sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lainattua reseptiä ja ideaa

Instagramissa oli yhtenä päivänä kuva herkullisen näköisestä ruoasta, kuvatekstinä luki taco parmesan nugetit. Ajatus itse tehdyistä nugeteista jäi hautumaan päähäni. Päätin tehdä itse tuota herkulliselta vaikuttavaa ruokaa. Taisi olla ensimmäiset maistamani nugetit ikinä, eipä ole tullut otettua mäkkärissä ikinä nugetteja ja eines"lihalla" en voisi kuvitella myrkyttäväni itseäni.. en edes halua miettiä mitä kaikkea teurasjätettä noihin laitetaan.

Torstaina oli hyvää syy herkutteluun, meillä alkoi aviomiehen kanssa kahden viikon kesäloma (loput sit joskus myöhemmin) JA aviomiehellä puhaltaa työpuolella uusia tuulia.

Taco parmesan nugetit, 4 annosta



paketti broilerin rintafileitä (520g Pirkan)

parmesania raastettuna
maissilastuja (naturellit ovat gluteenittomia)
suolaa
pippuria
2 kananmunaa

Siisti broilerin rintafileistä kaikki "ällöt" osa pois, ja tee reilun suupalan kokoisia paloja lihasta.

Sekoita blenderissä parmesanraaste ja maissilastut kohtuu tasaiseksi, lisää suola ja pippuri. En pahemmin mittaillut määriä, ehkä 2 maustemitallista pippuria ja suolaa? Parmesania on raasteena noin desi ja nachoja 3 dl.

Riko kananmunat kuppiin ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Pyörittele broilerinpalat kananmunassa ja sen jälkeen kierittele ne tacoparmesanseoksessa, kunnes ovat hyvin peittyneet.

Nugetteja paistetaan 225 asteessa noin vartin ajan?

Lopputuloksena on upean makuiset rapsakat kanapalat, sopii kokeilla.

Sitten toinen resepti mistä on muodustunut oma lemppari lopetettuani dietin. Ystäväni vihjasin Voimariinin kaurapaistosreseptistä.

Vaniljapudding kaurapaistoksella ja kaneliomenat, 1 annos


Valmista annos Mannisen vaniljapuddingia ohjeen mukaisesti, annan sen tekeytyä valmiiksi.

Kaurapaistos mikrossa, 1 dl kaurahiutaleita, 1 rkl kookosöljyä, 1 rkl hunajaa (tai ½ rkl hunajaa ja yksi candereltabletti).

Sekoita kaurahiutaleet, öljy ja makeutua keskenään, mikrota puolen minuutin erissä. Varo polttamasta.

Pilko puolikas omena paloiksi, mikrota tovi ja mausta kanelilla.

Kaada kevyesti lämmin kaurapaistos vanukkaan päälle, parhaimmillaan siitä tulee keyesti karamellisoitunut, juurikin mukavan kaurakeksimäinen. Koristele koko komeus kaneliomenoilla.

Ei uskoisi syövän terveellistä ruokaa, tuo on taivaallista.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0