keskiviikko 27. elokuuta 2014

kivaa kurpitsasta

Olen tällainen matkiapina, nähtyäni toisen toistaan herkullisemman näköisiä leipomuksia GetFitFood -blogissa, kävin hakemassa itsellenikin kurpitsan kotiin. Nyt lomaillessa on ollut hyvin aikaa toteuttaa itseään keittiössä.


Fit Foodin Omena-kurpitsakakku



Fit Foodin mantelinen persikka-kurpitsa -piirakka.


Tein hieman omanlaisen leipomuksen hakien tukea kahdesta aikaisemmasta leipomuksesta. Eikös matkiminen ole imartelun korkein muoto :)


Raitapiirakka, 8 annosta

Pohja (mantelisen persikkakurpitsapiirakasta)

30g profiberia
20 g mantelijauhoa
20g kookosjauhoa
1 tl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 
2 hyppysellistä kalaharin suolaa (oma lisäys reseptiin)
250g vettä

Sekoita kuivat aineet, lisää vesi ja esipaista pohjaa 180 asteessa vartin verran. Laita syrjän jäähtymään ja valmista päällykset.

Rahkakerros

250g maitorahkaa
½ sitruunan mehu
makeutusta maun mukaan valitsemallasi makeutusaineella
3 rkl vettä
2 tl gelatiinijauhetta

Sekoita maitorahka, sitruunamehu ja makeutus. Valmista gelatiini ohjeen mukaan ja lisää seos maitorahkaan, sekoita hyvin.

Kurpitsaomenakerros
300g kurpitsaa
150g omenaa
½ sitruunan mehu
makeutus maun mukaan
4 rkl vettä
3-4 tl gelatiinijauhetta

Keitä kurpitsa- ja omenakuutiot pehmeiksi. Kaada vesi pois, soseuta ja makeuta. Valmista gelatiini ohjeen mukaan ja lisää se soseen sekaan.

Kaada maitorahkakerros jäähtyneen pohjan päälle, levitä sen tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään. Anna kurpisa-omena -päällysteen jäähtyä. Kaada jäähtynyt massa maitorahkakerroksen päälle. Annoin kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.

Koko kakussa on n.570kcal, eli yhdessä palassa on 72kcal.


Sateisen iltapäivän kurpitsakeitto, 6 annosta 

1 rkl kookosöljy
1 sipuli kuutioituna
4 valkosipulinkynttä murskattuna ja hienonnettuna
3 pientä porkkanaa (n.200g) raastettuna
1 punainen chili suikaloituna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1000 g kurpitsakuutioita
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ sitruunan mehu
pari hyppysellistä kalaharin suolaa
165g kevyttä kookosmaitoa (blue dragon tms)

Kuullota sipulit, lisää porkkanaraaste, chili ja inkivääri, annan porkkanoiden vähän pehmentyä. Lisää vesi (kannatta käyttää kuumaa vettä), kasviliemikuutio ja kurpitsakuutiot.  Anna kiehua noin 30 min.

Lisää sitruunamehu, suola ja kookosmaito. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Nauti :)

Koko keitossa on 373 kcal, noin 300g annoksessa on noin 60kcal. Keitto on mitä parhain ruoka nyt kun kelit alkavat viiletä, keiton inkivääri ja chili lämmittävät mukavasti.

4 kommenttia:

iive kirjoitti...

Näyttääpä ihanille nuo kokkaukset. Huomenna on pakko päästä kokeilemaan tuota kurpitsakeittoa :)

-didi- kirjoitti...

Iive, kiitos :) Olin tosi yllättynyt tuosta keitosta, aviomies maistoi ja piti maistamastaan, taisi olla mennyt toinenkin kulhollinen kun olin äsken urheilemassa :) Itse nautin äsken keittoa lisäämällä siihen 100g raejuustoa ja vähän paistettua pekonia (2 siivua). Taivaallista, toimisi varmasti myös paahdettujen siementen kera.

iive kirjoitti...

Just keittolautanen vieressä höyryää ja kyllä on hyvää. Kun maistoin kurpitsaa pelkiltään olin vähän pettynyt kun maistui niin bataatille, mutta keitossa maku muuttui kivan vivahteikkaaksi. Tein myskikurpitsasta keiton kun muuta ei kaupassa ollut :)

-didi- kirjoitti...

Myskikurpitsa on tosi hyvää :) siitä tuli varmasti upean makuinen keitto. Meillä tehdään tänään myös kurpitsakeittoa, aviomiehen toivomus. Helvetti on tainnut jäätyä :P

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0