torstai 6. maaliskuuta 2014

apua tarvitaan

Tiiviimpi vierailutahti salilla on ollut erittäin paljon mieleeni. En kauheasti vielä ole ehtinyt harmitella boulderoimattomuutta, saattaa tosin ääni kellossa muuttua säiden lämmetessä ja kaverien kadotessa siirtolohkareille sisähallin sijasta.

Salitreeni kulkee hyvin, lihaksissa huomaa pientä kasvua, pumppia ja jollain ihmeen tavalla lihaserottuvuus on parantunut, paino on tippunut melkein vahingossa jne. Ruokailu on ollut monipuolista ja terveellistä. Ruokailurunkohana (80% ajasta ruokailut ja rytmi) itsellä toimii edelleen vuonna 2010 opitut Fitfarmin ohjeet. Jos ruokailut menee miinuksille, niin ne menee, toisinaan sitten syödään enemmän. Ulkonäkö miellyttää jatkuvasti enemmän ja enemmän omaa silmää, ja kovasti saan positiivista palautetta ympäriltä (ihan kysymättä). Viimeaikoina olen sallinut itselleni "herkkuja", siemeniä, pähkinöitä, enemmän hedelmiä, raakasuklaata, terveellisiä leivonnaisia jne.

Yksi mihin nyt kaipaan kuitenkin apua, on kuntosalitreeni. Koska selkäni on vielä parantumisvaiheessa, en uskalla tehdä paljoakaan alakropan treeniä isoilla painoilla tai kauhean isoilla liikkeillä (sjmv/kyykyt jne). Pelkään saavani selän pahempaan kuntoon tekemällä liikkeet väärin.

Video välilevyn repeämästä, itsellähän on alimmassa ja kolmanneksi alimmassa välilevyssä repeämä


Julkisellahan olen ollut jo joulukuun alusta asti jonossa fysioterapiaan. Viimeviikolla viimeksi soittelin ja kysyin paikkaani jonossa, mutta ottivat edelleen vasta marraskuussa lähetteen saaneita. On aika turhauttavaa, kun on kova halu treenata itsensä takaisin kuntoon, mutta pelko itsensä saamisesta taas työkyvyttömään tilaan on liikaa läsnä.

Omasta mielestä on sinänsä hassua, että työikäistä ja työntekohaluista ihmistä mieluummin pidettäisiin sairaslomalla jopa kuukausitolkulla, kuin että järjestettäisiin aikaisemmin pääsy erikoislääkärille/fysioterapiaan/kuntoutukseen/hoitoon jne. Voisin kuvitella, että sillä hinnalla mitä nyt minä ja kohtalotoverini maksamme yhteiskunnalla sairaslomaa pitämällä, voisi jo palkata enemmän osaavaa henkilökuntaa. Olisi kiva nähdä se exceli, minkä perusteella on päätetty julkisen terveydenhuollon periaatteista. Hmpf!

Kaikesta varomisesta /epäröinnistä huolimatta tänään oli varsin tehokkaan tuntuinen treeni salilla. Useissa liikkeissä pidän ryhdin pilatesajattelulla kunnossa, ainakaan vielä ei ole noin treenatessa sattunut selkään.


Pitää tässä varmaan (taas) ottaa homma omiin käsiin, ja lähteä hankkimaan asiantuntevaa apua omalta kuntosalilta. Reilu viikko sitten otin jo yhteyttä kuntosalini pt-vastaavaan tms, kyselin hintoja ja heidän personal trainereidensa koulutustaustoja.

Sellaisen rauhallisen harjoittelun voin suorittaa fysioterapiassa ja kotona / salilla Pilateksen avulla. Haluan mahdollisuuksien mukaan treenata kovaakin sekä päästä kokeilemaan uudenlaisia tekniikoita, jotka ovat minun tilaani sopivia.

Salitreenin jälkeen shokeerasin rääkättyä kroppaa avannossa. Teki varmasti hyvää forkuillekin eilisen mahtikiikun jäljiltä.


Oikeastihan selkäni on siis parantunut tosi mahtavasti. Pidempi aika väärässä asennossa (vääränlainen tuoli tms) saattaa saada olon kovinkin tukalaksi. Tilaa en sanoisi kivuksi, mutta olo on niin epämielyttävä, ettei välillä voi kuin maata. On varmasti ollut onni matkassa siinä, että olen jo lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa. Keskivartaloa tukevat syvät vatsalihakset on ollut jo reilun vuoden erityisen tarkassa syynissä, vaikka niitä tulee pelkästään kiipeillessä treenattua kuin vahingossa. Tiheät käynnit avannollakaan tuskin ovat haitaksi.

PT:stä.. mullahan on kiikarissa yksi mies pt, joka näyttää pidemmän treenitaustan omaavalta. Toivotaan, että hän muutenkin sopisi spekseihini.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0