maanantai 1. huhtikuuta 2019

Sisustusprojekti: eteinen

Jostain kumman syystä olen aina aikaansaavimmillani aviomiehen ollessa reissussa. Milloin maalaan keittiön, vessan tai portaat, tai pistän vaikka jonkin huoneen järjestyksen / tekstiilit uusiksi. Viimeviikolla mies oli 3 yötä päivää poissa ja sain inspiraation laittaa meidän eteisemme uusiksi.

Ei ole vain yksi asia mikä on häirinnyt tuossa eteisessä pidemmän aikaa. Liian vähän vaatteita, liian vähän tilaa, vääränväriset korit ylhäällä, se ettei vaatteet ikinä ole päivää pidempään järjestyksessä, vaikka kuinka olen yrittänyt konmarittaa tuota tilaa. Henkarit jäävät ties mihinkä asentoon, pilkottaen sotkuisen näköisesti.


Matto on kerrassaan oudon kokoinen eteiseen. Mieluiten haluaisin uuden lattian tuonne, mutta nyt vaan ei ole aika/hetki laittaa koko alakerran lattiaa uusiksi. Mutta asiaan, tuo vaatekaappi. Tarkoituksena oli siis löytää kohtuullisen helppo ja edullinen ratkaisu tilaan.


Oli katsellut Ikean sivuilta sopivan tangon kaappiimme, mutta mentyäni kauppaan paikan päälle, ei netin perusteella tekemäni päätös tuntunut enää hyvältä. Vain yksi tangoista tuntui olevan aidosti sopiva kaappiimme, minua hieman hirvitti se, miten paljon ko tanko tulisi ulos kaapista, mutta paikan päällä kotona tuo oli oikeastaan hyvä, nyt verho ei vahingossakaan lepää vaatteiden päällä ja jää pullottamaan epäsiistin näköisesti.

tanko: Tidpunkt
verhot: Annalouisa

Tanko verhoineen olivat helppo asentaa, verhot olivat valmiina aivan liian pitkät, niistä piti saada pituutta pois 55cm.


Olin hankkinut eteiseen jo ennen miehen reissua uuden maton ja verhotangon. Askossa oli -50% aamupäivä viikko sitten takaperin, joten hankin kaksi 80*150 kokoista mattoa sekä tuon kauan kaipaamani KAISA-naulakon. Verhon takana pysyvät omat vaatteet siinä epärjestyksessä ja jos vieraat tulevat, verho pitää sotku piilossa eikä vieraiden tarvitse "penkoa" meidän vaatekaappia kun voivat jättää vaatteensa naulakkoon. Tuo sotku ja avoin naulakko on häirinnyt minua kolme vuotta. 


Nyt tila on ihanan siisti ja seesteine. Se ei ole vielä 100% valmis, sillä eteisen tuoli on keittiöstämme, olen jo katsellut sopivaa penkkia /pallia siihen, jonka alle laitetaan kori, mihin pojat voivat opetella laittamaan hanskansa ja piponsa sisälle tultuaan. Samoin, kun nyt opetellaan laittamaan omat takit naulakkoon ja kengät kaappiin verhon taakse. Nyt vihdoinkin pojat ylettävät itse laittaa vaatteitaan paikoilleen.

Tila vaatii selkeästi vielä vähän vihreää. Nyt pitää laittaa pari koukkua kattoon saadakseni ampelit roikkumaan.

Muita tulevia projekteja on varmaan kodinhoitohuoneen katon maalaaminen ja kaikista vauvakamoista eroon hankkiutuminen. Jos kolmas tulisi, niin sitten varmaan voisi hankkia uudet vaatteet, alkaa olla aikamoinen reservi lastenvaatteita, imetystyynyjä, harsoja ja leluja. Konmaritettuani lasten- ja omat kaappini, meiltä on hurjat määrät tavaraa odottamassa uudelleensijoittamista.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0