sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tyttöjen viikonloppu mökillä

Perjantaina suuntasimme ystävän kanssa mökillemme viettämään tyttöjen viikonloppua. Perjantaina testattiin Viivi-siideri, Wagner-olut ja katsottiin teinihömppää, erinomaista.


Lauantaina nukuttiin hyvin, aamiaisen jälkeen suuntasimme rantaan ja metsään tarkistamaan marja ja sienisatoa.  Kierrettyämme koko pienen "vuoren" löysimme mahtavat sieniapajat aivan saunamme vierestä.




Mimi pääsi meidän mukaamme sienestämään, oli muuten ensimmäinen kerta kun olin sienessä. Pikkuinen seurasi meitä jatkuvasti kiltisti, ei lähtenyt minnekään ja aina käskystä palasi viereen. "Saunaa" lämmittäessä valvova silmäni hieman herpaantui.. ja tulos oli tämä:


Saunamme. Saunasta oli siis purettu välikatto ja lauteet, joten lämmitimme saunan padassa vedet ja  peseydyimme vilpoisessa illassa öljylampun valossa. Aika spookya. Mimikin tuli pestyä..  raukka joutui odottamaan pihalla sateessa pari tuntia veden lämpenemistä, koira oli vain niin likainen ja märkä, ettei sitä voinut ottaa tupaan sisälle.


Tiskaushommat takana vaniljavaahtoa vatkaamassa. Iltaruoaksi ystävä paistoi lätyt, minä olin päivällä taasen vastannut lime-feta-lohen valmistamisesta. Minttukaakao lämmitti mukavasti illalla vilpoisen pesun jälkeen.


Hyvät sienisaalit. Tuo määrä sieniä tuli kerätty jo ihan vain matkalla äitini neuvomille sieniapajille, sää ja kurniva nälkä estivät meitä keräämästä enemmän.


Kotona putsasin ja laitoin sienet kuivumaan. Voin sitten joku viikonloppu tehdä miehelle sienirisottoa. Huom ruusut, mies oli käynyt ostamassa, minullekin oli ehtinyt tulla häntä ikävä.


Oli ihana reissu, onnistunut, hyvää seuraa, ruokaa, vähän leffoja, paljon nukkumista, ei ollut kiire tehdä mitään ja tuli luettua paljon. Mieheltäni saama Nälkäpelin kolmas osa Matkijänärhi tuli aloitettua, ja jo puolet on luettuna.

Mies oli puolestaan viettänyt poissaollessani poikainiltaa pokerin merkeissä.

2 kommenttia:

Mappe kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta mökkireissulta! Oon jopa vähän kateellinen. :D

-didi- kirjoitti...

Heh, se oli kyllä oikein kiva reissu. Ihan innolla odotan ensisyksyä ja sienestystä :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0