tiistai 10. huhtikuuta 2012

mä oon takas.. taas.. ainakin hetkeksi

Kuten uhosinkin ennen viikonloppua, suuntasin tänään seinille. Olin eilen vetänyt salilla kunnon hapotustreenin mm ojentajille, kun olin funtsinut, ettei tänään kiipeily kuitenkaan onnaisi.

Eilinen punttis

7 min crossing
pystypunnerrus kp 3 x 8 12,5 kg
tasapenkki kp 3 x 12 11kg
push down köydellä, 3 x 12 35kg
ranskalainen punnerrus 3 x 12 17,5kg
pystysoutu 3 x 12 10 kg
vipunostot 3 x 12 5 kg
dippi 3 x 15 omapaino jalat suorina edessä
tasapenkki tangolla 3 x 15
reidennosto+lantionnosto 3 x max
kyljet 3 x 20 15kg

Tänään jo toisella nousulla tuo kostautui :P Ei ihan pysynyt reittiä purkaessa tavarat kädessä.. ok, negatiivinen reitti.. mutta silti :P Kuvitella, 4+:n reitti tuntui niin raskaalta, että olin tulla köyteen :D

Kiipeilyt meni kivasti. Vähän tuota jalkaa sai varoa, pariin kertaa tuli potkastua vasen jalka turhan kovaa seinää vasten. Piti kovasti miettiä sitä miten kiipeää, kun vasemman jalan ulkosyrjä oli periaatteessa kokonaan poissa pelistä, vasemman jalan kurotukset piti miettiä ihan eritavalla. Sinänsä aika jännää, että tuli kelattua ihan uudenlaisia tapoja nousta reittejä.

Tuli pelleiltyä yhtä kisaseinä 7a:takin, mutta.. se jäi noilla varpailla, polvella ja lainakengillä viidenteen klippiin. Oli ihana reitti <3

Hassu fiilis.. kertaalleen kun varmistelin ystäväpojan projektointia, tuli yhtäkkiä kauhea hätä siitä, että onko mun varvas kiinni :D Piti ihan tarkistaa :D Kyllä se oli edelleen jalassa kiinni.

Jalkapohja on aikalailla tuusannuuskana, touhuttii areenalla kuitenkin reilut 2,5h. Ei ole reiluun pariin viikkoon tullut käytettyä jalkaa noin paljon yhteen syssyyn.

Sitten ..tadaa! Sain tänään viestin, että mun potta on noudettavissa varuste.netistä. Ostin samalla 6 mm köyttä korj. prusikkeja (Sara huomasin minun sekoittaneen slingin ja prusikin) varten ja pari ruuvisulkkaria.


Koira löytyi kotoa, ei tarvinnut ostaa..



Kuhan vain saan kengät perjantaina suutarilta, päästään lauantaina ulos kiipeämään. Kauheasti kivaa ohjelmaa taas koko viikolle, huomenna uudestaa seinille, torstaina ajattelin reippailla kävellen, perjantaina menemmän ystävien kanssa katsomaan yhtä uutta ihmisolentoa ja toisen ystävän luona on kiipeilyelokuvailta (jee!) ja lauantaina suunnataan ulos köysittelemään. Aivan mahtavaa.

Sain T:ltä lainaan kirjan kiipeilyankkureista, mutta ei taida ko opus olla vielä lauantaihin mennessä selattuna läpi. Jostain syystä kun makaan kirja kädessä sängyllä, muutun avopuolison silmissä vastustamattomaksi ;)

8 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Nyt tuli kyllä ostettua vähän väärää köyttä. ehh
Tota köyttä käytetään prusikoihin ei slingeihin, tietääkseni. Niitä tarvitsee esim vain 2kpl 20cm pituutta.

Slingit ovat valmiita eripituisia nauhalenkkejä. Katso : http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=1246&nimi=Petzl+Anneau+nauhalenkki+60+cm

Prusikkia käytetään laskeutumisen yhteydessä, hidastaa vauhtia tai sitten sen voi sitoa prusik-solmun laskeutumisvälineen yläpuolelle, astua lenkkiin ja nostaa painonsa pois laskeutumisvälineeltä jos vaikka tarvitsee selvittää jonkun köysi sotkun.

Slingejä käytetään sitten ankkureiden tekoon siellä kaltsulla.

Sara kirjoitti...

* kuvasta päätellen siis

jani86 kirjoitti...

Valmistajan sivuilta lainattua tekstiä tuosta köydestä.

Strong, low stretch, easy to tie, resilient. E. g. for rescue techniques (prussiking), slinging chocks or nuts.

Missäspäin ihmiset käyvät ulkona kiipeilemässä? Itse tiedän vain tässä ihan lähistöllä olevan käärmekallion ja rollarit. Ei sillä, että joskus ulkona olisin käynyt.

Tuonne varuste.nettiin saa kyllä aika paljon rahaa helposti menemään ja ehkä parempi ettei rupea edes miettimään sen enempää sitä sinne mennyttä rahasummaa.

-didi- kirjoitti...

Sara: Noni, meni aloittelijalta termit sekaisin, eli tarkoitus on tehdä prusikkeja noista, ei slingejä.

Prusikki on tuttujuttu, oon laskeutunut itse ankkurilta alas.

J.W.: Mä oon vielä ulkokallio neitsyt, köysissä siis. Kovasti puhutaan rollareista, Jaanankalliosta, Kvarnbysta ja ja ja .. Nuuksiossakin varmaan kiipeillään.
Varuste.net on kyllä petollinen paikka :P

Sara kirjoitti...

J.W. Onhan täällä PK-seudulla aika paljon kallioita. Itse käyn just Rollareilla, käärmekallio on hyvä aloittelijoiden kallio niin siellä en ole kalliokiipeily kurssin jälkeen käynyt. Sitten on Nuuksio, Kvarnby, Kauhala ja Pickala. Että kyllä täällä etelässäkin riittää niitä kiipeily kallioita.

Sara kirjoitti...

:D
Kuinka monta prusikkaa sä oikein ajattelit tarvita? Mä ostin muistaakseni kyllä paljon vähemmän köyttä siihen. Mulla tosiaan vain kaksi prusikkia.

-didi- kirjoitti...

Ajattelin tehdä meille molemmille omia, kun kerta sitä nyöriä kävin ostamassa.

Sara kirjoitti...

Ah no kiva!! :D

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0