tiistai 5. maaliskuuta 2019

Äidin palkinto

Joitakin kuukausia takaperin sitä mietti, että miksi ihmeessä sitä väkisin kuljettaa lapsia sunnuntai-aamuisin kymmeneksi uimahallille, saadaksemme uida 30min. Lapset eivät edes pitkään oikein suostuneet tekemään annettuja harjoituksia /leikkejä. Yhtenä kertana miehen kanssa puimme esikoiselle väkisin kellukkeet päälle. Poika huusi ja rimpuili, kunnes hänet päästettiin veteen itsekseen. Ilme muuttui samantin, hän oli aivan innoissaan omin neuvoin uimisesta. Sen jälkeen häntä ei ole saanut auttaa uinnissa. Olimme miehen kanssa niin ylpeitä pojastamme.

Samainen juttu uimalasien kanssa, niitä puettiin esikoiselle päälle kiljunnan ja itkemisen säestyksellä, mutta sillä sekunnilla kun poika näki veden alle sukeltaessa, hän oli yhtä hymyä eikä halunnut sillä uintikerralla tehdä muuta kuin sukeltaa.

Vielä joku kerta huomaamme pojan osaavan uida jopa ilman kellukkeita.

Intona esikoisen uintitaidoista, tein hänelle ruksienkeräystaulukon (ulkovaatteiden kiukuttomaan /reippaaseen pukeutumiseen liittyen), jonka palkintona oli päästä kolmestaan äidin ja isin kanssa Flamingon kylpylään. Viimeviikolle oli kuopukselle sovittuna leikkitreffit kummitädin- ja kummiveljen kanssa ja veimme esikoisen vesipuistoon.

Esikoinen ei ole ainoa perheemme ansioitunut uimari. Nuorempi oppi sunnuntaina uimaan kellukkeiden avulla. Nuorempi ei ole samanlainen, että innostuu yhdestä kerrasta, vaan nyt on useampi kerta totuttelua kellukkeiden ja uimarenkaan kanssa. Sydän suli, kun näin hänen uivan innoissaan itsekseen.

kuopus uimahallissa
Lasten opittua uimaan kellukkeilla, avautuu meille uudet mahdollisuudet harrastaa uintia poikien kanssa. Kuukausi takaperin uskaltauduin poikien kanssa ensimmäistä kertaa kolmistaan uimahalliin. Kaikki meni niin mainiosti, esikoisen uhma alkaa mennä ohi, nuorempi kävelee itse jo reippaasti, esikoinen sai (kuten saa aina) heti kavereita altaalla. Minä keskityin nuoremman kanssa leikkimiseen. Nyt saan molemmat lapset samaan syväempään altaaseen, voimme leikkiä yhdessä altaalla ja opetella uimista eri tavalla. Käymmehän me toki kerran viikossa perheuinnissa, niin että aviomieskin on mukana, mutta kun tuo touhu on niin mieleistä molemmille pojilleni, vien mielelläni heitä toisenkin kerran viikossa hallille.

Paras lahja /palkinton äidille on nähdä lapsien kehittyvän ja nauttivan yhteisestä tekemisestä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0