lauantai 4. helmikuuta 2017

didin kokeileva keittiö: runebergin kääretorttu

Meillä oli edellisellä viikolla saksalaisia vieraita syömässä, ja sehän oli erinomainen syy kokeilla somesta bongaamaani kääretorttureseptiä, kun runebergin päiväkin lähestyy

Runebergin kääretorttu, 12 annosta

pohja:
4 kananamunaa
1,5dl sokeria
1 dl mantelijauhoa
0,5dl perunajauhoa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
1 dl mantelirouhetta
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

täyte:
2 dl vadelmahilloa
1 paketti vaniljatuorejuustoa
1-2 rkl maitojuomaa

1. Vatkaa kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi (tässä vaiheessa kiitän sitä, että pelasti vanhemmiltani vanhan Kenwoodin). Sekoita kuivat ainekset keskenään  ja sekoita varovasti kuivat ainekset vaahtoon. Lisää karvasmanteliaromi (ei kannata kaataa suoraa pullosta, sillä siitä lorahtaa hetkessä enemmän kuin tippa tai kolme). Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

2. Paista 225 asteessa 6 minuuttia. Kumoa kypsä taikina toisen leivinpaperin päälle ja ja irrota paperi varovasti.

3. Anna kääretorttupohjan jäähtyä ja sillä aikaa notkista tuorejuusto maitotilkalla. Levitä tuorejuusto jäähtyneen pohjan päälle ja levitä vadelmahillo tuorejuustokerroksen päälle. Kääri torttu tiukalle rullalle, kääretortun tekeytyä jääkaapissa tovin.

4. Koristele sokerikuorrutteella ja mantelirouheella


0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0