lauantai 30. maaliskuuta 2019

DKK: kukkakaalisushi ja kukkakaalimantelikeitto

UGH! En tiedä mikä maratonflunssa tms minuun on iskenyt, eilen olo oli vallan hyvä, aamusalilla tuli käytyä ennen töitä, tänään sitten on taas nokka vuotanut, ja minun oli aamupäivällä mentävä ihan lepäämään. Outoa.

Eilen tuli juhlittua vanhempieni syntymäpäiviä, ehdoton heille iltaa itsetehtyä sushia nautiskellen. Olin bongannut kukkakaalisushin ohjeen muutamia viikkoa takaperin, ja innoissani oli tätä kokeilemassa.

Kukkakaalisushi onkin nopea tehdä, tavallinen sushi kun vaatii riisistä riippuen joko muutamia kertoja huuhtelua tai mahdollisesti liutteluja ennen keittämistä.

Kukkakaalisushin riisi tehdää niin, että kukkakaali hienonnetaan varsin hienoksi yleiskoneella, paistetaan pannulla öljyssä, ei tarvitse käristää kukkakaalia, vaan ihan vain kypsentää nopeasti. Tämän jälkeen kukkakaaliriisiin lisätään riisiviinietikka ja herbamare yrittisuola. Tämän jälkeen kukkakaaliriisistä kasataan makit tavalliseen tapaan.


Tuomio: Oikein oivan makuista, ehkä olisi voinut laittaa enemmän riisiviinietikkaa satsiin kuin 2 rkl, mutta ensikerralla sitten voi olla fiksumpi. Makeista kannattaa leikata aika reilut palat, kukkakaali ei tahmaa ja pidä noripaperia samalla tavalla paikoillaan kuin mitä riisi tekee.


Kukkakaaliriisi oli erittäin kiva yllätys, tästä lähtien voin herkutella "sushilla" useammin.

Tänään taasen teki lämmintä keittoa mieli, olin jo keittämässä kukkakaalia ja mietin koskenlaskijapaketin lisäämistä sekaan, kun mieleeni pälkähti kokeilu.

Kukkakaalimantelikeitto, 4-5 annosta

900g kukkakaali
reilusti vettä keittämiseen
2 valkosipulikynttä
100g mantelilastuja
2 kasvisliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
vettä notkistamiseen oman maun mukaan, 4-5dl meni ainakin

Tällä kertaa keitin kaikki ainekset tuoreeltaa, mutta mietin myöskin sitä, olisiko mausta tullut entistä täyteläisempi, jos kukkakaalia ja valkosipulia olisi paahtanut uunissa JA jos mantelilastut olisi tullut käytettyä kevyesti pannulla. Kovasti mietin myös, josko pieni loraus jotain kirpeää valkoviiniä olisi tuonut kivan lisän tuohon, mutta tällä kertaa tuo sai nyt kelvata tuollaisenaan.


Keitti oli erinomaisen herkullista jo tuollaisenaan.

Perheelle tein butter chickeniä, joka sekin maistui erittäin herkulliselta. Iltaruoalla voisi ottaa myös sitä.. kera kukkakaali tai konjaknuudelien.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0