torstai 4. huhtikuuta 2019

Kakkaa lumella

Ah kevät!

Talvipyöräily on taas takana. Hyvin tuossa muutaman viikon pyöräilytauon aikana työmatkapyöräilyn speksit muuttuivat merkittävästi. Itsellä meni vähän hermo huonoon kuntoon, kun sain pyöräillä sohjossa, pyörä tärisi ja kämmenet puutuivat tärinästä. Sohjon määrästä riippuen välillä työmatkoihin kului jotain 45-50min välillä, autossa hommassa olisi mennyt alle vartti.

Talvipyöräily OLI kivaa, pääasiassa kuitenkin lunta oli maltillisesti ja teitä aurattiin talvella mukavasti. Välillä vaan saatoin aamuisin olla ennen aura-autoa liikkeellä, niin tiet olivat hyvinkin pehmoiset. Toisaalta onhan se huisa fiilis rikkoa aamuisin neitseellinen lumi, olla yksin ensimmäisenä pyörällä liikkeellä. Siinä on jotain hyvin palkitsevaa.

Vaatetus ei ole missään vaiheessa talvea ollut ongelma, ei ole huonoa säätä on vain huonot varusteet, ja itsellä on hyvinkin paljon vaihtoehtoja siinä, miten lähteä kerroksittain vuoraamaan itseään. Renkaatkaan eivät varsinaisesti ole olleet ongelma, Schwalben winter marathonit ovat olleet hyvin stabiilit liukkailla keleillä.

Ainoa miinus on ollut se, että talvisin tuohon matkaan tosiaan on kulunut merkittävästä enemmän aikaa. Pukeminen, kerrokset .. ja tosiaan sitten se, että työmatka on tosiaankin voinut viedä sen 50min. Ei voi lähteä enää 30min ennen työpäivä alkua, pystyen luottaa siihen, että on jopa ennen työpäivän alkamista toimistolla. Tänään sotkin kotiin 20 minuutissa, se että on 20-30 min enemmän aikaa sekä aamulla että iltapäillä tarkoittaa hyvin aikataulutetussa lapsiperhearjessa mahdollisesti nopeaa ruoanlaittoa ennen lasten hakemista hoidosta, nopeaa yleissiivousta jne jne.

Nyt aikaisempaan pyöräilyyn on se muutos, että nyt minulla on menossa ketokokeilu. Piti jo aikaisemmin pistää testiin ketoosin vaikutus omaan arkiliikuntaan, mutta tämä kokeilu siirtyi ihan siitä syystä, että meillä perheessä oltiin kipeinä yms syitä.

Tänään aamulla olo oli kerrassan mainio, työmatkalla ei tuntunut minkäänlaista väsymystä. Kotimatka sitten oli asteen tahmainen lopussa, TOSIN siinä voi myös olla ihan se myös taustalla, että vaatetta saattoi olla liikaa JA olo ehkä alkoi iltapäivää kohden muuttua kuitenkin sellaiseksi, etten välttämättä ole vielä ihan täysissä voimissani.



Testailut jatkukoon, mutta sitä ennen voisin vaihdatuttaa miehellä talvirenkaat tavallisiin. Olihan tuo matka aika rapisevaa sorttia.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0