maanantai 3. kesäkuuta 2019

Express yrttipenkki

Jos alkaa nuukuus iskeä pikkuhiljaa pihan syödessä kaiken kahisevan, niin tällainen express yrttipenkki on vallan oiva. Äitini puutarhasta bongasin idean istuttaa yrttejä suoraan multapussiin, äidilläni yrtit jopa talvehti pussissa, niin tottahan toki minä kopioin idean omaan puutarhaani.


Istuttamalla yrtit suoraan muovipussiin, ei tarvitse huolehtia siitä, että multa/juuret olisivat kosketuksissa painekyllästetyn puun kanssa, joten saatoin tehdä kehikon käyttäen hyväksi terassista jääneistä hämäpuista.

Taimitarhasta /Tokmannilta jne voi ostaa toki yrttitaimia, mutta hyvin nuo ruokakauppojenkin yrtit pärjäävät ja jatkavat kasvua pihallekin istutettuna. Muovipussiin pistetään toki reikä myös alapuolelle, jotta mahdollinen liiallinen vesi valuu pussista pois. Penkissä on basilikaa, korianteria, minttua, timjamia ja ruohosipulia.


Pikkuisempi pikkumieheni auttoi istutushommissa vanhemmat nukahtaessa olohuoneen sohvapöydän alle. Myöhemmin laitoin kuorikatetta yrttien juurille, jotta yrtit eivät lepäisi mullassa.

Samalla tyylillä väkersin mansikoille penkin. Eihän toki yksi riitä, tuolle pitää tehdä vielä kaveri jos toinenkin. Polka lajikkeen pitäisi olla mm runsassatoinen, hyvin talvea kestävä sekä kestää hyvin härmää sekä harmaahometta vastaan.


Mansikoille pitää toki rakentaa vielä suojat, jotta linnut eivät syö marjoja. Meidän pihallahan nurmikko nokittiin jo kertaalleen parempiin suihin.

Jännittävää jäädä odottamaan, josko tänävuonan tulisi jo pari mansikkaa enemmän satoa.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0