tiistai 18. kesäkuuta 2013

matkiapina ompelee

Uffaffaa, tulisi jo juhannus, niin pääsisi lepäämään..

Päättynyt viikko oli hurjaa hulinaa, oli kiipeilyä, töitä, töitä töitä (alv päivä viimeviikolla ja loman aikana kertyneiden töiden purkamista), ompelemista, yhdet 30v juhlat la, nimiäisjuhlat valmisteluineen su ja tänään vielä oli pitkäaikaisimman ystäväni 30v kakkukahvit, jonne olin päättänyt lahjaksi pyöräyttää kakun.

Damin reissulla bongasin eräästä tavaratalosta Dieselin Emilie mekon.. vähän aikaa katselin mekkoa ja ajattelin sittten, että tuollaisenhan osaan tehdä itsekin.

Lähdin työstämään mekon protyyppiä lakanasta.




Viittä vaille valmiina.. lila nauha ei jäänyt lopulliseen versioon.


Jos jotain tekisin erilailla, niin varmasti tekisin mekosta lakanallin mukaisesti lyhyemmän, ja kaulaosasta pidemmän. Ties vaikka innostuisin tekemään toisen samanlaisen. Pitää varmaan tehdä sen verran pian, että on eri työvaiheet vielä tuoreessa muistissa. Toisella kerralla aikaa tuskin menee enää niin turkasen paljon, kun nyt tuo on jo suunniteltu, ei tarvitse lähteä itse keksimään kaavoja jne.

Mekko on imartelevinaan, kun hiukset on kiinni ylhäällä, jolloin olkapäät ja solisluut paljastuvat kauniisti :)

Vaate on ollut kovassa käytössä, molemmat viikonlopun juhlat ja eiliset ystävän 30v juhlat tuli edustettua tässä asussa.

Ystävälle tein syntymäpäivälahjaksi valko- ja mustikkamoussekakun vaahtokarkkitaikinakuorutuksella. 25 hengelle 12 kananmunan kakku on sitten IHAN liian iso, etenkin kun tarjolla oli muutakin makeaa. Puolet olisi riittänyt. Nyt olen viisaampi.


Nimiäisissä olin myös auttelemassa, teimme ystävän kanssa ihana kakku mansikka-raparperi-valkosuklaakerma -täytteella ja daim-kuppikakkuja (reseptit kinuskikissan sivuilta jostain).

Sunnuntaina sain myös toisen kummilapsen, pikkuisen prinsessan. Olen erittäin otettu tuosta kunniasta.

2 kommenttia:

elenya kirjoitti...

Hieno siitä mekosta tuli, itsehän en olisi osannut tehdä yhtikäs mitään :P

Oijoi, toi kakku :drool:

-didi- kirjoitti...

:) Kiitos.. se on ihan hieno, kuhan ei katsele turhan läheltä :P Seuraava on sit jo täydellinen.

Kinuskikissan ohjeilla kaikki leivonnaiset onnistuu.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0