sunnuntai 14. syyskuuta 2014

personal trainerina ja viikonlopun touhuja

Nähtyäni ensimmäisen kerran lähiseudun virkistysalueen urheilulaitteet innostuin ajatuksesta laatia aviomiehelleni ja minulle treenit. Salilla meillä on niin eri intressit, mies ei tykkää treenata yhtä tavoitteellisesti ja hän käy kerran viikossa max treenaamassa koko kropan.  


Suunnittelin alkuun hieman intensiivistä rupeamaa, useamman liikkeen setin laskevalla toistomäärällä, tarkoituksena saada vähän hikeä pintaan ja sykettä nousemaan. Itselleni laitoin enemmän jalkapainotteisia liikkeitä, sillä oli perjantaina käynyt jo salilla aamulla tekemässä penkki- ja rintatreenin. 

Aviomiehelle laitoin 40-30-20-10 hyppyjä, vatsoja, punnerruksia ja dippejä.


Itsellä oli askelnousu boksille, crunchit ja jalan heilautukset sivulle 50-40-30-20 toistoilla. Päälle teimme neljät eri setit puiston laitteilla. Laitoin instagramiini videoita liikkeistä


Aviomies vaikutti tyytyväiseltä settiin. Pitää miettiä uusia kivoja liikkeitä seuraavaan yhteiseen treeniimme. Taisin saada myös saada ylipuhuttua ystäväni kanssani treenaamaan ko puistoon lähiaikoina. JEI!


Reilun puolen tunnin temmellys päätettiin 4,7km:n sauvakävelylenkillä. Sauvoilla sai pidettyä reippaan tahdin yllä ja ylämäissä sauvoilla sai kevennettyä reippailun polville ystävällisiksi.


Treenin jälkeen kävin hakemassa kaupasta Questbarin (kanelipulla) ja pekonia. Olen yllytyshullu kokkailun suhteen; pekonitäytteinen prodepatukka vain vaikutti ajatuksena niin härskiltä, että oli pakko kokeilla. Pari palaa pekonia paistetaan kypsäksi. Proteiinipatukka laitetaan puoliksi, kaulitaan ohuiksi. Pekoni laitetaan kaulittujen levyjen väliin ja reunat painellaan joko käsin tai haarukalla kiinni. Välipalaa paistetaan 3,5-4min 250 asteessa. 


Lauantaille oli suunnitellut aamukävelyä ennen koulupäivää, mutta jalat eivät tuntuneet palautuneen vielä edelleen päivän reippailuista. Sain nukuttua pidempään ja jaksoin olla aktiivisena koulussa. Kotona odotti valmis ruoka, jatkoin opiskelua ja ennen saunaa kävimme vielä miehen ja koiran kanssa 1h15min kävelylenkillä lähimetsässä. 


Tänään aika on kulunut jälleen kerran nenä kiinni kirjoissa ja harjoitustehtäviä tehden. Jotta päivät ei ole pelkkää opiskelua, kävin tänäänkin salilla (tosi hyvä olkapäätreeni, hirveä pumppi, vaihdoin hieman liikkeiden järjestystä gigasetissä JA tein aivan monsteripyramidin sivuvipareilla).

Aviomies oli jo viimeviikolla puhunut siitä, että voisimme kokeilla vesijuoksua. Salin jälkeen kävin hakemassa aviomiehen kotoa ja suuntasimme uimahallille. Onhan tuo tehokasta urheilua, hidasta vaan. Hyvä että aviomies ehdotti tuota, yksinäni tuskin saisin itseäni vesijuoksemaan, vaikka se näillä vammapolville hyvää tekeekin.

Uinnin jälkeen kokeilimme miehen kanssa vielä boulderointia. Kävin kysymässä josko uimahallin kiipeilyseinää saa käyttää. Uimahallin kiipeilyseinässä oli vielä sellainen kiva "vivahde" että siitä valui vesi koko kiipeilyn ajan, helpot reitit muuttuivat kohtalaisen vaikeiksi silmien ollessa koko ajan täynnä vettä.

Ihan mahtava viikonloppu (vaikkakin tuo opiskelu stressaa), harvoin olemme urheilleet aviomiehen kanssa näin paljon yhdessä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0