perjantai 20. toukokuuta 2011

parveketuunailua: sälekaihtimet

Perheyrityksen hyvä puoli, vapaapäivät on sovitettavissa yhteen kolmivuorotyötä tekevän avoupuolison vapaapäiviin. Vapaapäivät (ke &to) meni mukavasti kiipeillessä ja laittaessa omaa kotia vähän siistimmäksi.

Eilen kävin aamusta hierotuttamassa pohkeita ja sääriä. Ainakin nyt koivet tuntuu hyvältä, mä odoti homman olevan kivuliaampaa :)

Muu aamu- ja vähän iltapäivää meni siihen, että pyörittiin rautakaupoilla etsien alumiinista tankoa, jonka halkaisija olisi noin sentin.



Yllättävän vaikeaa.. sitä ei löytynyt, päädyimme sitten ostamaan U-kiskoa, joka loppujenlopuksi oli huomattavasti pyöreää putkea parempi ratkaisu.

Illalla sitten kävimme kiinnittämässä nippusitellä kiskon kiinni katossa oleviin koukkuihin. Ostimme 2 kpl 250 cm pituista ja yhden 200 cm pituisia kiskoja. Lyhyin leikattiin sopimaan kahden pidemmän väliin. Ylijäävä hukkapätkä laitettiin sitten limittäin varsinaisten palojen väliin, jotta saimme luotua yhtenevän tangon.



Nippusiteitä käytimme myös sälekaihtimien kiinnittämiseen kiskoon.



Kaikki on kiinnitetty



Testing, testing, toimii!



Täysin ongelmatonhan tämä proggis ei ollut. Eipä oltu niin fiksuja, että olisimme osanneet ottaa huomioon sälaihtimia ostessa sellaista pientä seikkaa kuin parvekelasien avaamismekanismia. Olimme ostaneet kaihtimet koko leveydelle, mutta nythän meillä on molemmissa päädyissä 65 cm kaitale ilman kaihdinta. Hätä ei ole onneksi tämännäköinen.

Oli onni, että päädyimme U-kiskoon jossa on valmiina koukut verhoja varten :) Ompelen molempiin päätyin valkoiset verhot :)

Oli muuten ollut kova ikävä tätä maisemaa



ps. oi ilo! Sain puhelun, ovat vihdoinkin löytäneet meidän kylppärikalusteet, toimitusajan piti olla 2 viikkoa, nyt tilauksesta on 3,5 viikkoa. Meidän takaisinmuuttohan on aikalailla ollut vain tästä kiinni, koska ennen kuin kylppärikalusteet on asennettu, ei voida tilata putkimiestä asentamaan allasta ja wc-pönttöä, ja näitä ilman asuminen on hieman epämielyttävää.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0