torstai 14. maaliskuuta 2019

sairastuvalta terve

Meidän perheessä on sairastettu mielestäni yllättävän vähän. Aina välillä mietin, että mistä ihmeestä tämä johtuu, esikoinen on tuskin ikinä kipeä, korvatulehduksia on ollut vain pari. Nuorempi on myös ollut yllättävän terve. Meidän lapsiperhearkeen on mahtunut tähän mennessä lapsille kaksi vatsatautia, kerran meillä kävi Noro kylässä, mutta jollain ihmeellä se skippasi esikoisen täysin. Viimekesänä myöskin, kun perheessämme kävi vatsatauti, taisi esikoinen oksentaa kerran ja tauti oli siinä hänen osaltaa.

Viimeviikolla nappasimme lauantaina tietämättämme mukaamme vatsataudin eräiltä kutsuilta. Sunnuntaina tuli viestiä emännältä, että siellä oltiin kipeinä. Vähän väänsi vatsaa kun ajattelin, että kohta meilläkin oltaisi kipeinä. Oli hyvä saada tietää, niin osasi valmistautua kotona, ostaa pakastimen täyteen jäätelöä, mehuja, limuja. Tuli myös hankittua kotiin tarpeeksi työmateriaalia, jotta etäpäivät onnistuisi.

Meillä on tilanne, että miehen kanssa pystymme jakamaan sairaiden lasten hoidon niin, että hoidamme vuoropäivin, ja koska me molemmat pystymme myös tehdä etätöitä, niin aina sitä pystyy vähän vilkuilla maileja, vaikka kotona olemmekin.

Ei ollut mitään järkeä meidän kummankaan lähteä työpaikoillemme tartuttamaan, niin kauan kuin meillä on kipeä lapsi kotona, me voimme tartuttaa työpaikoillamme muutkin vatsatautiin.

Nuorempi tosiaan sai taudin. Kun tuo muutaman karvan alle 2v sairastaa, niin hänelle ei oikein vielä saa sitä menemään läpi, että nyt oksennustautisena ei kannata vaellella pitkin kotia. Matot pois ja ämpäreitä/kulhoja vähän joka paikkaan. Onneksi on edelleen tuo ihana imetys, jolla nuoremman sai jäämään paikoilleen ja rauhottumaan.


Kivasti sitten menikin tämä viikko kotosalla. Esikoinen skippasi tämänkin taudin, hänet pidettiin maanantaina ja tiistaina kaiken varalta kotona, mutta eilen tuo terve poika vietävä ryhmikseen takaisin.

Tänään on uskaltanut jo laittaa matot takaisin paikoilleen. Nyt enää meillä vanhemmilla on vellova paha olo, molemmat lapset mennää viipottavat täysiä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0