lauantai 14. huhtikuuta 2012

jumbosija hakusessa

Synttäreillä tuli sellainen idea, että pitäisi joskus kiipeilykaverien kanssa viettää elokuvailta kiipeilypätkiä katsoen. Eilen sitten kokoonnuttiin porukalla nyyttäriperiaatteella katsomaan elokuvia. Oli kyllä ihanaa,  ja varmaan kaikille meille kiva höpöttää kiipeilyjuttuja samanhenkisten ihmisten kanssa. Pitää yrittää ei kiipeilykaverien kanssa yrittää hillitä tuota paasausta kiipeilystä :P Voisi varmaan sitten miettiä jotain kiipeilyaiheista vapullekin :P Simaa, munkkeja, perunasalaattia, nakkeja ja köysittelyä jossain metsässä .)

Katsottiin eilen kaverien kanssa:


Tänään luonnollisesti taas päivä alkoi kiipeilyllä. Neljän hengen ulkokiipeilyporukka kuivui kahden ihmisten sisäkiipeilysessioksi.

Tänään oli aivan mahtavat kiikut. Omat kengät tuntui taivaallisilta jaloissa .. tai .. no .. ensimmäisen nousun jälkeen olin aikalailla varma, että murtuneen varpaan jalkaan olisi pakko laittaa joku vuokrakenkä. Toiselle nouselle kenkiä laittaessa jalkaa, jalkaa ei sattunut enää lainkaan.

Hienosti tuli noustua niin yläköydellä kuin liidaten. Tänään yksikään reitti ei jäänyt polven takia noustua, 5c meni aivan käsittämättömällä rauhallisuudella tavalla, ei tullut tehtyä yhtään ylimääräistä liikettä, jokainen askel ja ote tuli harkittua.

Tuli kokeiltua liidata 7a:ta kisaseinältä, 4 klippiä menikin puhtaasti.. ja kaksi otetta projektoin pidemmälle. Kävin taputtelemassa kakkostellen naisten kisareittiä, joka oli 7c:tä. Toisella klipsulle pääsin puhtaasti, ja tämän jälkeen pääsin vielä kaksi pidemmälle lepojen avulla. Pitää yrittää huomenna liidata tuota naisten kisareittiä ihan hyvinvuoksi. Läpällä, että jos pääsee toiseen klippiin, niin sillä olis ollut jo sm-lead -kisoissa jumbosijalla, kukaan ei tainnut kisoissa tippua ekan klipin jälkeen :P

Kolmen tunnin kiipeilyden jälkeen jäi sellainen olo, että haluaa lisää. Ehtiihän sitä esim huomenna vielä kiipeillä lisää. Tänään oli kiire mm ystävän tontille ihmettelemään taloa.

En osannut laittaa videota tähän ikkunaa, mutta tuossa vähän sitä miltä liidaus voi parhaimmillaan näyttää, miesten superfinaali 31.12.2011 Salmisaaressa

http://vimeo.com/34526703

Kädet kostuu katsoessa :P

12 kommenttia:

~Hanna~ kirjoitti...

Tunnustuksia Didille blogissani! :)

jani86 kirjoitti...

Huomenna taas tuonne. Laskin, että se olisi 4 kerta tällä viikolla jo.

Jos joku on jumbosijalla niin se olen minä.
En ole päässyt siellä alhaalla liidaamalla yhtään mitään ylös asti muistaakseni vaan aina jään johonkin jumittamaan :D

Rupeaa jo näin rehellisesti sanottuna ottamaan vähän päähän, kun ei mitään edistystä tunnu tuon asian kanssa tulevan.

jani86 kirjoitti...

Kävin muuten hakemassa ne feelmaxit ja ihan hyviltä vaikuttavat. Voi olla, että joudun ehkä ne vähän paksummallakin pohjalla olevat hommaamaan ellen sitten kehtaa niitä vibramin vastaavia hommata.

-didi- kirjoitti...

jani86, eikös olekin ihanan koukuttava laji? :) Hei sit sellainen, muista toi vakuutus, ihan ehdoton. Tavallinen tapaturmavakuustus ei taida kattaa extremelajeja.

Kauanko oot kiivennyt? Selfstandigissa on yksi tosi hyvä 5a liidattavaksi. Sit tietty jos liidaaminen pelottaa, niin kantsii pyytää jotain frendiä liidaamaan, ja sä voit kakkostella.

Ulkokäyttöönkö meinasit ne paksummat?

jani86 kirjoitti...

Mulla on se kiipeilyseuran kautta tuleva suomen kiipeilyliiton vakuutus. Ei se toki kaikkea kata, mutta eiköhän se kuitenkin ihan riittävä ole. Harvemmin tuolla kai mitään isompaa sattuu. Varmaan jotkut murtumat pahimpia mitä voi tulla.

25.01.12 kävin sen peruskurssin ja 24.03.12 kävin sen liidauskurssin eli ei kauhean pitkään ole takana.

Joo ulos niitä ajattelin ihan normaalien kenkien korvikkeeksi.

