruokaa. Pikkusiskon kanssa on heinäkuusta lähtien pitänyt käydä kakkugalleriassa ja leffassa. Huomenna siis herkuttelu jatkuu (pitääkin laittaa herätys soittamaan aamukävelyä varten, pientä katumusharjoitusta on harjoitettava jo etukäteen).

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0