keskiviikko 8. helmikuuta 2012

jipi!

Vihdoinkin tiedetään mitkä mua vaivaa, ei joudu leikkauksiin eikä ole pahanlaatuisiakasvaimia tms, hyvänlaatuisia löytyi kyllä tässä matkalla.. Diagnoosi on refluksitauti, jotain tulehdusta oli, mutta mitään, mitä ei lääkityksellä voi hoitaa. Tosi iso helpotus. Yksi hyvä juttu mikä selvisi tässä samalla oli tosiaan sisäelinten ympärillä olevan rasvan vähyys.. ei sitä rasvaa tuossa muutenkaan kuulema paljoa ole.


Tähystysletkun nieleminen oli ehkä yksi epämielyttävimmistä jutuista, mitä minulle on tehty toviin. Rauhoittava lääke oli paikallaan. Onneksi operaatio oli nopea, Ei inhottava tai kivulias, mutta epämiellyttävä.

Nyt sitten vain lääkekuuri, ja .. kahvi.. sen juontia ja mausteisia ruokia on vähennettävä, stressi voi kait vaikuttaa tähän myös. Mitään ei ole täysin kielletty, mutta pitää nyt keskittyä siihen, että pysyn kohtuudessa.

Että tämmöistä, onpa hyvä mieli. Nyt ei tarvitse stressata tämän vaivan uusiutumista juuri häiden tai häämatkan aikoihin, kun on tiedossa mikä vaivaa ja miten sitä hoitaa. 

3 kommenttia:

Mappe kirjoitti...

Hieno homma, että sait diagnoosin! :)

Sara kirjoitti...

Juuri tuota oli minulla ollut mielessä, en muista selitinkö sinulle siitä, että jos mahalaukun portti ei suljeudu hyvin niin mahahapot pääsevät ruokatorvea ylöspäin.
Sedälläni katsos se OLI, mutta lääkityksellä se korjattiin.

-didi- kirjoitti...

Mappe, kyllä.. eilen oli tosi huojentunut

Sara, taisit mainitakin tuosta, en ole aivan varma. Närästystä siis on ollut "aina" .. en siihen kiinnittänyt enää huomiota, mutta kivut alkoi olla liian rajuja.. ja en ymmärtänyt yhdistää sen takia noita kahta.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0