perjantai 13. syyskuuta 2013

kodinhengetär didi

Eilen päivä alkoi ihanasti aamulenkillä, lenkin tempo oli jo ihan toisenlainen kuin tiistaina. Olen pelannut hieman varman päälle, aamut näyttävät niin pimeiltä, että vaatettakin on tullut laitettua jopa hieman liikaa päälle. Ensikerralla ei tarvitse laittaa villakerrastoja softshellin alle.


Kotona sairastelessa tuli surffailtua useita ruokablogeja, kauheasti on kaikkea mitä haluan kokeilla kuhan tämä tarkka kuuri loppuu. Eilen kuitenkin aivan välttämättä tahdoin kokeilla leipoa jotain terveellistä ja kevyttä vanhemmilleni.

Terveen hyvää -blogissa oli hauskojen kaurakeksien ohje. 2,5dl kaurahiutaleita, 1 superpehmoinen banaani ja 20g 70% suklaata. Blogin ohjeen mukaan 200 astetta ja 13-15 minuuttia, mutta tulosten perusteella pitää paistaa pidempään.


Kyllähän noita nälkäänsä söisi, mutta.. jotain noihin voisi tehdä vielä lisää. Jos joskus teen itse noita lisää, niin reseptiin voisi lisätä esimerkiksi hieman maapähkinävoita ja enemmän kaurahiutaleita. Onneksi isä tykkäsi kekseistäni.

Eilen kokkailun lisäksi piti kiirettä kodin uusistamisen merkeissä, kävimme viemässä vanhan sänkyni siskolleni ja haimme Ikeasta uuden sängyn kotiimme. Olemme miehen kanssa puhuneet pitkän tovin uuden sängyn hankkisesta, patjat oli helppo juttu, mahdollisimman kovat lateksipatjat.. mutta sängyn rungon valitseminen oli pidempi. Sängyn pitäisi olla tukeva, siinä pitäisi olla laatikot, se ei saa olla liian pelkistettyä ja sen pitää olla valkoinen. 

Malm-sängyssä olisi sopivasti rullaavat laatikot, Fjell olisi ollut ihanan .. lautamainen, mutta sitä ei saanut valkoisena, Brimnesin laatikot olivat muita tilavammat, mutta sänky muuten oli turhan askettinen, Birkeland olisi ollut mielestäni kaupan kaunein puinen, olisin voinut jopa unohtaa laatikot, mutta jalkapäädyn pääty ei olisi sopinut pieneen makuuhuoneeseemme.. JOTEN .. meidän valintamme oli sitten Brusalin. Brusalissa extraa on se, että vetolaatikot eivät ole samanlevyiset, vaan päätyyn voi laittaa kapeamman. Yöpöydät blokkaavat laatikon niin, ettei sitä ihan vaivatta voi avata, ja leveämmät laatikot ovat helposti käytettävissä.

Ikeassa vierähti hyvä tovi, pääsimme vasta yhdeksältä illalla kasaamaan sänkyä ja omassa sängyssä olimme reilusti puolen yön jälkeen.


Ihanaa kun vihdoinkin on "aikuisten" sänky, tähän mennessä meillä oli jenkkisänky. Nyt pitää vielä kasata sängyn alle tulevat laatikot, jotta lakanat voi siirtää säilytykseen makuhuoneeseen ja minä saan itselleni pari hyllyä harrastusvälineilleni.

Viimekerralla Ikeassa bongasin kivoja Fastbon seinälevyjä, joilla voisi piristää hieman keittiömme ilmettä. Jälleen kerrassa tiedossa olisi aikamoista näpertelyä, mutta olen vain kyllästynyt keittiöömme. Keittiössä vaihdoimme vain lattian muuttaessamme tänne.. tai no.. sainhan uudet vetimet ovii. Kyllä tuo vasemmanpuolen kuva näyttää nykyistä keittiötä pirteämmältä. Vai? Jossain vaiheessa varmaan on edessä kaapinovien vaihtaminen, pitää vain tilata ne erikseen ne jostain, ainakaan Ikean kaappien leveydet eivät täsmää meidän valmiisiin runkoihin.


Yhden projektin sain päätökseen, maustehyllyni on nyt valmis. Kahta maustetta lukuunottamatta kaikki on nyt söpöissä maustepurkeissa.


Tulisipa mies jo kotiin, perjantai-illan kunniaksi aiomme herkutella kunnon pihveille.

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Mä olen kauan halunnut tuota Malmin sänkyä valkoisena. Ja Birkeland on kanssa lemppari, mutta haluan ne vedettävät laatikot sängyn alla.
Ei vain ole rahaa ostaa vielä uutta runkoa ja patjoja.

-didi- kirjoitti...

Ne laatikot on aika must, ellei halua sit koko kotia muuten täyteen kaappeja tai vaan pitää kamoja jatkuvasti hujanhajan. Mulla alkaa tuota harrastusroinaa olla niin paljon, että ihan parisuhteen vuoksi hankittava joku hyvä paikka jatkoille/köysille/kengille.

Toivottavasti saisitte esim pienen summan joka kk säästöön, olisihan tuo kertapaukkuna ollut aikamoinen rasite kukkarolle.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0