perjantai 9. elokuuta 2013

viikot 30 ja 31

On ollut niin hurjasti tekemistä, etten ole pariin viikko ehtinyt päivittää tänne viikon urheiluja

Viikolla 30 tuli "löyäiltyä" ke, oli siskon tyttären syntymäpäivät illalla ja pe ja la menivät ajaessa Norjaan. Sunnuntaina sitten repäistiin 11,5h:n seikkailu Lofooteilla, kolme tuntia meni vaeltaessa haastavassa maastossa ja sen päälle kiivettiin 230m, kova päivä, kroppa oli hellänä vielä kolmena päivänä tuon jälkeen.

Maanantaina ja torstaina pääsin tosiaan salille treenaamaan kaverin kanssa, olen erittäin innoissani tehdyistä treeneistä ja kuinka sain itseluottamusta tehdä minulle uusia liikkeitä vapailla painoilla.


Viikolla 31 olimme edelleen Lofooteilla. Maanantaina ja tiistaina tuli kiivettä, yhteensä noin 300 m, ja lähestymiset päälle. Keskiviikkona oli pakko pitää lepopäivä, sillä kroppa oli edelleen niin kipeä sunnuntaista. Torstaina pääsin taas kiipeilemään, ja siitä seurasi sitten muutaman päivän sairastelu. 


Lofooteilla olisi kova halua uudestaan, sen verta mahtava reissu.. ja jäi hampaankoloon se, ettei oma paras suoritus tuolla ollut se paras, mihin oikeasti olisi pystynyt. Joskus vaan kroppa ei kestä.. eikä pääkään olisi kestänyt. 

Suomessa on kauhean helppo lähteä melkein mille tahansa reitille ainakin lähteä yrittämään, harvoin kaveri kiipeää reittejä, joita en millään tavalla pääsisi ylös. Multipitchillä kynnys lähteä tosi vaikeille, superpitkille haastaville reiteille on kova. Mitä jos ei pysty? Mitä jos ei jaksa? Miten sanoa kaverille, että mun takia pitää jokin nousu jättää kesken, ja mahdollisesti laskeutua niin alas, että osa kamoista jää reitille. Ei kiipeilevät eivät varmasti tiedä, mutta noi varmistusvälineet, joita kiipeilyyn käytetään, ei ole halvimmasta päästä, pakittaminen pahimmissa tapauksissa voi merkitä satojen eurojen kamamenetyksiä. Mainitsemattakaan siitä, että millaiset pettymyksen tuo, jos joutuu olla se, joka sanoo, ettei pää vaan kestä sitä painetta, mikä jonkin reitin nouseminen tuo. Suomessa jos ei pääse reittiä ylös, niin varmaan aina pääsee jotenkin fiksusti alas, joko laskeutumalla tai kävellen. Miten joltain 400m:n reitiltä otetaan pakit? 

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0