sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Puuteria

Tällä viikolla ihana puuterilumikerros laskeutui maahan. Olen pitkään uhonnut vieväni perheeni Lappiin, jotta koko perhe pääsisi nauttimaan edes kerran talvessa lumesta. Viimeviikolla oli aivan mahtava onni, että torstaina muskari oli peruttu. Sain töissä idean, että mies voisi lasten kanssa tulla työpäiväni päätyttä vanhempieni luokse. Viedään lapset pulkkamäkeen, sillä aikaa vanhempani laittavat takkaan tulen ja saunan lämpiämään. Pulkkailun jälkeen äitini ja minun on tarkoitus käväistä saunasta suoraan lumikylpemässä ja tämän jälkeen ohjelmassa on makkaran paistamista takassa.

Lasten kanssa aina alku lähteä pitämään hauskaa tuntuu yhtä palkitsevalta. Pukeminen tapahtuu aina sellaiseen hetkeen, että jokin homma jää kesken ja tulee kauhea kiukku. Vaatteet saa parhaimmillaan pukea rimpuilevan pienen ihmisen päälle. Onneksi tietää, että kuitenkin kuhan perille päästään, on aina hurjan hauskaa. Onneksi nyt poika alkaa hiffata, että lumityöt ja pulkkamäki ovat kivoja juttuja, pukemisessa alkaa olla vähän yhteistyökykyä.


Itseäni hieman jännitti, edellisen kerran ko mäestä laskiessani mursin häntäluuni. Nyt sentään ei ollut kova alusta eikä kauheita hyppyreitä, kuten edellisellä kerralla.


Ehdin kahdesti laskea esikoisen kanssa, ennen kuin kuopus ilmoitti huutavasti nälästä. Tämä toinen pikkutyyppi on silleen veikeä tapaus, että hän ei suostu tankata etukäteen, sitten syödään kun on nälkä, eikä yhtään aikaisemmin.


Imetys on vaan niin kätevää. Onneksi ei ole vielä kauheita paukkupakkasia, niin tarkenee hyvin olla tissit pitkänä ulkona.


Aviomiehen ja kuopuksen luovutettua ja lähdettyä takaisin sisälle, me jäimme vielä esikoisen kanssa laskemaan pulkkemäkeä (autotielle.. saa jäädä ekaksi ja vikaksi kerraksi)


Tänä viikonloppuna ovat vielä kaikki lasten harrastukset peruttuna, eilen ei ollut käsipalloa ja ystäväperhe perui kuumepotilaan takia sovitut kiipeilytreffit. Tänään vielä on uimahallimme terapia-allas huollossa, niin voimme käyttää kaiken tämän ihanan valoisan ajan lasten kanssa ulkoiluun. Eilen piti aamusta mennä salille treenaamaan, mutta sen sijaan suuntasin nopeasti Tokmannille, josta mukaan tarttui liukureita, toinen pulkka, pari pientä lumilapiota ja lasten lumikola. Salille lähdin vasta lasten päiväuniaikaan.

Eilen ennen lounasta suuntasimme läheiseen puistoon pulkkailemaan ja iltapäivällä leikimme esikoisen kanssa pihalla ja pidimme eväsretken vastapaistettujen pullien kera.

Tänään kuhan nyt saan tämä tietokoneen kiinni, suuntaamme toiseen puistoon liukurien ja pulkan kanssa. On niin onni, että saamme nauttia nyt näin ihanasta kelistä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0