keskiviikko 1. toukokuuta 2013

mustikkamunkkinen vappu

Aivan mahtava vappu. Eilen hassuteltiin lukioystävän luona perinteisissä vappunaamiaisissa. Tänä vuonna miehenikin pääsi liittymään seuraamme. Mies sai valita meidän asumme, joten minusta tuli sitten nunna ja miehestäni munkki. Seksikkäät nunna on kuulema so last season, siksi mut puettiin pitkään kaapuun.. hmm..


Bileisiin oli valmistanut tämän vuoden "uutuuksia", elikä mustikkamunkkeja

Mustikkamunkit, n.32 kappaletta

2,5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa (mun ripaus oli melkeni tl)
1 kananmuna
5 tl kuivattua mustikkajauhetta
n. 8 dl vehnäjauhoja
4 rkl kuivattuja mustikoita
75 g pehmeää voita/margariinia

paistamiseen käytin auringonkukkaöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, suola ja kananmuna, mustikkajauhe ja 2 dl vehnäjauhoista. Sekoita. Lisää loput jauho, kuivatut mustikat sekä voi. Vaivasin taikinan käsin.

Annan taikinan kohota (mun mielestä ei kohonnut lainkaan odotetusti, johtuisikohan mustikkajauheesta). 

Pyöritän taikina tangoksi, jaa puoliksi, puolikkaat vielä toiseksi puoleksi, ja neljäsosat kahdeksaan osaan. Paista öljyssä, pyörittele kypsät munkit sokerissa ja nauti.



Muutkin olivat panneet parastaan, tarjoilut olivat herkulliset


Tälle päivälle oli sovittuna kiipeilytreffit kahden kaveripariskunnan kanssa Jaanankalliolle. Tuli syötyä ehkä enemmän kuin kiipeiltyä. (oliskohan nyt muutamaksi viikoksi herkuteltu tarpeeksi, takaisin normaali arki, kiitos).

Ensimmäinen nousu meni vähän plörinäksi, onnistuin sitten toisen varmistuksen jälkeen tiputtaa mankkapussini reitiltä alas. Itse en suostunut liikkua oikein suuntaan enkä toiseen, pasmat meni sekaisin. Hikoilun takia ei mankkaa tarvinnut, mutta jotenkin käsien upottaminen mankkapussiin on sellainen pieni ajattelutauko, rutiini.. jota ilman kiipeilystä ei meinannut tulla mitään. Onneksi kaveri antoi oman pussinsa lainaan minulle laskeutuessaan omalta reitiltä. Nössöilin Supernovan loppuun. Muutenkin nousut meni puhtaasti, helppoja kun tuli kiivettyä.

Ainoa oikea vappujuoma, sima! Oli meillä kotitekoistakin mukana.


Rock rock!


Tuli vedettyä Rev it up!:lla vähän lay backia, nyt pääsin reitin puhtaasti ylös, vaikka kerran meinasin liukastua loppusuorala. 



Vappupäivän kiipeilypicnick oli mahtava, ilma oli upea ja seura hyvä. Tänään ei tullut kiipeiltyä mitenkään turhan tiukkapipoisesti, lähinnä nautittiin vaan kivoista pitkistä reiteistä, sekä hyvästä seurasta ja ruoasta.  Tulihan sitä yläköysiteltyä uusi reittikin, sekä bongattua muutama reitti, jotka laitetaan omalla to do -listalle.

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Oli niin superia!
Seuraavaa retkeä odotellessa, ehkä tosiaan hieman maltillisemmin eväin. ;)
Munkit oli huippuja! Namnam!

Nora kirjoitti...

Oli niin superia!
Seuraavaa retkeä odotellessa, ehkä tosiaan hieman maltillisemmin eväin. ;)
Munkit oli huippuja! Namnam!

Nora kirjoitti...

Tuli sitten tuplasti kommentoitua, mutta ansaitusti! ;)

-didi- kirjoitti...

xD

Noilla eväillä olisi pärjännyt koko päivän. Tortellinit olivat mahtavan hyviä, pitää kokeilla itsekin tehdä joskus.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0