sunnuntai 16. marraskuuta 2014

uutta rytmiä arkeen

Yllättävän mitättömistä asioista saa tehtyään itselleen ongelman. Oma ongelmani on ollut se, etten ole oikein osannut hahmottaa miten saisin kaikki ihanat harrastukseni sekä koti- ja työelämän sovitettua yhteen.

Olen taas kiivennyt viimeviikkoina enemmän, enemmän kuin kesällä, jolloin keskityin aikataulujen takia opiskelun ohella lähinnä punttikseen. Nyt minulla taas on enemmän aikaa itselleni (kuhan vain en sovi kaikenmaailman menoilla kalenteria täyteen), mutta ongelmani on ollut se, että miten saisi kaikki harrastukset sumplittua niin, ettei minulla ole sellaista tunnetta, että jokin harrastuksistani kärsii.

viimeaikoina, punttista, vähän boulderia, kisistreeni kaverin kanssa sekä köysittelyä (peukkukuva)
Tänä vuonna olen panostanut hurjasti salitreeniin, otin pt:n, rikoin omia henkilökohtaisia parhaita koko ajan, opin treenaamaan paremmin jne. En missään nimessä halua vaihtaa salitreeniä täysin kiipeilyyyn. Kiipeily taas on alkanut kesän tauon jälkeen sujua pikkuhiljaa paremmin ja paremmin. Kunto alkaa olla hyvä, pumppikestävyys on jeesch, core on kunnossa ja se auttaa kiipeilyssä tietynlaisena helppoutena. Salitreenissä keskityn nyt enemmän ylläpitoon.

Tein itselleni toimintasuunnitelman, salilla siirryin takaisin kaksijakoiseen treeniin, selkäpäivän salilla ajoitan niin, ettei seuraavana päivänä ole kiipeilyä vaan lepopäivä. Tästä lähtien tavoitteenani on käydä salilla kahdesti viikossa, köysissä kolmesti (kolme ihan sen takia, että huomasin stressaantuvani jatkuvasti pitkistä matkoista salmisaareen ja takaisin, kolme kertaa viikossa matka sinne tuntuu kohtuulliselta) JA uutena tähän vielä päällä lätkäisin spinning-tunnin kerran viikkoon. Haluan myös hieman parantaa aerobista kuntoani ja spinningistä innostuin muutama viikko takaperin ollessani kalorilaskurikaverien kanssa yhteisellä spinning-tunnilla. Aamuaerobiset olkoon mukana myös, mutta niitä voisi tehdä 1-3 riippuen siitä miten saan nukuttua (uniongelmia on ollut aikalailla viimeaikoina).

Tänään siis oli ensimmäinen kaksijakoinen treeni pitkästä aikaa.


alkulämpö

penkki 5-7-6-5 setit 50kg
rintalihas maaten, 3 x 12 11kg
arnold press 3 x 10 10kg
viparit 3 x 12 6kg, ja 4kg hapotus loppuun

neljän liikkeen setti x 2, 30kg:lla
- push down köydellä
- push down tangolla vastaote
- push down tangolla myötäote
- ranskalainen köydellä ylätaljassa

superian prässi leveä 145kg ja jalan koukistus maaten 50kg 3 x 12 toistoa
reiden ojentaja istuen 3 x max hitaaasti 20kg (tarkoituksena tällä lähinnä kuntouttaa polvea, jos pystyisi välttyä taas uudelta polvioperaatiolta).
superina sumokyykky kahvakuulan kera ja bulgarialainen

Setti tuntui hyvältä, penkissä rajoitti se, ettei ollut kaveria varmistamassa, varmasti olisi löytynyt paukkuja pidempiin sarjoihin, mutta olin silti supertyytyväinen tehtyyn treeniin.

Tuli rauhallinen mieli kun tänään hahmotin tuon, miten haluan tästä eteenpäin aikani jakaa. Tällä pläänillä saan harrastaa kaikkia mieluisia lajeja JA minulla jää myös aikaa olla kotona ja vain olla. Minulla oli selkeästi aivan epärealistinen visio siitä, kuinka noin vain palautuisin koko alkuvuoden kestäneestä hirveästi stressistä ihan noin vain takaisin siihen samaan aktiiviseen itseeni, ilman että tuota uupumusta olisi mitenkään käsitellyt. Nyt vihdoinkin tuntuu, että olen palautunut takaisin omaksi itsekseni ja viihdyn näemmä työajan ulkopuolellakin jo tietokoneen äärellä.

On ollut ihana pystyä nauttia ihan vain olemisestakin. Tänään olen lähinnä katsonut televisiota (punttiksen ja pizzanteon ohella).

Vanha sarja, mutta vasta nyt tajusin alkaa seurata sitä. Onneksi on Netflix.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0