tiistai 9. helmikuuta 2010

Remppainnostus..

Välilä tuntuu siltä, että minulla on liikaa aikaa käsissäni.

Tässä katselin kuvaa uuden kodin keittiöstämme.


Himoitsen keittiöön uusia keittiökaappien ovia, mutta vähintään uutta vaalean pähkinäpuista tasoa, mitä on täällä vanhassakin keittiössä.

Avopuoliso päättikin jo, että keittiön lattia laatoitetaan, olemme miettineet samanlaisia vaaleita sävyjä, mitä myös löytyy nykyisestä keittiöstä.

Tulevan asuntomme olohuoneen, keittiön ja eteisen lattiat ovat mosaiikkiparkettia. Me olemme pitkään miettineet mitä tekisimme lattialle. Minä olen alusta alkaen halunnut pähkinäpuulaminaatit olohuoneeseen sekä makuuhuoneeseen että tulevaan työhuoneeseen. Avopuoliso oli pitkään sitä mieltä, että vanha parketti tulisi purkaa pois, ennen kuin laminaatin voisi laittaa. Olen pitkään ollut sitä mieltä, että fiksuinta olisi asentaa laminaatti parketin päälle (tietenkin siihen väliin tulee se jokin materiaali). Sitten jos seuraava omistaja on parketti-intoilija, niin sieltä tarvitsee vain ottaa laminaatti pois. Myöskin asentamalla laminaatin parketin päälle säästämme huomattavasti työaikaa, sillä tarinoiden mukaan palaparketin irrottaminen on erittäin hidasta ja työlästä.

Uuden kotimme seinille emme tee muuta kuin maalaamme ne uudestaan valkoisiksi. Tai.. uudestaan.. tulevassa makuuhuoneessamme on tällä hetkellä pinkit seinät ja kaapin ovet. Se toimii vielä tällä hetkellä kahden pikkuprinsessan huoneena. Tulevan työhuoneemme seinien väritys on kellertävä. Olohuoneen seinät ovat jo valmiiksi valkoiset, mutta koska olohuoneen seinillä on ollut paljon tauluja, pitää reiät paikata ja maalata seinät uudestaan.


Eteisessä on kaappi, joka on rakennettu todennäköisesti samoihin aikoihin talon kanssa. Itse tykkään eteisen kaapista hurjasti, se on mielestäni jotenkin nostalginen. Noh, avokki päätti, että revimme kaapin alas ja rakennamme kattoon asti ulottuvan seinä, ja rakennamme tilalle uuden kaapin. Tietysti toivottavinta olisi se, että saisimme vanhan kaapien jotenkin ehjänä irti, rakentaisimme seinä ja laittaisimme kaapin takaisin paikalleen, ja ostaisimme paremman kaapin sitten kun talous sen sallisi.

Mitäs muuta.. niin.. avokki haluaa hiota ja maalata ikkunapuitteet uusiksi. Uih. Hirveästi työtä.

Sen verran olen ajatellut makuuhuoneen värimaailmaa, hiekkaa, valkoista, tummaa pähkinää ja vaalean sinistä. Mahdollisimman rauhallinen paikka, jossa voi rauhoittua.
Tikkurilan esitteitä selatessa törmäsin tällaiseen ideaan makuuhuoneen seiniin.


http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ideat/maalausideat/onnistu_efektimaalauksessa/oma_polku_unien_maisemaan

Tajusin juuri, että ihan sattumalta tuon mallimakkarin ideoiden tulevan muutenkin makuuhuoneeseemme. Aion hioa ja maalata pari äiti vanhaa huonekalua. Peilipöydän ja saman sarjan lipastot. Alunperin mietin, että olisinko tehnyt huonekalut rakleeraus tekniikalla, mutta ehkä kuitenkin pidättäydyn maalaamisessa / sprayaamisessa.

Lisää ideoita myöhemmin, nyt mennään koiran kanssa ulos <3

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0