lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sitruunaraakakakkua

Äitini oli syntymäpäivänsä kunniaksi toivonut raakakakkua. Netti on pullollaan erilaisia ihanan näköisiä raakakakkuja, Nora oli laittanutkin minulle sitruunajuustokakun(raaka) linkin. Äitini kanssa pidämme molemmat raikkaista kakuista, joten tämä oli sitten saman tien selkeästi se, millä lähde liikkeelle raakakakkukokkailuissani.

Sitruunajuustokakku

2,5dl taateleita (käytin 250g:n paketin kokonaisuudessaan)
1 dl mantelijauhetta
2 rkl kookosjauhoa
½ maustemitallinen suolaa

3,5dl cashewpähkinöitä (yön yli liuotettuna)
1 dl kookosöljyä
2 luomusitruunaa
2 rkl hunajaa
yhden vaniljan siemenet kaavittuna

Taatelit jauhetaan sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi massaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jatka kakkupohjan sekoittamista käsin. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Käyttämäni kakkuvuoka oli turhan iso, alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuvuoan halkaisija olisi ollut 20 cm.

Laita kakkupohja pakastimeen odottamaan täytettä.

Pehmenneet cashewt jauhetaan tasaiseksi massaksi, sekaan lisätään kookosöljyä, sitruunan raastettu kuori, puristettu sitruunamehu, hunaja ja vanilja. Täytteestä tulee jauhaa mahdollisimman tasainen. Kaavi täyte vuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi.


Maistelin täytettä ennen kakun laittamista jääkaappiin, kakun maku parani hurjasti muutaman tunnin tekeytymisen jälkeen. 

En tiedä mitä odotin, ehkä jotain ihan liian terveellisen makuista, mutta kakkuhan oli ihanan kermaisen pehmeän makuinen ja kakun sitruksinen maku oli ihanan hienostunut. Huikean hienon reseptin oli Tuulia tehnyt. Sekä aviomies että äitini pitivät kakusta.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0