sunnuntai 15. syyskuuta 2013

ensimmäiset kiipeilytreenit pt:n kanssa

Kesälomapäivistä jäi pari päivää yli, perjantaina käytin toisen niistä päästäkseni treenaamaan aamulla pt:n kanssa Kiipeilyareenalle.

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt pt:n kanssa treenaamista, jo viimevuonna piti ottaa hieman privaohjausta, mutta mm polvivamman takia, kesän.. ja talvella olkapäävamman takia vasta nyt oli sopiva hetki. Otin yhteyttä Suomen aikuisten maajoukkuekiipeilijä Anton Johanssoniin. Bongasin Antonin ensimmäisen kerran SM-kisoissa pari vuotta sitten ja sen jälkeen nimi ja naama on tullut esille sekä Kiipeilyurheilioiden kurssiesitteissä että bk:lla pidettyjen bouldervalmennuskurssimainoksissa, myöskin muutamat ystävät ovat olleet hänen kursseilla tai jopa valmennettavana.

Areenalla meneminen jännitti hurjasti. Tuli vähän suorituspaineet, jännitti olenko vielä tarpeeksi voimissani pystyäkseni näyttämään mihin pystyn jne. Onneksi pian jännittäminen katosi. Ihan erilaista treenata, kun keskitytään täysin minuun. Anton testasi multa liikkuvuuden, kehonhallinnan, lihaskuntoa jne.. hyvää palautetta tuli notkeudesta ja kehonhallinnasta, muutaman nousun jälkeen tuli sama havainto, että oma pää on se heikkous. Minulla olisi tavoitteena saada pää siihen kuntoon, että en lähde repimään reittejä voimalla ylös .. ja vääntämään huonolla tekniikalla kohtia, ihan vain koska pelkään tippumista. Otettii parit köyteen hyppäämiset, ensimmäisellä kerralla taisin "itkeä" ylhäällä jotain pelkäämisestä, tippuessa köydessä oli parisen metriä löysää. Toisella kerralla jouduin tiputtautua forkkujen ollessa pumpissa köydessä ollessa metritolkulla löysää, tulinkohan sitten 6-7 jatkonväliä alas. Tippumisesta jäi jäänyt mitään pelkoa, päin vastoin oli aivan innoissani tiputuksesta.

Kovasti odotan ensikertaa, minulle laaditaan puolen vuoden treenisuunnitelma ja pitää kirjoitella hieman ylös noita venyttelyitä. Anton otti ihanasti huomioon mm olkapääongelmani (yliliikkuvuus) ja tsekkasimme venyttelyt juuri niin, ettei mitään posahda pois kuopista jne.

Ihan mahtavaa, on kovat odotukset treenistä Antonin kanssa, hiljaa hyvä tulee jne.. ja haluan ehdottomasti saada myös kritiikkiä omasta kiipeilystä, osista omista heikkouksista olen tietoinen, mutta varmasti noin kokenut kiipeilijä näkee vielä jotain, mitä itse en näe.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Anton on ihan paras! :)

-didi- kirjoitti...

joo on :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0