tiistai 18. marraskuuta 2014

kevyempää rahkapizzaa

Ei mitään uutta keksintöä, pieni muunnos aikaisempaan.

Rahkapizza, 2:lle

pohja
250g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl eli 20g pofiberia / perunakuitua
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratun pellin (käytin piirakkavuokaa pizzan teossa). Leivinpaperi käyttö helpottuu, kun sitä ryttää käsissä kunnolla ennen vuokaan asettelua.

Pizzapohja on aikaisempaa vähähiilihydraattisempi JA kevyempi. Kalorilaskurilla nopeasti laskettuna tässä pohjassa olisi karvan päälle 240kcal per 100g 30g proteiinia, 17g hiilihydraatteja ja 6,2g rasvaa, kun tavallisella gluteenittomalla jauholla tehtynä arvotkoko pizzan kalorit olisivat 370kcal ja ravintoarvot per 100g prodea 32g, hiilihydraatteja 60g ja 6,8g rasvaa.

Pizzaa paistetaan 200 asteessa noin 40 min. Paistoin pohjaa hieman etukäteen, tomaattikastike on helpompi levittää vähän aikaa paistettuun pohjaan. Myös jos pizzan juusto uhkaa tummua liikaa paiston aikana, niin kannattaa pizza peittä foliolla.

Muuten pizza ei ollut NIIN kevyt, vähän aurajuustoa, kanan ja ananaksen kera, sekä 17% juustoa. Edellisellä kerralla tätä tehdessä juustoraaste korvattiin valkuais-reajuustoskastikkeella, ehdottomasti kevyempi vaihtoehto, jos innostuu syömään pizzaa useamminkin.

Bon appetit!

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta. Voisin jopa tänään ehkä kokeilla.

-didi- kirjoitti...

Kerro sitten mitä tykkäsit :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0