sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Sunnuntain viherpeukaloinnit

Tänään menin ensimmäistä kertaa vuokraamalleni maapläntille tuohustelemaan. Näky oli aikamoinen, maapalani oli rehevoitynyt merkittävästi sitten sen kerran kun kävin ensimmäisen kerran katsastamassa maaplänttiäni.

Koin iloisen yllätyksen huomatessani, että joku edellisistä viherpeukaloista oli jättänyt merkittävän kokoeilman puutarhatyökaluja, kuokkia, hakkuja, haravan, lapioita, ämpäreitä, kastelukannun..  verkkoja jne. Ehdin ostaa jo hieman omiakin työkaluja, mutta niitä voin käyttää sitten vaikka parvekekukkia laittaessa.

Revin maasta parin tunnin ajan kaikkia isoja helposti maasta irtoavi kasveja. Ei mitään hajua mitä ne oli, perunoita ehkä? emt. Alkaa tuntua, että ainoa järkevä ratkaisu on kääntää 90 % maapläntistä, ja aloittaa alusta.


Minut yllätettiin, Mimi tuli käymään maapläntillä


Mimin mukana saapui mies. Aviomies yllätti minut, hän näytti kuinka maata käännetään ja kuinka kitkeään kaikkia eitoivottuja kasveja pois. Itse olin aivan pallo hukassa vielä tuossa vaiheessa, enkä tiennyt lainkaan miten jatkaa.


Sain putsattua ison osan mansikosta esille. Pitää vain hankkia jotain kangasta jolla peittää maa mansikoiden juuresta. Kaikissa muissakin istutuksissa olen suunnitellut käyttäväni kankaita/peitteitä, jotten kasvit jää rikkaruohojen alle.


Istutin kaksi kesäkurpitsaa


Kesäkurpitsat saivat kaverikseen papuja.


Neljän tunnin ahertamisen jälkeen maapläntti näyttää jo siltä, että siellä joku olisi tehnyt jo jotain tänä kesänä. Roudasin neljä isoa kottikärryllistä katkottua ja kitkettyjä rikkaruokoja pois.


Olen iloinen siitä, kuinka aviomieskin tuntuu pikkuhiljaa innostuvan tuosta puutarhaprojektista. Mietimme miten saisimme palstasta mahdollisimman helppohoitoisen ja siistin. Mietimme käytävien laittamista kivillä /hiekalla ja penkkien erottamista käytävistä jollain siisteillä laatikoilla/laudoilla. Katselimme tänään sinne pallogrilliäkin ja mietimme "patiota" :D


3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Tosi kiva että yhteistä puuhaa löytyi tuoltakin!!

-didi- kirjoitti...

Niin on, mä olin ihan yllättynyt. Sitten tänään sain kuulla vanhemmilta, että mies oli vanhempieni luona kertonut ideoistaan liittyen yrttiaitauksiin!!! Oli miettinyt laatikoita tms. Aikas ihana.

Sara kirjoitti...

haha oho mikä yllätys kerrassaan!! On varmaan mies pitänyt tämän viherpeukalo intohimonsa salaisuutena..

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0