maanantai 22. maaliskuuta 2010

Lamppuja

Uuteen kotiin tulemma tarvitsemaan paljon uusia valaisimia. Nykyisessä yksiössä olemma pärjänneet yhdellä isolla lampulla, keittiö/eteisessä on kattoon upotetut led-lamput. Olohuoneen katossa on roikkunut Ikean Molning kattokruunu. Mietimme avopuolison kanssa sitä, mihin ko lampun uudessa kodissamme laittaisimme.



Ideani on spraymaalata lamppu esimerkiksi valkealla tai mattahopealla, tai villi-idea mikä tuli juuri oli jos lampun saisi jotenkin tuunattua krakleeraustekniikalla. Lamppuun voisi sitten laittaa vaikka kettinkejä tai helmiä. Mutta vähintäänkin uusi väri :) Täytyy vain selvittää, että kuumeneeko lamppu, jolloin sitä ei saa käsitellä uudelleen millä tahansa spraylla tai maalilla.

Eteiseen voisi tulla jokin yksinkertainen plafondi, tyyliin



Ihastuin samantien tuohon kodin 1:n plafongiin, ellen aivan väärin muista, niin hankin entiseen kotiini eteiseen juuri kyseisen lampu. Tarkemmin kun ajattelee, niin tämä plafondi voisi olla sopiva myös keittiöön (ei ruokapöydän ylle) ja työhuoneeseen. Erinomaista. Kyseessä on vielä varsin edullinen lamppu, hinat ovat alkaen pyöreästi 25 €. Uskoisin tuon tyylin sopivan myös erinomaisesti avopuolison makuun. Kyseessä on varsin simppeli kupu, jossa on herkkiä silkkimäisiä haituvia.

Mainitsin siis jo keittiön ruokapöydän yläpuolelle tulevan lampun. Käydessämme avokin kanssa K-raudassa löysimme ihanan kankaisen suorakaiteen muotoisen lampun.. vähän tähän tyyliin



K-Raudan sivuilla on hieman huonosti kuvia heillä myynnissä olevista tuotteista.

Olohuoneen lampuista ei ole vielä oikein visiota, emme vielä oikein tiedä laitammeko kattoon lamppua, vai hoidammeko olohuoneen valaistuksen lattialampuilla, jollain vastaavanlaisella paperilampulla mitä olohuoneessamme on nyt. Nykyinen lamppu alkaa olla jo niin vanha, että sen voisi vaihtaa uudempaan. Lampun alareunakin on jo hieman kärsinyt.

Vanha lamppu



Uusia ideoita



Anttiloissa on varsin kivoja lamppuja. Olisin oikein mielelläni hankkinut meillä uuden "alienmunan" :D Se luo erittäin kivan tunnelman olohuoneeseen.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0