sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kauhala

Nyt on tutustuttu toiseen luonnonjääkiipeilypaikkaan, Kauhalaan. Kauhalassa kivaa on helppo lähetyminen, mutta ylöpäin kiivettävää jäätä ei ole niin hurjasti, mutta jos haluaa harjoitella vertikaalia liikkumista hakkujen ja rautojen kera, niin siihen jäätä riittää ihan mukavasti. 

Paikalla oli yllättävän paljon kiipeilijöitä, jopa ruuhkaksi asti. Optimistisina ajattelimme löytävämme kiipeilysektorin oikealta puolelta jonkin kiva yllätyksen (ks alempi kuva).. mutta löytyi vain paljon lunta, kiveä.. ja niin vähän jäätä, ettei tuohon syntynyt oikein .. kunnollista reittä. Piti palata sitten kunnon jääseinälle muiden kiipeilijöiden joukkoon.


Vasemmanpuoleinen osa oli varsin paksussa .. ja märässä kunnossa.. oikeanpuoleinen ohuennäköinen jää oli kiva kiivetä kerran. Jään ohuus vaati sen, että kiivetessä olisi pitänyt jaksaa keskittyä, ja itsellä oli massiivinen hedari teki tuloaan.


Pieni energiatankkaus taisi auttaa.  Meinasi pilkka osua omaan nilkkaan, olimme miehen kanssa tehneet eräretkeilän lahjan kiipeilykaverilleni.. ostimme lahjan mukaan mm Bullet Mealin...Bullet Mealin tarkoitus olis olla hauska läppä.. koska se näytti niin epäilyttävältä.


Kaveri sitten vaati, että minäkin maistan evästä :D Olin varautunut siihen, että ruoka olisi jotenkin limaista ja että se tulisi nopeammin ylös kuin mitä meni alas.. mutta.. tuohan oli oikeasti herkullista.


Viimeisellä nousulla tuli kakkosteltua.


Jääruuviin irrotusta.


Nousuja tuli mukavasti, noin kymmenisen kappaletta, mutta kuten sanottu, jääseinä ei ollut järin korkea. Jäät oli myös jo muokkautunut varsin portaiseksi, joten nousut eivät olleet edes vaativia.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0