tiistai 15. lokakuuta 2013

kokeilevan keittiön taateliproteiinipatukka

Viimeviikolla yritin kehitellä itselleni hieman jotain kevyempää no bake -proteiinipatukkaa. Lähdin liikkeelle ensimmäisestä kokeilustani.

Kevyesti taateliset proteiinipatukat

200g maapähkinävoita (itsellä oli vaan 180g, mutta voisin kuvitella, että 200g on sellainen.. fiksumpi)
200g taateleita (+ vettä niin paljon, että taateleista saa tönkön "soseen")
100g kaurahiutaleita
100g soijaproteiinijauhetta
50g hunajaa
3rkl kaakaota
30g maitoa

Lämmitä hieman voita, hunajaa ja maitoa, sekoita hyvin mössöytynyt taatelisose sekaan ja lipuksi sekoita jo keskenään sekoitetut kuivat ainekset joukkoon. Vaivaa kunnes taikina sekoittunut eikä missään näy sen kummempia sattumia.

Asettele haluamanlaisesi muottiin leivinpaperin päälle, annan tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa sitten palasiin.

Tein tästä 21 pientä patukkaa, JOS haluaa verrata aikaisemman erään patukoihin (68g)

Tässä on 268 kcal  (290kcal)
P 17, H26, R10 ( P 12g, H23g R16g)


oma tuomio: ensimmäiset prodepatukat maistuivat paremmalta, eikä 30 kcal ero per patukka ole nyt niin massiivinen, ensimmäiset olit paremmat (tosin jotenkin on sellainen olo, etten noita juttuja mitannut niin tarkasti, olisin melkein varma, että kalorit olivat todellisuudessa enemmän kuin 290kca.. pitää tarkistaa ensikerralla. Patukat eivät ole turhan makeat, joten jos haluaa näitä tehdä, niin hunajan määrän voisi nostaa.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0