tiistai 11. lokakuuta 2011

marttailua

Itseäni jaksaa edelleen huvittaa se, että käyn martoissa. Meidän marttakerhoon kuuluu kaksi nuorta naista, minä ja siskoni, loppu kerho koostuu äitini ikäisistä ja vanhemmista naisista.

Jotenkin tuntuu kivalta kuunnella vanhempien naisten tarinoita. Meidän marttakerhossa on pari jäsentä, ketkä käyvät erinäköisissä koulutuksissa ja tapahtumissa, ja sitten he referoivat näistä tapahtumista meille. Tänään oli kivaa kuunnella yrteistä. Marttakerhoon voidaan myös kutsua vieraita tai joku opettamaan esimerkiksi vihannesten veistelyä tai sitten pidetään korukursseja. Aika usein on myös jotain asiaa, joka liittyy terveyteen ja hyvinvointiin.

Meidän martoissa on monta ihanaa iäkkäämpää naista. Tuntuu kivalta kuunnella heidän tarinoitaan. Yhdesta vanhasta rouvasta tulee elävästi oma mummi mieleen, hän on niin elinvoimainen iloinen ja aktiivinen, ja aidosti näyttävät ilahtuvat nuoremman väen läsnäolosta.

Martoissa pääsee myös auttamaan veteraaneja, vastasyntyneiden perheitä ja vähempiosaisia. Muutamisen viikkoa sitten olimme järjestämässä kahvituksen sotaveteraanien vuosijuhlaan, jatkuvasti neulotaan töppöisiä sairaaloiden annettavaksi vastasyntyneille ja nyt on alkanut joulutalkoon. Joulutalkoissa kudotaan villasukkia ja muuta lämmintä joulupaketti tuottamaan iloa ja kehitysvammaisille ja apua tarvitseville.

http://www.martat.fi/

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0