maanantai 30. toukokuuta 2016

helpotusta arkeen

Muistan joskus nähneeni instagramissa tai facebook feedissä kaverin hehkuttaneen kauppakassipalvelua. Pidin tuota tällöin snobbailuna, "ei muka ehdi kauppaan".. tms. Urheilua harrastavana pienen lapsen äitinä aika on usein kortilla. Muutettuamme meillä ei ole enää kivaa lähikauppaan, mihin voi piipahtaa nopeasti, vaan muutamankin elintarvikkeet ostaminen tarkoittaa joko lapsen pakkaamista autoon ja kaupoille hurauttamista TAI pidemmän puoleista lenkkiä rattaiden kanssa.

Läheiseni kertoi tässä kuukausi takaperin menevänsä kaupan kautta kotio, mainitsi hakevansa valmiiksi kerätyt ruoat. Jäin miettimään tuota. Mietimme jonkin aikaa miehen kanssa syitä käyttää noutopalvelua. Kyselin myös käyttökokemuksia eräässä facebookryhmässä, kokemuksen olivat vain positiivisia. Ehkä vauvaryhmä ollut sinänsä paras paikka kysellä, minuthan leimattiin paskamutsiksi samatien. Kovasti tuli myös kommentteja, että kauppa on paikka lapsen nähdä ihmisiä ja olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa (meidän poikahan on aina vain kotona, eikä näe lainkaan muita ihmisiä ). Nuo sivuutin olankohautuksella, interwebs on kyllä huikea paikka, jossa ihmiset voivat sanoa ihan mitä sattuu toisille, koska ei tarvitse sanoa noita asioita kasvotusten.

No mutta, päätimme siis uhrata poikamme ja käyttää häntä tässä sosiologisessa kokeessa. Jos sitten poikani ei 18 vuotiaana osaa käydä ruokakaupassa ilman sen kummempia ongelmia, niin nyt ainakin tiedämme mistä se johtuu.

Tänään hain neljännen kerran viikon ostokset valmiiksi kerättynä. Se on vain niin kätevää töiden ja maanantaispinun jälkeen hurauttaa ruokakaupan kautta kotiin, aikaa ja rahaa säästyy merkittävästi. Aikaisemmin emme miehen kanssa suunnitelleet viikon ruokailuja sen kummemin. Aikaisemmin ei tarvinnut suunnitella, olihan kauppa siinä vieressä.

Meillä on miehen kanssa ollut nyt pakko myöntää itsellemme, että olemme eläneet pellossa tähän asti, rahankäyttömme on ollut .. no ei täysin kontrolloimatonta, mutta ehkä aavistuksen turhaa aika-ajoin. Kauppakassipalvelu myötä meillä säästynee kuukaudessa varmasti neljännes siitä, mitä aikaisemmin olemme kuukaudessa laittaneet ruokaan. Oma heikkous on kaupassa ollut pitkään heräteostokset, kiva uusi tuote, prodepatukka "nälkää" jne. Jos viikossa käy useammankin kerran kaupassa, niin noista kertyy hurja summa. On myös ihana, ettei tule ostettua nälissään "vierasvaroja", jotka sitten tulee syötyä salassa ja joita sitten sulatellaan spinussa / salilla.

Kauppakassipalvelu myötä myöskin pois heitettävän ruoan määrä on vähentynyt. Tuntuu, että palvelun käytöstä on vain hyötyä. Toki nyt ei tule juostua parhaiden tarjousten perässä, mutta ainakin meillä on enemmän aikaa toisillemme, viikonloppuisin lauantaina laatuaika perheen kanssa ei tarkoita pyörimistä Prismassa tai Citymarketissa. Varsinkin tulevan polvileikkauksen jälkeen tuo palvelu on lifesaveri, Citymarkethan jopa toimittaa kotiin ilmaiseksi ostosten yhteissumman ylitettyä tietyn summan.


2 kommenttia:

iive kirjoitti...

Musta tuo palvelu on tosi kätevä ja kun lapsi kasvaa, niin varmasti tulette siellä kaupassakin käymään. Tämmöiseen hetkeen kun se kaupassa käynti on haastavampaa on tuo kauppakassipalvelu tosi hyvä. Tuskimpa se lapsi siellä kaupassa oppii alta 3 vuotiaana paljon mitään mitä ei muualla voisi oppia :D ja sitten se on jo niin iso, ettei lapsen kauppaan mukaan ottaminen ole niin iso haaste.

Ja nythän sille lapselle jää paljon enemmän aikaa!

-didi- kirjoitti...

JOo, toi on ihan super. Kyllä sitä tulee käytyä kaupassa silti lapsen kansa, jos jotain olennaista puuttuu, mutta nyt ei ole pakko ahtaa kiireisiin päiviin vielä tuota ruokakaupassa käyntiä. Tuntuu että tässä on muutenkin niin tuhat palloa ilmassa yhtä aikaa, kun miehen pitkien työpäivien takia hoidan työn lisäksi kodin, lapsen ja koiran ja samalla yritän myös saada harrastettua. Käytiin juurikin pojan kanssa apteekkireissun yhteydessä nopsaa ostamassa prodepatukka, kun treenilaukusta jäi patukka kotiin.

Juuri tuo yhteinen aika on se juttu. Eilen olimme kotona jo pian kuuden jälkeen, jäi paljon arvokasta leikkiaikaa illalle, kun olimme kotona jo pian kuuden jälkeen, sen sijaan, että olisimme käyttäneet tunnin tms vielä ruokakaupassa :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0