Tuskin se mitään pelkoa on vaan totean, että ompa tuo seuraava pitkän matkan päässä enkä jaksa edes lähteä yrittämään sitä.

Jos tarkoitat sitä mikä on vähän niinkuin kulmassa ja oikealta puolelta löytyy niitä itsevarmistavia nii en sitäkään ole ylös asti mennyt vaan jäänyt joku 3 jatkoa vajaaksi.

jani86 kirjoitti...

Unohdin laittaa tuohon edelliseen, että onhan tuossa kai jotain mikä saa aina tuonne palaamaan ainakin vielä.

Maarit kirjoitti...

Kuinka tuttua, kun pitää yrittää hillitä "tavisten" kanssa aina niitä (toisten mielestä varmasti kuolettavan tylsiä) kiipeilyjuttuja, ettei tapa kaikkia tavallisia ihmissuhteita :)

Jani86: kiipee paljon ja helppoa. Mitä enemmän kiipeät sitä nopeammin opit. Ja kun opit, niin helpoilla voi skipata otteitakin. Opit luottamaan otteisiin ja löydät muuveja. Rocktopialla voit harjoitella myös nelosilla käyttäen jaloilla vain muotoja, ei otteita, sekin on tosi kehittävää! On parempi kiivetä yliksellä/liidaten vaikka 10 nelosen reittiä, kuin hioa kahta 5b:tä pääsemättä mihinkään.

jani86 kirjoitti...

Isoin ongelma on se ettei tuolla ole jatkoja valmiina, kuin juuri niissä mitä en ylös asti pääse. Yläköydellä menee joku 5c, mutta ei tuo yläköysi homma oikein jaksa enään kiinnostaa niin paljoa.

Ja oma jatkotilaukseni tuntuu vain kokoajan siirtyvän eteenpäin, kun petzlillä on kai jotain toimitusongelmia ange jatkojen kanssa ja kohta olen jo kolme viikkoa niitä odotellut saapuvaksi. Ja vielä voi kuulemma pari viikkoakin mennä.

-didi- kirjoitti...

Jani86, mullahan tuli sekä murtuma että toi polvilumpion sijoiltaanmeno, molemmissa olllut vakuutuksesta hyötyä, just toi kiipeilyliiton. Kärsivällisyyttä, välillä tulee sellaisia hetkiä, että oma kehitys tuntuu junnaavan paikallaan. Mulla just oli sellainen.. nyt oon taas edistynyt jättiharppauksin.

Maarit: Vähän sama juttu varmaan kun sitten joskus tuplaantuu/triplaantuu niin sinkkukaverit varmaan alkaa karttamaan vauvajuttujen takia :P

jani86 kirjoitti...

Miten tuo vakuutus käytännössä oikein edes toimii? Voiko vaan suoraan mennä yksityiselle ettei itse joudu maksamaan mitään ensin jos nyt jotain sattuisi joskus tapahtumaan?

Huomenna täytyy jokatapauksessa mennä työpaikan lääkäriin, kun tuo oikea käsivarsi tulee jatkuvasti aika vähästäkin rasituksesta kipeäksi. Eikä tauotkaan mitenkään ole tuohon vaikuttaneet.

-didi- kirjoitti...

Itse oon eka keikat maksanut, sitten hakenut rahat vakuutusyhtiöltä. Magneettikuvaan sit hain maksusitoumuksen, sen verran iso summa kuitenkin kyseessä.

Mulla oli kans yhdessä vaiheessa aivan kummallisia kipuja, sormetkin oli jatkuvasti NIIN kipeät, ettei meinannut saada edes kenkiä jalkaan.. sitten pienen kiipeilyn jälkeen sormet lämpes ja pystyi taas touhuta. Se on vaan niin outoa kaikenkaikkiaan kropalle, raskasta sormille .. jänteille jne. Kauanko oot malttanut levätä? Mä oon yleensä vetänyt 5 päivä buranakuurin jos on ollut tuollaisia, tai silloin kun niitä oli.

jani86 kirjoitti...

Oudointa on se, että se kipu usein häviää jo sinä aikana kun olen varmistamassa enkä kiipeämässä eli kun ei mitään rasitusta tule niin ei mitään ongelmaa.

Yhdessä vaiheessa pidin joku 5 päivää taukoa, kun se oli tullut vieläkin kipeämmäksi kuin nyt. Ja pysyi se sitten pidempään poissa.

Nyt enintään ollut joku muutama päivä minä ainaka se kipu kyllä häviää, mutta se taas rasituksessa palaa aika nopeasti takaisin.

Ja miksi se on aina oikea käsi? Kaipa se johtuu siitä, kun se on vahvempi käsi niin sitä tulee käytettyä huomattavasti enemmän mikä oikeakätisenä taitaa olla aika normaalia.

Pitää katsoa mitä ne huomenna sanoo vai sanooko yhtään mitään edes. Olisihan mulla tuolla kaapissa 800mg buranaa ja 1000mg para-tabseja, mutta en ilman ohjeistusta viitsisi niitä vain ruveta ottamaan, kun ei ne kuitenkaan mitään karkkeja ole. Sain ne aikoinaan ihan eri syystä.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0