sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Häiden teemasta ja askarteluista

Häiden teemasta saatiin miehen kanssa hyvät väännöt aikaiseksi aika pian kosinnan jälkeen. Mulla oli pitkään jo ollut tarkka visio siitä, millaisen koristelun ja teeman häihin haluan. Valkoinen, vaaleanpunainen, shampanja ja pitsi.

Vaaleanpunainen särähti avopuolison korjaan jotenkin, vastauksena oli, ettei hän halua "mitään tuksuhäitä". Väännettiin ja väännettiin, yritettiin miettiä yhdessä ja erikseen kotona ja Sinellissä. Pariin kuukauteen en sitten halannut edes ajatella koko häitä, kun emme yksinkertaisesti päässeet yhteisymmärrykseen teemasta.

Jotenkin sain sitten lopulta oman visioni selitettyä niin, ettei kyseessä ole mitkään vaaleanpunaiset tuksuhäät, vaan vaaleanpunainen tulee olemaan vain pieni nyanssi muiden värien joukossa.

Tarkoituksena oli askarrella

  • kutsukortit
  • paikkakortit
  • menu- ja ohjelmapömpelit
  • karkkirasiat
  • hääviuhkat (tämä tosi hyvä idea tuli pari viikkoa ennen häitä)
  • saippukuplapurkkien nauhoitus
  • kukka-asetelmiin vaasien koristelu
  • kyltit tienvarsiin
Sinellissä oli hääaiheinen askartelukilpailu, ja siellä tykästyin tähän teemaan

Tästä inspiroituneen ostin itselleni rei-ittimen




Lähdin hahmottelemaan kutsuja tämän pohjalta.. aika ankeita. Karkkirasia tosin hahmottui tässä aikahyvin, vaikka alunperin ei ollut tarkoitus käyttää tulitikkurasiaa, vaan itse askarrella rasian. Paikkakorttihahmotelmasta valittiin miehen kanssa sopiva.







Keväämmällä sitten siskon kanssa pistettiin töpinäksi. Sinellistä kannettiin selkä vääränä shampanjanväristä pahvia (helmiäistä, vaikka aluksi inhosin helmiäispahvia), vaaleanpunaista nauhaa, läpikuultavaa paperia ja helmiäistä valkoista paperia. Sinellistä tuli extempore ostettua sitten myös kuumailmapuhallin koholeimoja varten, kirjaimia, koholeimahilettä jne jne.. tikkuja.. jne.

epätoivoinen alku

valmis kutsu

kutsun sisälmys kaikessa yksinkertaisuudessaan



ensimmäinen paikkakortti, nimi tehty koholeimalla
ensimmäinen valmis karkkirasia

tekstit viuhkoihin

huom neuvoa antava ISO kupillinen kahvia, klo 23 jotain..  olin tehdä tikuista rovion
valmiit saippuakuplapurkit ja rusetein koristellut "vaasit" (ikean viini- ja olutlaseja)
24 pientä Ikean viinilasia ja 12 Ikean isoa viinälasia ruseteilla koristeltuna
tienvarsikyltit alkutekijöissä
Onneksi sitä menee vain kerran elämässään naimisiin, en toistamiseen haluaisi käydä läpi tuota askartelurumbaa. Onnistuin mielestäni varsin hyvin pitämään koristelut yksinkertaisina ja simppeleinä, mutta onhan 80 karkkirasiassa, viirissä, paikkakortissa ja monen monessa muussa jutussa kauheasti tekemistä.

Kaason eli siskoni kanssa askartelimme kutsukortit. Avopuoli puolestaan auttoi tekemään menu- ja ohjelmakortit ja auttoi viirien kanssa, kun hääviikkoa edeltävällä viikolla väkersin vielä puolelta öin niitä. Olin jo valmis tekemään koko viirien tikuista. 

Avopuoliso vastasin hääkarkkirasioiden sisällöstä. Olimme päättäneet rasioiden sisältävän Viivi & Wagner -strippejä sekä Kisskiss-karkkeja. 


Aviopuoliso todella näki vaivaa tämän tehtävän kanssa, hän valitsin jokaisen stripin yksitellen ajatuksella ja metsästi kaikki lähitienoon kaupat saadakemme karkit rasioihin. Emme tajunneet hääkarkkeja valitessa tämän olevan joulutuote, tai siis kisskiss-pussien olevan joulusesonkia varten. Juostessaa Helsingissä useassa paikassa, mies hiffasin lähteä Fazerin kahvilasta hakemaan. Arvostan kovasti että hän näki niin paljon vaivaa.

Vielä jossain vaiheessa tulisi kiitoskortit saada tehtyä, kuhan vain saisi valittua noista reilusta sadasta kuvasta sen, minkä kiitoskorttiin laitamme. Sitten en haluakaan ihan heti olla askartelemassa mitään.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0