torstai 29. syyskuuta 2011

Lead-mestari

Ehkä toi mestari on pientä liiottelua, mutta totta se on, että nyt tämä tyttö on aloittanut leadaamisen.

Osallistuin Kiipeilyareenalla järjestetylle lead-kurssille, jotta uskaltaisin varmistaa ja leadata.. ja jotta muutkin uskaltavat antaa minun varmistaa heitä. Kurssi alkoi välineitä esittelyllä ja terminologian läpikäynnillä. Kurssin vetäjä luetteli paljon leadauksen don't :eja. Leadaus ei ollut täysin outoa, sillä pari kertaa eräs kiipeilykamu laittoi minut poloisen varmistamaan hänen nousuaan.. ja olen myös kiipeillyt kakkosena lead-reittejä.

Koko kurssin pelätyin osa ei ollutkaan niin pelottavaa. Pelottavinta oli siis se, että kurssilla opetellaan tippumaan köyteen. Ensimmäinen kerta oli hieman jännä, mutta tajusin, että muutkin ovat selvinneet ko kurssilla tästä hengissä, niin miksen selviäisi minäkin. Tietty just silloin se kurssivetäjä päätti vähän jekuttaa, jätti runsaasti tyhjää köyteen. Samainen velmu sitten hyppäsi köyteen, kun varmistin hänen nousuaan atc:lla. Hän taisi olla otettu, että olin niin skarppi. Ei tullut mieleenikään, että hän pomppisi alas, mutta jotenkin vaan vaistot toimi.

Seuraavaksi pitää varmaan ostaa oma köysi, ei sitä kehtaa pummia muiden köyttä koko aikaa, nekin ovat kuitenkin tavaraa mikä kuluu ja pitää vaihtaa. En ole kuitenkaan heti ryntäämässä kauppaan, köydet ja jatkot ovat kalliita, joten ehkä säästän hetken.

Nyt tärkeää on suunata mahdollisimman pian seinille, jotta ei ehdi kasvattaa pelkoa tänään harjoiteltuja juttuja kohtaan. Jos ei vielä viikonloppuna ehdi, niin alkuviikosta viimeistään :)

Samalla tuli muuten testattua Kiipeilyareenalla uuden parvekkeen reittejä.


3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ai että se köyden varaan pudottautuminen on kamalaa! Mä kiljuin "Äitiiii!" aivan täysillä tahtomattani :D Mun parina oli mies ja meidän kokoero oli about 30 kg, sain ylimääräisen painosäkin haarojen väliin mutta silti nousin aina ilmaan kun mies tuli köyden varaan. Järkkyä :D

-didi- kirjoitti...

Mä en muista huutaneeni mitään, mutta ei se mitään kerro :P

Toi 30 kg painoero on jo aika paljon, itsekin nousen ylös jo avopuolisoa varmistaessa eikä meillä ole painoeroa niin hirveästi, 15kg max.

Sara kirjoitti...

Joo mun kamoja voidaan käyttää. Köysi on se joka kuluu eniten, varsinkin jos tippuu paljon liidauksessa. Sitähän meidän pitäisi just tehdäkin. Pikaisesti vaan seinälle harjoittelemaan. Toivottavasti jo sunnuntaina.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0