sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Sporttifiilistelyä sunnuntaibrunssilla

Kakkuviikko jatkuu tänään. Vietimme leppoisan sunnuntaibrunssin ystäväpariskunnan luona. 

Bongasin Kinuskikissan sivulta varsin omituisen kuuloisen kakkureseptin, Risto-vaarin punajuurikakkun. Nora oli sitä mieltä, että on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, joten pyöräytin tänään aamulla kakun.

Risto-vaarin punajuurikakku

3,5 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl punajuuriraastetta
250g voita
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää hienoksi raastettu punajuuri kuivien aineiden sekaan. Tehosekoitinta käyttämällä saa kaikista tasaisimman taikinan. Sekaan lisätään pehmennetty voi ja kananmuna yksitellen.


Taikina kaadetaan voideltuu ja hasselpähkinärouheella jauhotettuun vuokaan. Paista 175asteessa tunnin ajan.



Olin erittäin skeptinen kakun suhteen, tulisiko siitä hyvä, taikinan tuoksu oli niin erilainen ja kakku tuoksui ihan .. joululta. Kakku oli kovasti mieleen. Pitää huomenna viedä sitä töihin maisteltavaksi.


Ystäväpariskunnan luona katselimme kuvia heidän kesän Italian-matkaltaan, ja siinä iski kova sporttikiipeilykuume. Ensikesänä toivottavasti pääsisimme yhdessä samankaltaiselle matkalla.

Kylässä pääsimme myös testaamaan heidän uusinta urheiluvälinehankintaansa Gstring-treeniotteita. Olinkin bongannut ko tuotteet boulderkeskuksen sivuilta ja mielenkiintoni heräsi samantien. 


Olen pitkään halunnut meille kotiin sormilaudan, mutta  aviomies on toppuutellut minua, sillä meillä ei taida olla mitään sopivaa seinäpintaan. Kattoon tosin on mahdollista saada pultit, joten olimme keskustelleet mm tangosta tai treenipalloista, mutta nämä vaikutti ensikosketuksella erittäin kivoilta laittelta.


Kunnes saamme asennettu koukut joko työhuoneen tai parvekkeen kattoon, taidan kuljettaa nämä mukanani töihin ja käyttää parit kahvitunnit asentamalla roikkumalla ja vetämällä leukoja näissä.


Wuhuu .)

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0