sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

DDK: karpin makeanhammasta kolottaa

On tullut tehtyä yhtä uutta ja yhtä vanhaa reseptiä tilanteisiin, että pitää saada vähän päivän energioita /rasvoja täyteen mahdollisimman vähillä hiilihydraateilla.

Pinterestissä hakiessani sanalla "keto foods" tuli muutaman kerran termi fat bomb esille. Termi rasvapommi ei kuulostanut oikein hyvältä, joten skippasin ne. Eilen toinen ketoileva ystäväni sanoi tekevänsä rasvapommeja ja laittoi whatsappissa linkin reseptiin, niin minäkin innostuin.

Tutkin muutamia reseptejä, ja alla oma versioni.

Kaakaokookos rasva pommit, n.250g

1 dl kookosmannaa
1 dl kookosrasvaa
0,5dl raakakaakaojauhetta
0,5dl kookoshiutaleita
0,5dl mantelijauhetta
1 rkl punaista canderelia (tämä on itselle ainoa makeutus, mikä sopii vatsalla)
0,5tl vaniljauutetta

Sulata kookosmanna ja kookosrasva, sekoita kaikki ainakset nesteeseen.  Itsellä ei ollutkaan sydänmuotteja, joihin olisin vointu tehdä noita pommeja, joten tein vain yhden ison annoksen, josta sitten lohkoin kaikenkokoisia paloja.

tulos: kerrassaan petollisen herkullinen herkku,
P8,5, H8,1, R63,2 638kcal / 100g



Kookospallo, 20 kpl
4 kananmunaa
3 dl kookoshiutaleita
1dl kookosjauhoa
2 dl sokeria vastaava määrä makeutusta

Vatkaa kananmunat ja makeutus vaahdoksi, kääntele hiutaleet ja jauho sekaa. Tee 20 samankokoista pientä kekoa ja paista uunissa 175 asteessa 10min. 

P9, H1, R5, 84kcal / kpl

Resepti on karpin keittokirjasta, pienellä muunnoksella. Sulatin päälle vielä 10g 90% suklaata. Pistä suklaa pieninpään minigrip pussiin, pistä lämpimään veteen sulamaan. Leikkaa pussin yksi kulma pienesti auki ja koristele kookospallot.


Huh, sitten muita ruokia.. 

Oppsit ovat kova juttu. Tein oopsipohjaisen pizzan eilen, joka ei mennyt ihan täydellisesti. Tonnikala oli vaan turhan kuiva täyte JA arkijuusto on aika huono juusto pizzan päälle ja esipaistoin pohjaa liian kauan, eli pizza oli kuiva,  kuiva kuiva.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0