maanantai 6. helmikuuta 2012

ruokavaliohahmotelma

Tänään oon "maistellut" omaa ruokavaliotani, ekaksi voisin vähän luonnostella sitä tähän, sitten katsellaan kalorilaskurissa miten tästä saan tarvittavat hiilarit, prodet, rasvat ja vitskut.

Aamiainen
45g kaurahiutaleita
100g raejuustoa
50g marjoja
1,5 dl mehukeittoa
10 g soijalesitiiniä
omegat

Lounas
300g kasviksia
100g lihaa/kalaa/kanaa
2 valkuaista tai 50g raejuustoa
10 g oliiviöljyä
(tähänkin mahd 50g pastaa/riisiä  tai pari palaa leipää jos kalorit sallii)

Välipala
250g maitorahkaa
100 g marjoja
TAI pro fx -patukka

Päivällinen 
300g kasviksia
50g pastaa
100g kanaa/kalaa/lihaa
10 g oliiviöljyä
2 valkuaista /50g raejuustoa
hedelmä

Iltapala
250 g maitorahkaa
10 vehnälesettä
5 g soijalesitiiniä
1 dl mehukeittoa
hedelmä

Liha- ja kasvisvalinnoilla tietenkin on sitten suuri merkitys paljonko päivittäin tulee kaloreita, mutta tein alustavan laskelman käyttäen broileria ja kruunuvihanneksia ja hedelmänä omenaa, niin päivittäiseksi kalorinsaanniksi tuli vain karvan alle 1700 kcal. Lisäämällä lounaalle riisin/pasta tulisi kaloreita vähän alle 200 lisää, siihen voi ottaa vaikka pari ruisleipääkin.

Jotain lisää tuonne olisi saatava, ellei siten osan kasviksista korvaa esimerkiksi linsseillä ja pavuilla. Ehdotuksia? Annokset ovat jo isoja, ettei niihin tarvitse kait kauheasti enää sörkkiä.


Kyllä tuon nyt pitäisi olla ihan toimiva, saa korjata jos oon tekemässä ihan päin honkia jotain.

Terapeutin kanssa ollaan tosiaan edelleen puhuttu siitä, kuinka tärkeää mulle on tuo ruokailun suunnitteleminen etukäteen, ja ..jos pienellä vaivannäöllä pysyy vanhat möröt pois ja pystyy silloin tällöin herkutella ilman huonoa omaatuntoa, niin tää oon enemmän kuin fine mulle :)

Elikä, pääsääntöisesti tuolla ruokavaliolla, mutta jos tankkauspäivän lisäksi joskus tulee joku toinenkin meno / illallinen kylässä tms, niin en ota paineita siitä. Silti 5 päivää seitsemästä tuolla ja liikunnat päälle. Eikait nyt tää ihan reisille voi mennä?

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0