sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Tekeminen ei lopu kesken

Tulipa nukuttua, melkein 12h. Ihanaa <3 Olisi varmaan tullut nukuttua pidempäänkin, ellei avokki olisi kolistetlullaan herättänyt minua.

Tänään olisi sitten tarkoitus hieman hahmotella remonttibudjettia, eilen teimme muistiinpanoja kaupassa, pitää miettiä millaisia määriä maalia tarvitsee. Tikkarilan kotisivut ovat täydelliset, tuntuu että siellä on kaikki mitä tarvitsee :) Mahtavaa.

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/kaunis_koti_-varilastut

Tässä voi sitten tutkia mikä värimaailma sopisi parhaiten, meillä kun on valmiina ainakin ne punaiset nojatuolit ja sohva, ja haluaisimme pitää myös nuo hienot äitini ompelemat verhot, niin .. sitten siihen ympärille pitää kehitellä muu värimaailma.


Värikortti, KaunisKoti 7. Herkkä haaveilija. Luonnossa vaaleamman tyynyn vaalea väri näyttäisi erittäin paljon samalta kuinmitä kortin "seinäväri" olisi. Olohuoneeseen tulee neljä verhoa, joista kolme on tummemman tyynyn värisiä ja yksi on samanvärinen kuin vaaleampi tyyny. Jolloin sitten seinän maalaisimme tuolla värillä mikä on kortissa tehostevärina, tovin avokin mielestä ko väri on turhan keltainen. Muita vaihtoehtoja ovat mm Tofu (Y462) ja Herkkusieni (G467).

Makuuhuoneeseen haluasisin taas rakentaa värimaailmaa tyyliin beige/hiekka, vaaleansininen.. mutta makuuhuoneeseen ei tulisi sitten lainkaan punaista.

K-raudasta löysimme mieleisen laminaatin, onhan se hieman tyyristä, ko laminaatti maksaa noin 26 € / m2, mutta.. kyllä se lattia kannattaa tehdä kunnon materiaalista. Sitten pitää arvioida paljon pitää ostaa mm jalkalistaa, laminaatin ja parketin väliin laitettavaa eristettä.

Hmm.. meinaa saada täällä tuon toisen suuttumaan. Me ei voida kuulema tehdä mitään budjetta kun noi sen mittauksen on kuulema niin epätarkkoja. Ehdotin, että mennään sitten tekemään ne uudet mittaukset, uusia mittauksia ei voi kuulema tehdä tarkasti jos asunnossa on huonekalut. Ihme kiukuttelua. Mitä väliä jos budjettia laatiessa on arviot hieman yläkanttiin? Budjettiin laitetaan muutenkin kunnon puskuri .. 15-20 %, koska ainahan voi tulla jotain yllättäviä menoja.

Nyt kun toinen tajusi, että budjetin arvioiminen yläkanttiin ei ole kauhea asia, niin voimme tehdä sen. Tosin.. budjettiin me emme halua laittaa arviota keittiön pinniolle tai vetimille. Vituttaa kuulema tuollaisten ylimääräisistä asioista stressaaminen :D Avokki siis hermostuu kun olisin halunnut laittaa meidän budjettiarvioon + 60 €. Kumma mies.

Sitten toisaalta toinen ei halua laittaa meidän arvioihin mitään työvälineita ja vastaavia "koska ne voi sitten vaan hakea"... niin nooh, niistäkin pienistä parin kympin jutuista tulee yhtäkkiä kuitenkin iso summa.

Vääntö jatkukoon :D

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0