sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

gluteenitonta nakkikastiketta ja coco-cola-kakku

Olemme miehen kanssa syöneet kotona viimeaikoina vähän perinteisempiä ruokia kuten kanaviilokkia, hernekeittoa ja pian vuorossa tulee olemaan lihamakaronilaatikko. Olemme palautelleet mieleen niitä ruokia mitä syötiin kun olimme pieniä/nuoria. Sitä urautuu niin helposti syömään viikosta ja kuukaudesta toiseen niitä samoja ruokia.

Nakkikastike oli herkkua pienenä, sitä ei olla kumpainenkaan syöneet vuosiin, joten eilen oli sen vuoro. Nyt ei tehty kevytruokaa.

Nakkikastike, neljälle

paketti hyviä nakkeja, noin 400-500g
yksi makea sipuli kuutioituna
voita sipulin ja nakkien paistamiseen
½ l vettä
½-1 lihaliemikuutio
½ tl oreganoa
maustemitta savupaprikajauhetta
puoli tuubia tomaattipyrettä
½ maustemitta mustapippuria
maustemitta chilijauhetta
1-1½ rkl maissitärkkelystä
0,5dl kylmää vettä

Paista nakit ja sipuli voissa, kunnes kypsyys ja ruskeus ovat mieleiset. Keitä vesi kattilassa tai vedenkeittimessä, liuota mausteliemikuutio veteen ja lisää pannulle. Lisää myös loput mausteet ja tomaattipyre.

Sekoita kylmä vesi maissitärkkelykseen hyvin. Kaada seos kastikkeen sekaan jatkuvasti hämmentäen, Kaikkea ei kannata kerralla vaan oman maun mukaan, miten jämäkkään kastikkeesta haluaa. Anna kastikkeen tekeytyä muutama minuutti. Nauti perunoiden ja salaatin kera. OMMOM!


Torstaista tai perjantaista lähtien olen halunnut tehdä Kinuskikissan ohjeilla Coca-Cola-kakkua. Olen katsellut reseptejä netissä, sillä minua on pyydetty tekemään gluteeniton (juusto-)kakku äitini syntymäpäiväjuhliin.

Coca-Cola-kakku, pieni eli puolet alkuperäisestä reseptistä

40g voita
150g gluteenittomia domino-keksejä

3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
0,5dl sodastreamin colatiivistettä
100g ranskankermaa

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sula voi sekaan. Painele pohjamassa leivinpaperilla vuoraton kakkuvuoan (20cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Kiehauta puolet colatiivisteestä ja vatkaa sekaan pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liivateneste huolellisesti ranskaankerman sekaan.Lisää ranskankermaseos ja loput colatiivisteestä kermavaahdon sekaan.
Sekoita hyvin ja kaada jähmettyneen kakkupohjan päälle.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa nelisen tuntia.

Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin hieno koriste kakun päälle, oma kehitysidea olisi ehkä vaihtaa osa kermavaahdosta tuorejuustoon JA koristella kakku colakiilteellä.

Katsotaan mitä raati huomenna tykkään kakusta, tehdäänkö tuota juhliin vai pitääkö (voi harmi ;) ) tässä vielä testailla muita kakkuja.

2 kommenttia:

ReissuNaisen retket kirjoitti...

Kerrohan sitten, kuinka kakku maistui :). Kuulostaa sellaiselta, että itsekin voisin testailla. Mitä siihen voisi sodastreamcolan tilalle laittaa? kyseleepi RouvaTiikeri = ReissuNainen

-didi- kirjoitti...

Ainakin aviomiehelle kakku maistui. Se ei yleensä tuollaisista tekeleistä välitä, mutta eilen oli varsin ilahtunut, ettei oltu vanhempieni kanssa syöty ihan kaikkea. Eli maistui. Juhlaraati oli sitä mieltä, ettei kakku vaadi colakiilleettä.. ja ehdotettiin että osan kermavaahdosta voisi korvata vaikka vaniljatuorejuustolla.. ommom... pitää tehdä toinen pieni koekakku.

Hmm... jotain likööriä? Makusiirappia? Mä mietin, että jos olisi mojito-siirappia, niin mä tekisi samantien sellaisen kakun :D

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0