torstai 9. helmikuuta 2012

muistakaa


Löysin fb:stä ryhmästä "Laugh it's free" tämän mietelauseen, joka on mielestäni aika hyvä ja sellainen, joka kannattaa pitää mielessä, jos joskus tuntuu joutuvansa yritetyksi lannistaa tai vähätellyksi. 

Oma elämänohjeeni (en tiedä olenko aikaisemmin kirjoittanut tästä) on kohdella ihmisiä niinkuin toivoisin itse tulevani kohdelluksi. Autan ihmisiä, ja haluan olla ystävieni tukena, auttaa ja antaa omistani, jos vain pystyn, usein jopa oma jaksaminen on koetuksella, kun en osaa sanoa ei. 

Jos joku kohtelee minua väärin, niin en kuitenkana lähde kostamaan, siihenkään en usko. Missään suhteissa kosto ei kannata, kostosta seuraa aina kierre, jos alunperin loukkaavasti käyttäytyvä henkilö ei ymmärrä omaa vastuutaan, ja asiat lähtevät vain rullautumaan. Jos joku loukkaa minua, kysyn syyn miksi toinen on toiminut loukkaavalla tavalla, mitä sillä halutaan saavuttaa. Usein kykenemöttömyys vastata yksinkertaiseen kysymykseen on ollut toimivampi "rangaistus" toiselle kuin kosto.

Mielestäni kultaisella käskyllä pääsee hienosti eteenpäin. Välillä maailma on tuntunut lohduttomalta paikalta. Vaikka toimisi kuinka hyväntahtoisesti, niin ympäröivä maailma ei tunnu pelaavan samojen sääntöjen mukaisesti. Tuntuu onneksi siltä, että viimeaikoina elämä on alkanut antaa todella paljon takaisin sitä, mitä olen itse antanut läheisillä, ystävilleni ja perheelleni. Tuntuu, että oma elämä on rikastunut paljon vilpittömästi minusta välittävistä ihmisistä, joista olen suunnattoman kiitollinen. 

Pupu kiittää ja kuittaa. Rauhaa ja rakkautta kaikille <3

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0