sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

korvapuusteja

Ah, vihdoinkin alkaa tuntua tämä tauti väistyvän, hyvä niin, koska siivottuamme koko kodin, olen siirtynyt tekemään ruokaa. Ylitin itseni pastan suhteen, tuli sitten saatua Jonnan blogista inspis korvapuusteihin. Omat kosketukset gluteenittomiin leivonnaisiin on ollut vähäiset, en ole vain viitsinyt nähdä vaivaa ja kaupassa gluteenittomien leivonnaisten kappalehinnat ovat kauheita (katselin eilen Citymarketissa jotain leivonnaisia, neljää euroa taisivat pyytää parista pullasta, huht!).

Gluteenittomaan pullaan bongasin reseptin täältä. Tein vain puolikkaan reseptin, sillä pakastimeen ei olisi mahtunut enempää vierasvaraa ja vaikka suu söisi pakastimeen mahtumattomat, niin jos ei nyt kuitenkaan leikitä syöttöpossua.

Korvapuustit, 20 pientä

2,5 dl maitoa
50g voita
8g tuorehiivaa
1 rkl psylliumia
300g gluteenitonta jauhoseosta 
0,5-0,75dl hienosokeria (käytin muscodovaa, ei ehkä fiksuin, taikina olisi varmasti noussut paremmin alkuperäisen reseptin mukaisella hienosokerilla )
1/4 tl suolaa
½ kananmuna
½ rkl kardemummaa

Täyte
75g huoneenlämpöistä voita
0,25dl sokeria
½ rkl jauhettua kanelia


1. Sulata voi ja lisää maito.
2. Liuta hiiva kädenlämpöiseen hiivamaitoseokseen ja lisää psyllium. Anna psylliumin turvota noin 10 minuuttia ( tästä tulee supervillinnäköinen alkulima.. ei pidä pelästyä).
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja kananmuna. Annoin Kenwoodin jyllätä aineksista tasaisen taikinan.
4. Mietin tässä kohtaa, josko taikinan pitäisi antaa vähän kohota, alkuperäisessä reseptissä ei mainittu asiasta.
5. Kaulitse taikinasta levy jauhotetulla alustalla.


6. Lisää täyte levyn päälle. Nuolija (onkohan tämä se oikea termi keittiövälineestä?) on kätevän omasta mielestä tässä hommassa, liukuu hyvin ja saa hyvän tasaisen jäljen.


7. Pyöritä taikinalevystä rulla ja leikkaa se kahteenkymmeneen osaan (saa toki tehdä leveämpiäkin). Anna pullien kohota esimerkiksi pyyhkeen alla 45min.

8. Voitele pullat ja paista 250 asteessa kun muistit väärin... Elikkä oikeasti 225 astetta ja 8-10 min.

Tänään voisi viritellä pyörän ja suuntaa salille polttamaan viikon pastaa, pullaa ja risottoa. Ainakin aviomiehelle on palautettu mieleen, että minussa on sitä vaimomatkua, kun en ole vieraiden miesten kanssa metsissä kiipeilemässä :P

Ennen salia käymme viemässä ystävämme haudalle kynttilän, tänään olisi ollut hänen syntymäpäivänsä. Hän jäi neljä vuotta sitten kiipeilyreissulle.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Gluteenittomia leivonnaisia, sämpylät, pullat ym, kohotetaan vain kerran, eli siinä vaiheessa kun ne on muotoiltu pellille odottamaan uunia :) Mulla on paljon gluteenittomia hyviä ohjeita tuolla kansiossa, voisin kaivella niitä sulle joku päivä :)

-didi- kirjoitti...

Hyvä tietää, sit se oli vain se sokeri mikä pitää vaihtaa ensikerralla, niin saan tuon taikinan kohoamaan paremmin.

Reseptit ovat tervetulleita :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0